Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Danmark bør tilbyde at tage imod corona-patienter fra Italien og Spanien

Vi har et politisk og moralsk ansvar for at hjælpe de hårdt ramte lande

Alt imens vi i Danmark debatterer frem og tilbage, om det er forsvarligt at åbne genbrugspladserne, så handler Tyskland og andre EU-lande. De sender fly på vingerne for at bringe italienske corona-patienter ud af de overfyldte norditalienske hospitaler og til behandling i Tyskland. Tyskerne er ligesom alle andre også hårdt ramt af corona, men alligevel tilbyder de deres hjælp. Det er det eneste rigtige at gøre, for vi kan jo ikke bare se til, alt imens en katastrofe af nærmest bibelske dimensioner overgår Bergamo og andre norditalienske byer. Samtidig er det eneste svar på krisen samarbejde. Vi kan kun få bugt med corona i fællesskab. I stedet for at slås om det medicinske udstyr, der er tilbage på markedet, så får vi meget mere ud af den begrænsede kapacitet, hvis vi flyver patienter hen, hvor der er ledig kapacitet. Tilmed er der rigeligt med fly i Europa, som holder urokkeligt parkeret på landjorden. Når det kan lade sig gøre i stor stil at flyve kluntede danske skiturister hjem fra Alperne, så kan det også lade sig gøre at flyve sydeuropæiske corona-patienter til Danmark til behandling.

Der er trods alt tale om forholdsvis korte behandlingsforløb, så derfor behøver vi ikke at frygte, at danske hospitaler pludselig er fyldt med italienske patienter, hvis epidemien kommer ud af kontrol i Danmark. Indtil videre har vi brugt mange milliarder på at holde hånden over dansk økonomi og danske arbejdspladser, nu bør vi bruge lidt håndører på at hjælpe vores europæiske partnere og allierede med at overvinde katastrofen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}