Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Dansk Folkepartis EU-politik er reduceret til platheder omkring EU-flag på nummerpladerne

EU-flaget hører til på danske nummerplader

For nogle år siden besluttede Danmark efter mange års nølen at sætte EU-flaget på nummerpladerne. Meget symptomatisk for Danmarks lunkne forhold til EU blev det vedtaget, at man kan vælge EU-flaget fra. Det er småstatsmentalitet, når det er værst. Vi har som lille land utroligt stor gavn af at være med i et forpligtende fællesskab, hvor de store lande er tvunget til at lytte og tage hensyn. Den slags rationelle argumenter har det midlertidig med at komme til kort overfor det moderne svar på bodegaen, nemlig de sociale medier. Her blæser EU-flaget i stiv modvind, og det er Dansk Folkeparti naturligvis ikke sen til at opfange. Heldigvis for DF, så gemmer bagkataloget på et gammelt beslutningsforslag om at erstatte EU-flaget på nummerpladerne med Dannebrog. Det kan genfremsættes igen og igen. Nemt.

I bemærkningerne til beslutningsforslaget, der genfremsættes tirsdag, kan man bl.a. læse følgende: ”Det er urimeligt, at danskernes nummerplader på denne måde skal bruges som reklamesøjler for et politisk projekt, især i betragtning af at en stor del af den danske befolkning, bl.a. ved flere folkeafstemninger, har givet udtryk for stor skepsis over for EU.”

Jeg synes ærligt talt, at det er lidt sølle, at DF bruger Folketinget til at fremføre argumenter, som i stedet burde høre til i et halvsløjt læserbrev. Bagved Dansk Folkepartis sædvanlige sniksnak omkring EU-propaganda, så gemmer der sig et grænseløst hykleri. For hvad vil Dansk Folkeparti egentlig? Skal Danmark forlade EU, eller består modstanden blot i at genfremsætte gamle forslag om flag på nummerplader? Sagen er, at DF ikke har et bud på, hvad partiet vil med Danmark i Europa. Det er beskæmmende, eftersom DF er det største danske parti i Europa-Parlamentet og er Folketingets næststørste parti. Med en sådan størrelse følger der også et ansvar i forhold til at have en reel politik på EU-området. Det er ikke nok blot at genudsende gamle platheder om EU-flag. I det mindste burde partiet have et klart svar på, om Danmark skal være med i EU eller ej.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
22.04.19, 21:41
Flere og flere forstår essensen i den farlige multikultur. Terroren på Sri Lanka var endnu en påmindelse. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.04.19, 22:17
Samtidig holdes der valgmøder i Grønland, som kun foregår på grønlandsk for at udelukke det danske mindretal. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.04.19, 20:45
Æggemaling, gækkebrevsklip og karsesåning. Klovn, hestevogn og hønseskidning. Sjældent har jeg set så mange smilende børn og voksne som på et par timers rejse tilbage i tiden på Frilandsmuseet. Hvorfor mon? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.04.19, 13:42
Ritzaus Bureau ”glemte” at skille de vestlige ad fra de ikkevestlige. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.04.19, 10:25
Det er fristende at skælde ud på de små med tablet, smartphone og spilkonsol. Men pilen peger på de voksne. Læs mere
Af Anders Vistisen
19.04.19, 16:56
Danmark har nok en gang fået grønt lys til en særaftale, selv om det ifølge ja-siden og såkaldte EU-eksperter forekom nærmest umuligt. Læs mere
Af Gitte Seeberg
19.04.19, 06:00
Hurtigere ladestandere bliver i stigende omfang sat op, og fabrikkerne er nu også i stand til at masseproducere elbilerne til konkurrencedygtige priser. Læs mere
Af Signe Munk
18.04.19, 09:25
Jeg tror, der er masser af plads til gode liv og lykke i et bæredygtigt samfund. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.04.19, 20:06
Løsningen er at ignorere disse typer og give plads til midtersøgende unge. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her