Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk Folkepartis venner i Europa-Parlamentet svømmer i russiske penge

Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet

Glem alt om MELD og FELD. Den virkelige guldgrube for den yderste europæiske højrefløj er Putins beskidte oliepenge. Egentlig er det en misvisende overskrift, eftersom både østrigske FPØ og italienske Lega ikke rigtig har fået glæde af Putins millioner, for de er begge blevet afsløret i deres forehavende på mere eller mindre klodset vis. Et politisk parti kan altid bruge flere penge, og navnlig fløjpartierne har ofte svært ved at skaffe penge til at føre valgkamp for. Derfor er en pengestrøm fra Moskva naturligvis ønskværdig, men der ligger desværre mere i det end blot ønsket om at have flere penge til at købe annoncer og pjecer for.

Partier som FPØ og Lega deler på lange stræk holdninger med Putin, og det er skræmmende! Især den italienske højrefløjsleder og indenrigsminister, Matteo Salvini, lægger på ingen måde skjul på sin beundring af Putin. I de lydoptagelser, der er blevet afsløret af Legas møde med russerne, så fremstår det meget klart, at partiet ønsker et opgør med hele det værdisæt, EU er bygget på og ikke mindst ”de oplyste” i Bruxelles. Her menes utvivlsomt de nævenyttige EU-bureaukrater, der ustandseligt påpeger det problematiske i, at Italien konsekvent bruger flere penge, end der er i statskassen.

Man må forstå, at den yderste højrefløjs projekt ikke blot er en kritik af indvandringspolitikken. På det område er der nok ikke så megen forskel på den politik, som Salvini fører, og så hvad der er den gængse politiske opfattelse på den politiske midte i Danmark. Nej, det er de underliggende værdimæssige strømninger, som er problemet med den yderste højrefløj, og de kommer ganske enkelt frem i lyset, når det russiske flag bliver luftet.

Det er dette kedelige selskab, som Dansk Folkeparti er en del af i Europa-Parlamentet. Et sammenrend, som selv Sverigedemokraterne ikke ønskede at være en del af netop på grund af de russiske forbindelser.

Det vil ligge mig fjernt at komme med gode råd til DF, men måske partiets enlige medlem af parlamentet burde overveje, om DF fortsat skal være medlem af en partigruppe, der er mere Kreml-tro end redaktionen på det hedengangne Land og Folk?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Jaleh Tavakoli
20.07.19, 18:56
Jeg trækker mig fra den offentlige debat. Voldsmanden vinder. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.07.19, 01:42
Grønlandske familier fik hjælp fra danske frivillige, da flodbølgen ramte.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.07.19, 12:24
Integrationsministeren skal have ros for at stå fast. Jeg udtrykker et lønligt håb om, at ministeren i fremtiden holder fast i, at han ikke udtaler sig om fakta, han ikke kender, og konsekvenser, han ikke har gennemtænkt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere