Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Skyd ulven

Der skal ikke være ulve i Danmark.

Ulven har gjort sin indtog i Danmark, og det bør få en ende hurtigst muligt. Det er paradoksalt, at vi har en restriktiv hundelov, der gør de mest aggressive hunde ulovlige. For kamphunde er der kort proces i Danmark – i form af en sprøjte hos dyrlægen. Derimod lader vi ind til videre ulve gå frit rundt, således at antallet nu er støt stigende.

I begyndelsen var det et morsomt kuriosum, at ulven var indvandret til Jylland – nu er den en glubsk del af den danske natur. Det er kommet så vidt, at forskere ved Aarhus Universitet advarer imod, at børn færdes alene i naturen i de ulveramte områder, før de kan ”agere fornuftigt på mødet med en ulv”. Samtidig opfordres det til, at man lader være med at løbe med høretelefoner, således at man ikke er uopmærksom på, hvad der foregår omkring en.

Det er mig uforståeligt, hvorfor man ikke hurtigst muligt indleder en intensiv jagtsæson på ulven, således at den ikke vinder indpas i Danmark. Vi har heldigvis i mange år været forskånet fra at have ulve, således at man ganske trygt har kunnet færdes i skoven og i naturen – uden at skulle frygte for at ens børn bliver angrebet af ulve. Den tryghed vil jeg gerne have tilbage, og derfor blæser jeg gerne biodiversiteten og fredninger en lang march.

Ulven er beskyttet af EU’s habitatdirektiv og må derfor ikke bare uden videre jages. Der kan dog gives dispensation, hvis der foreligger særlige hensyn til ”offentlig sundhed eller sikkerhed”. Det må det siges, at der gør i det her tilfælde. Vi er i Danmark ikke vant til at have et farligt rovdyr som ulven gående frit omkring, hvorfor det er rimeligt at begrænse bestanden til nul.

Vi skal passe på den danske natur, men der er også grænser for, hvor langt vi skal gå for den vilde natur. Ulve hører ikke længere til i Danmark, og der er i hvert fald slet ingen grund til at beskytte de ulve, som er indvandret gennem de seneste år. De må for min skyld gerne blive forvandlet til jagttrofæer foran pejsen hurtigst muligt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Jens Philip Yazdani
23.10.19, 12:19
Fuck om folk er muslimer. Det er nemlig ikke dét, det drejer sig om, når du mister dit job, når din mor på plejehjemmet pisser sig selv i bukserne uden at få dem skiftet, eller når dine børn får lov at sidde grædende i et hjørne for sig selv henne i børnehaven. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.10.19, 11:45
Mit bud er, at regeringen er så vant til tal og regneark, når de ser på mennesker, at de helt har glemt, hvad faglighed er. De er blevet ude af stand til at vise tillid og kan kun tage stilling til mennesker, hvis menneskets hele fremtid bliver reduceret til “10” eller “4”. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.10.19, 11:26
Og førende forskere har som sædvanlig ikke fattet en bønne. Læs mere
Af Peter Kofod
22.10.19, 10:13
Statsministeren slår sig op som folkets stemme i EU-samarbejdet, men intet kunne være mere forkert. Det viser hendes partis handlinger i Bruxelles. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.10.19, 06:44
Den har det hele: Ritualer, renhed og skel mellem de omvendte og uomvendte Læs mere
Af Peter Kofod
21.10.19, 11:46
Lad mig sige det ligeud: Jeg håber, brexit bliver gennemført - og jeg ser mig til, at det endelig bliver klaret. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.10.19, 09:54
Kun halvdelen af forældre til børn i 4. og 7. klasse taler med deres børn om børnenes onlineliv. Så hvem skal lære børnene, at det også er sundt at slukke – Youtube, Snapchat eller Tiktok? Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
20.10.19, 22:17
Men ingen er skyldig uden dom Læs mere