Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Trustpilot: 1 stjerne ud af 5 til Akuttelefonen 1813

Hvis dette var en privat virksomhed, var den lukket nu.

"Omstillingen er mere professionel en den læge der sider bag røret.” og ”Magen til service ligger på i hovedet på mig, hvad sker der arrogant personale og nedladende.” samt ”Ringede til 1813 to gange i løbet af et døgn - begge gange blev jeg mødt at et arrogant og nedladende personale, som ikke var det mindste serviceminded."

Udklip fra Trustpilots side over anmeldelse af Akuttelefonen i Region Hovedstaden.  De fleste virksomheder ville i den forbindelse nok overveje, om de skulle ændre på procedurerne, hvis man kun opnår en stjerne, men det sker hverken for Region Hovedstaden eller DSB, som også render rundt med 1 stjerne.

De fejl, der sker på Akuttelefonen, er så alarmerende, at hvis denne opgave var udliciteret, havde den virksomhed mistet sin opgave, inden der var gået to minutter. Men i det offentlige fortsætter skandalerne, selv rigsrevisionen har kritiseret akuttelefonen.

Akuttelefonen 1813 har ikke i en eneste måned siden den åbnede 1. januar 2014 overholdt sit mål om, at 90 % af opkaldene skal besvares inden for 3 minutter. Den bedste måned man har haft var det 70 %. Til sammenligning var den gamle lægevagtsordning, som Regionen lukkede, oppe på en svarprocent på henholdsvis 88- og 89 % i sine sidste måneder. Ergo, Region Hovedstaden burde nok overveje, om det har givet mening at forandre for forandringens skyld, eller om borgerne ikke er bedre stillet med en bedre svartid. Hvis jeg havde akut behov for hjælp, vil jeg da håbe, at jeg kan komme igennem til akuttelefonen hurtigere end 3 minutter.

Menneskeliv er på spil

Når borgere ringer til akuttelefonen, så sker det, at telefonen bliver taget af sygeplejersker, jordemødre eller læger. Det personale, som er på arbejde, er til tider op til 45 personer. Det vagtteam på op til 45 personer har 1-2 læger, som de kan spørge til råds samt en læge med speciale i narkose, smertebehandling og genoplivning. Andre regioner bruger læger med speciale i almen medicin, det gør Region Hovedstaden ikke.

Ikke et ondt ord om sygeplejersker, jordemødre samt alt andet vagtpersonale ved telefonerne, men humlen må være, at der kan ske fejl i rådgivningen, hvis man ikke er specialist.

En 17-årig dreng døde grundet fejldiagnosticering "Patienterstatningen har vurderet, at drengen med al sandsynlighed kunne være i live i dag, hvis akuttelefonen 1813 havde sendt en ambulance med en læge, der havde givet den 17-årige dreng antibiotika mod sygdommen."

Akuttelefonen 1813 undlod at sende en ambulance. Det medførte bl.a.,  at Styrelsen for Patientsikkerhed overvejede at sætte en læge under skærpet tilsyn grundet dødsfaldet. Akuttelefonen (Region Hovedstaden) forsøgte at lægge pres på ’Styrelsen ved Patientsikkerhed ved at sende en støtte erklæring til lægen og forsøgte dermed at påvirke styrelsen.

Denne fremgangsmåde bliver kaldt helt utilstedelig af lektor i sundhedsjura ved Syddansk Universitet Kent Kristensen. Anette Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed udtaler til DR "Det er usædvanligt, at vi modtager uopfordrede støttetilkendegivelser fra den øverste ledelse i en region i forbindelse med en tilsynssag."

Akuttelefonen 1813

Denne sag er en blandt mange omhandlende Akuttelefonen. Den nuværende Akuttelefon virker ikke med kun 1 stjerne.  Jeg ser gerne, at telefonerne kun tages af lægepersonale. Det kan ikke være for meget at forlange, at man taler med en læge, når man er akut syg. Kort sagt; der skal styr på 1813 nu.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
13.12.18, 23:40
Det er nu, at den franske præsident skal vise format og fortsætte de nødvendige reformer Læs mere
Af Nauja Lynge
13.12.18, 19:28
Det kan godt lade sig gøre, siger juridiske eksperter, som i parentes bemærket også arbejder for landsstyret. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.12.18, 16:09
Hvad hjalp skoleungdommens pjækkeri egentlig klimaet? Det blev man ikke klogere på, for de journalister, som ganske ukritisk fulgte demonstrationen, glemte at spørge ungdommen ind til dens miljøvaner. Læs mere
Af Signe Munk
13.12.18, 13:35
Klimaforandringerne handler ikke længere kun om næste generation, eller hvilken klode vi giver videre til vores børnebørn. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
12.12.18, 19:25
Blot for et par år siden ville vi alle være klistrede til skærmen og følge med i det forfærdelige angreb i Strasbourg. Min fornemmelse er at det i dag er en forventelig nyhed, der er ikke længere noget nyt i nyheden. Læs mere
Af Christina Egelund
12.12.18, 13:21
Kære KVINFO, feminister, rødstrømper, venstrefløj og kvindeorganisationer. Jeg har en sag, der kan samle os på tværs af politiske skel. Det drejer sig om topskatten. Og inden du nu løber skrigende bort og affejer det som liberale tosserier, så lad mig lige forklare. Læs mere
Af Rina Ronja Kari
12.12.18, 13:14
EU-Parlamentet har på sin seneste samling vedtaget, at det skal være muligt at få dagpenge i Danmark efter kun en dags arbejde - en bombe under vores dagpengesystem, vil jeg kalde det. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.12.18, 12:11
Statsministeren har knækket koden for rigsfællesskabets fornyelse. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.12.18, 11:44
Regeringen vil være dommer. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.18, 09:23
Ulighed og grådighed er en trussel mod sammenhængskraften og i sidste ende vores demokrati. Derfor bør vi handle politisk for at begrænse uligheden. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her