<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk Folkepartis venner i Europa-Parlamentet svømmer i russiske penge

Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet

Glem alt om MELD og FELD. Den virkelige guldgrube for den yderste europæiske højrefløj er Putins beskidte oliepenge. Egentlig er det en misvisende overskrift, eftersom både østrigske FPØ og italienske Lega ikke rigtig har fået glæde af Putins millioner, for de er begge blevet afsløret i deres forehavende på mere eller mindre klodset vis. Et politisk parti kan altid bruge flere penge, og navnlig fløjpartierne har ofte svært ved at skaffe penge til at føre valgkamp for. Derfor er en pengestrøm fra Moskva naturligvis ønskværdig, men der ligger desværre mere i det end blot ønsket om at have flere penge til at købe annoncer og pjecer for.

Partier som FPØ og Lega deler på lange stræk holdninger med Putin, og det er skræmmende! Især den italienske højrefløjsleder og indenrigsminister, Matteo Salvini, lægger på ingen måde skjul på sin beundring af Putin. I de lydoptagelser, der er blevet afsløret af Legas møde med russerne, så fremstår det meget klart, at partiet ønsker et opgør med hele det værdisæt, EU er bygget på og ikke mindst ”de oplyste” i Bruxelles. Her menes utvivlsomt de nævenyttige EU-bureaukrater, der ustandseligt påpeger det problematiske i, at Italien konsekvent bruger flere penge, end der er i statskassen.

Man må forstå, at den yderste højrefløjs projekt ikke blot er en kritik af indvandringspolitikken. På det område er der nok ikke så megen forskel på den politik, som Salvini fører, og så hvad der er den gængse politiske opfattelse på den politiske midte i Danmark. Nej, det er de underliggende værdimæssige strømninger, som er problemet med den yderste højrefløj, og de kommer ganske enkelt frem i lyset, når det russiske flag bliver luftet.

Det er dette kedelige selskab, som Dansk Folkeparti er en del af i Europa-Parlamentet. Et sammenrend, som selv Sverigedemokraterne ikke ønskede at være en del af netop på grund af de russiske forbindelser.

Det vil ligge mig fjernt at komme med gode råd til DF, men måske partiets enlige medlem af parlamentet burde overveje, om DF fortsat skal være medlem af en partigruppe, der er mere Kreml-tro end redaktionen på det hedengangne Land og Folk?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
27.11.20, 14:53
Det sværeste af alt på en sort fredag: At komme arvesynden i hu. Læs mere
Af Marie Høgh
27.11.20, 14:00
Det uhyggelige​ er ikke Mette Frederiksen, men den socialistiske tyrkertrostat som ”den gode hyrde”. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
27.11.20, 10:33
Hver gang man gradbøjer grundloven, så har det utilsigtede konsekvenser. Læs mere
Af Henrik Højlund
26.11.20, 17:38
I den hylende morsomme film ”Retfærdighedens ryttere” er der en underliggende, klog tråd om forskellen på vores udregninger af al tings sammenhæng og den dybere mening med alt. Læs mere
Af Signe Munk
26.11.20, 13:30
De midler, som regeringen lovede til øget rengøring i daginstitutioner, er ikke dukket op. Det sætter personale under yderligere pres – og det går ud over børnene. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
26.11.20, 09:47
Var Coronaen blot en undskyldning for at lukke erhvervet? Læs mere
Af Mikael Jalving
25.11.20, 11:12
En blå regering havde ikke overlevet en skandale som denne i 48 timer. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
25.11.20, 09:16
Regeringens utilgivelige, sundhedsfarlige svineri nær badesø Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.11.20, 16:09
Hvad man vidste i forvejen, er nu grundigt, videnskabeligt belyst Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.11.20, 10:57
Begravede mink i forrådnelse er allerede kommet op til overfladen. Endnu et kapitel i minkskandalen kommer bogstaveligt talt frem i lyset. Læs mere