<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Folkemødet er aflyst, men netop i år har vi mere brug for at tale sammen end nogensinde

Folkemødet kunne afholdes til efteråret. Og mindre end det kæmpe arrangement, det har udviklet sig til, kunne måske være helt befriende.

Folkemødet er aflyst. Det er på sin vis en fornuftig beslutning, for ingen ved hvordan corona-situationen udvikler sig. Det er faktisk umuligt at planlægge særligt meget for tiden. Og netop Folkemødet kræver utroligt meget planlægning fra arrangører, partier og organisationer.

Problemet er imidlertid, at vi aldrig har haft mere brug for at tale sammen end netop nu.

Vi står midt i en kæmpe krise, der er ved at slå bunden ud af samfundsøkonomien og ikke mindst mange virksomheders økonomi.

Vi har brug for at genopfinde os selv efter den mavepuster som vi nu gennemlever. For der er også nogle som formår at bruge krisen til at tænke nyt. Kriser tvinger os nemlig til at finde nye løsninger og det er vi faktisk gode til i Danmark. Derfor har vi brug for et forum, hvor disse ideer og tanker kan udveksles og få liv. Det er Folkemødet perfekt til.

Så hvorfor ikke holde Folkemødet senere på året? Det behøver jo ikke at være i forsommeren, det kan også være til efteråret, hvor turisterne er taget hjem og der er god plads på Bornholm.

Eller det kunne være et Folkemøde, sådan som det foregik første gang det blev holdt i Almedalen på den svenske ø Gotland. Her stillede Oluf Palme sig op på ladet af en lastbil og holdt tale. Det blev starten på den nordiske tradition med folkemøder.

Så man behøver hverken lobbyister og fadøl for at have et folkemøde, mindre kan også gøre det – navnlig i en tid, hvor ydre omstændigheder tvinger os til at tænke nyt.

Det er måske i virkeligheden heller ikke så skidt for Folkemødet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Marie Høgh
27.11.20, 14:00
Det uhyggelige​ er ikke Mette Frederiksen, men den socialistiske tyrkertrostat som ”den gode hyrde”. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
27.11.20, 10:33
Hver gang man gradbøjer grundloven, så har det utilsigtede konsekvenser. Læs mere
Af Henrik Højlund
26.11.20, 17:38
I den hylende morsomme film ”Retfærdighedens ryttere” er der en underliggende, klog tråd om forskellen på vores udregninger af al tings sammenhæng og den dybere mening med alt. Læs mere
Af Signe Munk
26.11.20, 13:30
De midler, som regeringen lovede til øget rengøring i daginstitutioner, er ikke dukket op. Det sætter personale under yderligere pres – og det går ud over børnene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
26.11.20, 09:47
Var Coronaen blot en undskyldning for at lukke erhvervet? Læs mere
Af Mikael Jalving
25.11.20, 11:12
En blå regering havde ikke overlevet en skandale som denne i 48 timer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
25.11.20, 09:16
Regeringens utilgivelige, sundhedsfarlige svineri nær badesø Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.11.20, 16:09
Hvad man vidste i forvejen, er nu grundigt, videnskabeligt belyst Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.11.20, 10:57
Begravede mink i forrådnelse er allerede kommet op til overfladen. Endnu et kapitel i minkskandalen kommer bogstaveligt talt frem i lyset. Læs mere
Af Nauja Lynge
24.11.20, 10:04
Regeringen manipulerer anbefalinger, fordrejer virkeligheden og tilbageholder vigtig information og får os til at tvivle på, at lov er noget, der skal overholdes. Læs mere