Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er du EU-tilhænger, så stem på Enhedslisten!

EU drejer sig ikke længere om for eller imod

Valget til Europa-Parlamentet nærmer sig, og i den forbindelse er der en vigtig nyskabelse på stemmesedlen. Enhedslisten stiller for første gang op til EP-valget. Tidligere har partiet anbefalet deres vælgere at stemme på Folkebevægelsen mod EU og selv afholdt sig fra at stille op. De tider er forbi, og nu stiller Enhedslisten selv op. Det er faktisk en rigtig god nyhed, for det viser, at EU-politikken ikke længere er et spørgsmål om for eller imod EU men om, hvilket Europa man ønsker. Det interessante er ligeledes, at en meget stor del af Enhedslistens vælgere er langt mere EU-positive end de gamle munkemarxister, som repræsenterer partiet i Folketinget. Hele 46 procent af partiets vælgere er enten store tilhængere eller overvejende tilhængere af Danmarks medlemskab af EU.

Valget til Europa-Parlamentet er lidt anderledes end valget til Folketinget, idet partierne kan indgå valgforbund. Enhedslisten er i valgforbund med Folkebevægelsen mod EU, og deraf følger min lidt aparte opfordring til at stemme på Enhedslisten. For sådan som meningsmålinger ligger, så er der kun et parti i valgforbundet, der kommer ind, nemlig det største. Derfor har Enhedslisten brug for alt den opbakning, de kan få. Nu skal man selvfølgelig passe på med at ønske sine politiske modstandere fremgang, men pointen er nu god nok: Jeg vil langt hellere have, at Enhedslisten er repræsenteret i EU og kæmper for deres holdninger, end at en af Danmarks pladser i parlamentet bliver blokeret af et parti, som intet andet har på dagsordenen end Danmarks udmeldelse af EU.

Det helt store flertal af danskerne bakker op om Danmarks medlemskab af EU – til gengæld er der forskellige opfattelser af, hvad EU skal indeholde. Præcis på samme måde som til ethvert andet valg. Jeg vil derfor gerne ønske Enhedslisten held og lykke til EP-valget, men tag nu at lytte til jeres vælgere, og læg den dogmatiske EU-modstand på hylden! Den hører nemlig til samme sted som Lenins samlede værker – nemlig på historiens losseplads.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}