Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeg elsker foie gras

Vores kost er, efter at de politiske ideologier er døde og borte, blevet den nye erstatningsreligion for de frelste.

Få ting i denne verden smager bedre end foie gras. Denne sommer har jeg været i Frankrig og spist foie gras næsten hver dag. Hvis jeg gjorde det i Danmark ville det udover en stor udskrivning også medføre at mad-moralister fra nær og fjern ville forsamle sig foran mit hjem med høtyve og fakler. Det er i hvert fald det, som er sket for en af stadeholderne i Torvehallerne i København: En shitstorm på Facebook og en udlejer som har fået kolde fødder, og som har bøjet sig for moralens vogtere på de sociale medier.

Produktionen af foie gras er langt fra uproblematisk, men der er trods alt tale om et niche-produkt. Det er sikkert ikke morsomt at være en foie gras-and, men er der mere dyrevelfærd i en kylling til 25 kroner? Det skal der vist målfoto til at afgøre. Sidstnævnte får imidlertid ikke særligt meget opmærksomhed, selvom der er langt flere billige kyllinger i køledisken end de få portioner foie gras som modige handlende tør lange over disken.

Vores kost er, efter at de politiske ideologier er døde og borte, blevet den nye erstatningsreligion for de frelste. Sagen om foie gras i Torvehallerne er blot toppen af isbjerget. Det er den underliggende strømning som er bekymrende; tendensen til at samfundet og politikere skal blande sig i hvad der bliver stillet på bordet. I min egen kommune er der vedtaget den ene strategi efter den anden i forhold til hvor sund, grøn og kødfri maden skal være i de kommunale institutioner. Imidlertid har vi ikke noget forbud mod servering af foie gras, så hermed er tippet om et oplagt forbud givet videre til mine kollegaer i Alternativet, Enhedslisten og Radikale: Forbyd foie gras på de københavnske plejehjem og skoler! Det er et politisk straffespark uden målmand og vil med garanti give en god samvittighed, men en tom mave.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
18.01.20, 23:16
Det grønlandske parti, Atassut, vil ikke fortsat deltage, hvis det blot er spild af økonomiske ressourcer. Det forstår jeg godt og har også flere gange foreslået at sætte den på hold af samme årsag. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.20, 08:44
Da reformen blev indført, mente regeringen, at vi bare skulle være tålmodige, så ville den virke. Nu er den igen evalueret og dumper – til -3 endda. Hvor længe skal vi vente? Hvor længe skal vi være tålmodige, i et håb om at reformen virker »lige om lidt«? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.01.20, 22:04
Måske er det på tide at vise vores egen styrke – og måske er det, hvad han provokerer os til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.01.20, 11:30
Jakob Ellemann-Jensens reaktion over for Kristian Jensen var nødvendig, for den tidligere næstformand har – igen – opført sig forbløffende illoyalt. Den eneste sejrherre er Mette Frederiksen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.01.20, 15:16
Alle dømte er arabere, afghanere eller andre fra ikkevestlige lande. Læs mere
Af Søren Gade
16.01.20, 14:59
Den svenske EU-kommissær Ylva Johansson er stolt af den meget lempelige svenske asylpolitik. Jeg begriber ikke, hvordan hun kan få sig selv til at rose, hvad enhver kan se har været en fiasko. Det er derfor dybt bekymrende, at netop hun skal stå i spidsen for et nyt asylsystem i Europa Læs mere
Af Annika Smith
15.01.20, 12:58
Lad os droppe fløjkrigen og kæmpe for børnene sammen Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.20, 12:44
Kronprins Frederik er en vigtig ingrediens for sammenhængskraften i rigsfællesskabet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.20, 09:57
Kirkegårdene skal være stillesteder og sansehaver i stedet for at tjene som støjende legepladser. Læs mere