Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Et håndtryk er det mindste man kan forvente, når man gerne vil være dansk statsborger

Håndtrykket sætter to streger under om man vil Danmark

I dag dannede Københavns Rådhus rammen om Danmarks største kommunale Grundlovsceremoni. Knapt 500 nye danskere borgere deltog i den festlige fejring af statsborgerskabet. Imidlertid er der en ting som overskygger alt andet: Håndtrykket. Det har fyldt enormt meget i den offentlige debat. Og efter min mening med god grund.

Der er ingen tvivl om, at alt for mange har fået dansk statsborgerskab, samtidig med at de dybest set har foragtet det danske samfund. Tag blot alle dem som er rejst til Syrien som hellige krigere – med et dansk pas i baglommen.

Hvis man ikke vil give hånd til en person af det modsatte køn, så er et dansk statsborgerskab altså det forkerte valg. For hvis man ikke vil give hånd til den kvindelige borgmester, vil man så give hånd til den kvindelige lærer i forbindelse med skole-hjem-samtalen? Næppe!

Hvis man ikke vil give hånd, så kan man sætte to streger under, at man ikke vil det danske samfund og så er det danske pas helt og aldeles ufortjent.

Det er derfor stærkt uheldigt, at en række kommuner forsøger at omgå det egentlige indhold i ceremonien, nemlig håndtrykket, ved gøre det valgfrit, hvem man vil hilse på fra kommunalbestyrelsen. Det er lige præcis den slags misforstået tolerance, der har skabt alle de integrationsproblemer, vi står med i dag. Hvis vi ikke tør stille krav, så lykkedes integrationen ikke. Et håndtryk er endda et yderst beskedent et af slagsen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Louis Jacobsen
12.07.20, 20:53
Til efteråret planlægges det at hæve pensionsalderen yderligere, det går ikke. Læs mere
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet, lukning af domstolene og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere