Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Grønland til salg: Donald Trump styrker rigsfællesskabet

Indenfor rigsfællesskabet kan vi hjælpe hinanden i stedet for at sælge hinanden

Donald Trump ved fra sin tid i ejendomsbranchen, at det hele drejer sig om de tre b’er: Beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed. Det gælder om noget også for Grønland – også selvom Trumps interesse for at købe Grønland virker både aparte og komisk.

Trumps syn på Grønland, som en ejendomsinvestering, viser med alt ønskelig tydelighed, at Grønland blot er en brik i kapløbet om adgang til strategiske farvande og råstoffer. Hvis grønlænderne på nogen måde vil gøre sig håb om at have indflydelse på deres egen fremtid, så skal det være indenfor rammerne af rigsfællesskabet.

De grønlandske politikere har brugt årtier på at beklage sig over Danmark og danskerne. Og man kan sikkert pege på utallige uretfærdigheder, men alternativet til at være en del af kongeriget er en ejendomsmægler fra helvede i form af Donald Trump.

Nøjagtig som Trump har været med til at styrke sammenholdet i EU, så bør reaktionen på Trumps købsplaner være sammenhold mellem den nordlige og sydlige del af kongeriget.

Indenfor rammerne af rigsfællesskabet kan vi hjælpe hinanden i stedet for at sælge hinanden. Vi bør derfor styrke båndene. Det kræver en indsats både fra danskere og ikke mindst grønlændere. Det er i vores fælles interesse.     

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
15.11.19, 06:23
Kære danske medborger, stop med at generalisere og sætte alle med anden etnisk baggrund i samme bås. Læs mere
Af Søren Gade
14.11.19, 15:32
Der burde indføres en international kippadag, hvor vi står sammen mod den voksende antisemitisme. Læs mere
Af Rune Lund
14.11.19, 13:51
Bedragere kan med skattekroner i ryggen føre klagesager mod den danske stat. Læs mere
Af Isabella Arendt
14.11.19, 13:43
Tja. Jeg har ikke den store tillid til, at regeringen læser med her. Og heller ikke tillid til, at regeringen holder sine valgløfter. Desværre. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
14.11.19, 11:24
Politisk korrekthed gør Vesten blind for de voldsomme kristenforfølgelser. Nu sætter vi, præster i folkekirken, fokus på sagen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.11.19, 22:17
Danmark har ikke længere interesse i at opretholde den (u)orden, at vi skal tage imod alle med rødbedefarvet pas, som gerne vil tilbage til Danmark. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.11.19, 18:50
Det er en skændsel, at jødiske landsmænd ikke kan være i fred i Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
13.11.19, 13:19
Rasmus Jarlov reagerer positivt på Atassuts udmelding om at arbejde på at bevare rigsfællesskabet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.11.19, 18:35
Statsministeren gør det lettere for udviste kriminelle at blive i Danmark Læs mere
Af Peter Kofod
12.11.19, 10:32
Socialdemokratiet og Venstre taler hårdt om Tyrkiet, men fastholder fremtidigt medlemskab af EU Læs mere