Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk Folkepartis venner i Europa-Parlamentet svømmer i russiske penge

Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet

Glem alt om MELD og FELD. Den virkelige guldgrube for den yderste europæiske højrefløj er Putins beskidte oliepenge. Egentlig er det en misvisende overskrift, eftersom både østrigske FPØ og italienske Lega ikke rigtig har fået glæde af Putins millioner, for de er begge blevet afsløret i deres forehavende på mere eller mindre klodset vis. Et politisk parti kan altid bruge flere penge, og navnlig fløjpartierne har ofte svært ved at skaffe penge til at føre valgkamp for. Derfor er en pengestrøm fra Moskva naturligvis ønskværdig, men der ligger desværre mere i det end blot ønsket om at have flere penge til at købe annoncer og pjecer for.

Partier som FPØ og Lega deler på lange stræk holdninger med Putin, og det er skræmmende! Især den italienske højrefløjsleder og indenrigsminister, Matteo Salvini, lægger på ingen måde skjul på sin beundring af Putin. I de lydoptagelser, der er blevet afsløret af Legas møde med russerne, så fremstår det meget klart, at partiet ønsker et opgør med hele det værdisæt, EU er bygget på og ikke mindst ”de oplyste” i Bruxelles. Her menes utvivlsomt de nævenyttige EU-bureaukrater, der ustandseligt påpeger det problematiske i, at Italien konsekvent bruger flere penge, end der er i statskassen.

Man må forstå, at den yderste højrefløjs projekt ikke blot er en kritik af indvandringspolitikken. På det område er der nok ikke så megen forskel på den politik, som Salvini fører, og så hvad der er den gængse politiske opfattelse på den politiske midte i Danmark. Nej, det er de underliggende værdimæssige strømninger, som er problemet med den yderste højrefløj, og de kommer ganske enkelt frem i lyset, når det russiske flag bliver luftet.

Det er dette kedelige selskab, som Dansk Folkeparti er en del af i Europa-Parlamentet. Et sammenrend, som selv Sverigedemokraterne ikke ønskede at være en del af netop på grund af de russiske forbindelser.

Det vil ligge mig fjernt at komme med gode råd til DF, men måske partiets enlige medlem af parlamentet burde overveje, om DF fortsat skal være medlem af en partigruppe, der er mere Kreml-tro end redaktionen på det hedengangne Land og Folk?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
15.09.19, 11:30
Hvordan står det til med fagforeningsfriheden, Mette Frederiksen? Læs mere
Af Mikael Jalving
15.09.19, 07:00
En muterende virus spreder sig fra Silicon Valley og FN til danske universiteter. Den politiske korrekthed. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
14.09.19, 14:20
Jesper Panduro: »Det drejer sig ikke længere om at være bedst i verden, men bedst for verden.« Læs mere
Af Mikael Jalving
13.09.19, 13:26
Hvad indvandringen fra de varme lande gør ved Vesteuropa, er ikke længere raketvidenskab. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.09.19, 11:34
Den danske verdensforfatters eventyr er mere moderne og vedkommende end megen aktuel litteratur. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
13.09.19, 10:59
De røde fagforeninger må lægge kampen mod de gule fagforeninger på hylden. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.09.19, 22:26
Forsoner vi os ikke, risikerer grønlænderne at ende som tilskuere til udviklingen i Grønland. Læs mere
Af Alex Vanopslagh
12.09.19, 07:33
Sagen i Kastrup Lufthavn er ingen enlig svale – det er klassisk 3F-opførsel. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.09.19, 20:27
”I al stilfærdighed blev nogle af disse ting indkøbt internationalt.” Læs mere