<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Der er ingen grund til at glæde sig over, at vi er spærret inde i andedammen

Flyene skal på vingerne, grænserne skal åbnes og vi skal genindtage verden

Forleden kørte jeg forbi de mange fly, som holder på landjorden i Kastrup. Flyene er flotte, men det er et trist syn. De er bygget til at flyve og ikke til at holde på jorden og brænde statsstøtte af.

Listen over katastrofer i forbindelse med Corona er alenlang, men et af de største problemer er, at vores grænser er lukkede. Det betyder færre udenlandske gæster, tomme hoteller og både gynger og karruseller er gabende tomme. Udlandets betydning for dansk økonomi er altafgørende. Vi er en lille åben økonomi, som profiterer af åbne grænser og et globalt marked.

Den store gruppe af nationalkonservative debattører kan nærmest ikke få armene ned over, at grænserne er lukket. For dem er det næsten lige så svært at undertrykke glæden, som det er at undertrykke et af de for tiden frygtede hosteanfald. Globaliseringen er død, lyder det. Det er meget muligt, men så er mange af vores virksomheder også døde og borte, for de lever netop af at handle med omverdenen. Derfor gælder det om, at vi få åbnet grænserne igen, får flyene på vingerne og genindtaget verden. Naturligvis, når det er sundhedsmæssigt forsvarligt, men der er ingen grund til at glæde sig over, at vi for en stund er spærret inde i vores egen lille andedam.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
27.11.20, 14:53
Det sværeste af alt på en sort fredag: At komme arvesynden i hu. Læs mere
Af Marie Høgh
27.11.20, 14:00
Det uhyggelige​ er ikke Mette Frederiksen, men den socialistiske tyrkertrostat som ”den gode hyrde”. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
27.11.20, 10:33
Hver gang man gradbøjer grundloven, så har det utilsigtede konsekvenser. Læs mere
Af Henrik Højlund
26.11.20, 17:38
I den hylende morsomme film ”Retfærdighedens ryttere” er der en underliggende, klog tråd om forskellen på vores udregninger af al tings sammenhæng og den dybere mening med alt. Læs mere
Af Signe Munk
26.11.20, 13:30
De midler, som regeringen lovede til øget rengøring i daginstitutioner, er ikke dukket op. Det sætter personale under yderligere pres – og det går ud over børnene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
26.11.20, 09:47
Var Coronaen blot en undskyldning for at lukke erhvervet? Læs mere
Af Mikael Jalving
25.11.20, 11:12
En blå regering havde ikke overlevet en skandale som denne i 48 timer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
25.11.20, 09:16
Regeringens utilgivelige, sundhedsfarlige svineri nær badesø Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.11.20, 16:09
Hvad man vidste i forvejen, er nu grundigt, videnskabeligt belyst Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.11.20, 10:57
Begravede mink i forrådnelse er allerede kommet op til overfladen. Endnu et kapitel i minkskandalen kommer bogstaveligt talt frem i lyset. Læs mere