<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Skyd ulven

Der skal ikke være ulve i Danmark.

Ulven har gjort sin indtog i Danmark, og det bør få en ende hurtigst muligt. Det er paradoksalt, at vi har en restriktiv hundelov, der gør de mest aggressive hunde ulovlige. For kamphunde er der kort proces i Danmark – i form af en sprøjte hos dyrlægen. Derimod lader vi ind til videre ulve gå frit rundt, således at antallet nu er støt stigende.

I begyndelsen var det et morsomt kuriosum, at ulven var indvandret til Jylland – nu er den en glubsk del af den danske natur. Det er kommet så vidt, at forskere ved Aarhus Universitet advarer imod, at børn færdes alene i naturen i de ulveramte områder, før de kan ”agere fornuftigt på mødet med en ulv”. Samtidig opfordres det til, at man lader være med at løbe med høretelefoner, således at man ikke er uopmærksom på, hvad der foregår omkring en.

Det er mig uforståeligt, hvorfor man ikke hurtigst muligt indleder en intensiv jagtsæson på ulven, således at den ikke vinder indpas i Danmark. Vi har heldigvis i mange år været forskånet fra at have ulve, således at man ganske trygt har kunnet færdes i skoven og i naturen – uden at skulle frygte for at ens børn bliver angrebet af ulve. Den tryghed vil jeg gerne have tilbage, og derfor blæser jeg gerne biodiversiteten og fredninger en lang march.

Ulven er beskyttet af EU’s habitatdirektiv og må derfor ikke bare uden videre jages. Der kan dog gives dispensation, hvis der foreligger særlige hensyn til ”offentlig sundhed eller sikkerhed”. Det må det siges, at der gør i det her tilfælde. Vi er i Danmark ikke vant til at have et farligt rovdyr som ulven gående frit omkring, hvorfor det er rimeligt at begrænse bestanden til nul.

Vi skal passe på den danske natur, men der er også grænser for, hvor langt vi skal gå for den vilde natur. Ulve hører ikke længere til i Danmark, og der er i hvert fald slet ingen grund til at beskytte de ulve, som er indvandret gennem de seneste år. De må for min skyld gerne blive forvandlet til jagttrofæer foran pejsen hurtigst muligt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.21, 11:30
Held og lykke til SSW's vej til Forbundsdagen, der vil være den nordligste delstats tiltrængte stemme i Berlin – og måske tungen på vægtskålen. Læs mere
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.21, 21:00
Grønlands udenrigsminister ønsker stemmeret ud fra etniske skillelinjer, og får en særdeles blid behandling i P1 Morgen. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.21, 08:45
Vi har de senere år talt meget om, at mænd taler grimt og nedladende til kvinder. Vi har ikke talt så meget om det modsatte. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
18.09.21, 19:05
Hvornår melder man afbud, og hvornår vælger man at tage afsted til et arrangement med en lille tvivl i maven? Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.09.21, 19:00
Konstant vækst har vist sig at være skadeligt, både for det enkelte menneske og for planeten. Selvfølgelig kan et alternativ skabes. Det starter først og fremmest med, at vi tror på det, selvom liberalisterne altid vil fortælle jer det modsatte. Læs mere