Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Der skal være plads til børn i folketingssalen

Pia Kjærsgaards familiefjendtlige mødeledelse er med til at få småbørnsforældre med en politiker i maven til at overveje, om det er en god idé at stille op.

Den konservative Mette Abildgaard blev i dag forvist fra Folketingssalen af tingets formand Pia Kjærsgaard. Eller rettere sagt, hendes lille datter måtte forlade afstemningerne, fordi børn ikke er velkomne. Man skulle næsten tro, at det var en scene i sort-hvid fra 1970, men det foregik altså i farver i 2019! Selvfølgelig skal der være plads til, at man som medlem af Folketinget og forælder kan tage sit barn med ind og stemme, hvis nu det hele brænder på, sådan som det let kan gøre i en børnefamilie, hvor begge forældre gør karrierer.

Det virker ærligt talt som om Pia Kjærsgaard har mistet følingen med virkeligheden udenfor Borgen – en virkelighed, hvor et opkald fra vuggestuen hurtigt kan ændre planerne for dagen. Det er vigtigt, at vores folkestyre afspejler befolkningens sammensætning, og derfor må der også være den nødvendige fleksibilitet, sådan at forældre til småbørn kan deltage som folkevalgte ude i kommunerne og i Folketinget. Det drejer sig først og fremmest om, at man har en kultur, hvor man kan tage sit barn med, hvis det engang imellem er nødvendigt. Og det gælder i sagens natur både for de mandlige og kvindelige folkevalgte. Jeg har selv haft min søn med til møder i Borgerrepræsentationen, og det kan sagtens lade sig gøre uden at forstyrre de øvrige mødedeltagere, og uden at barnet lider overlast for den sags skyld.

Der er ingen tvivl om, at Pia Kjærsgaards familiefjendtlige mødeledelse er med til at få småbørnsforældre med en politiker i maven til endnu engang at overveje, om det er en god idé at stille op. Ofte ender de overvejelser med blot at blive ved tanken. Det er et problem, for der er brug for, at småbørnsforældrene er repræsenteret i vores folkestyre.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
18.01.20, 23:16
Det grønlandske parti, Atassut, vil ikke fortsat deltage, hvis det blot er spild af økonomiske ressourcer. Det forstår jeg godt og har også flere gange foreslået at sætte den på hold af samme årsag. Læs mere
Af Isabella Arendt
18.01.20, 08:44
Da reformen blev indført, mente regeringen, at vi bare skulle være tålmodige, så ville den virke. Nu er den igen evalueret og dumper – til -3 endda. Hvor længe skal vi vente? Hvor længe skal vi være tålmodige, i et håb om at reformen virker »lige om lidt«? Læs mere
Af Nauja Lynge
17.01.20, 22:04
Måske er det på tide at vise vores egen styrke – og måske er det, hvad han provokerer os til. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.01.20, 11:30
Jakob Ellemann-Jensens reaktion over for Kristian Jensen var nødvendig, for den tidligere næstformand har – igen – opført sig forbløffende illoyalt. Den eneste sejrherre er Mette Frederiksen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.01.20, 15:16
Alle dømte er arabere, afghanere eller andre fra ikkevestlige lande. Læs mere
Af Søren Gade
16.01.20, 14:59
Den svenske EU-kommissær Ylva Johansson er stolt af den meget lempelige svenske asylpolitik. Jeg begriber ikke, hvordan hun kan få sig selv til at rose, hvad enhver kan se har været en fiasko. Det er derfor dybt bekymrende, at netop hun skal stå i spidsen for et nyt asylsystem i Europa Læs mere
Af Annika Smith
15.01.20, 12:58
Lad os droppe fløjkrigen og kæmpe for børnene sammen Læs mere
Af Nauja Lynge
15.01.20, 12:44
Kronprins Frederik er en vigtig ingrediens for sammenhængskraften i rigsfællesskabet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.01.20, 09:57
Kirkegårdene skal være stillesteder og sansehaver i stedet for at tjene som støjende legepladser. Læs mere