Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

En liste af dårskab fra Nye Borgerlige

Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund

Vi kender det vel alle sammen, I forsøget på at kokkerere en lækker menu til kæresten, konen eller manden går det galt. Hvad der oprigtig starter som en kærlig ide, ender med, at buen spændes for hårdt i forhold til hvad vores gastronomiske evner rækker, når vi kaster os ud i en opskrift, hvor selv Rene Redzepi fra Noma ville give op. 

Jeg har forsøgt det før og selvom min kæreste trods alt at spiser mine specielle kreationer, bliver vi enige om, at den ret skal vi ikke have igen. 

Pernille Vermund burde måske lige have prøvesmagt sine holdninger inden at de blev serveret. Det er efterhånden blevet ret uappetitligt.

Der mangler lidt ingredienser

Nye Borgerlige vinder ikke fodfæste i Danmark for tiden - tværtom. Det eneste Vermund og co. kan bidrage med, er stemmespild på den borgerlige fløj og dermed en socialistisk ledet regering med Mette Frederiksen i front.  

Den tidligere konservative folketingskandidat troede, at hvis hun lige gik en tak længere ud på hadet til fremmede, at hun så kunne vinde DF’s vælgere og en tak længere ud på den frihedsøkonomiske linje vej, kunne tage stemmer fra Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance. 

Den første del er delvist lykkes, og resulterer nu sikkert i, at de vælgere, der er mest bange for det fremmede, spilder deres stemmer.

Den anden del af planen er floppet. Borgerlige vælgere køber ikke den slags populisme - og Nye Borgerlige har helt opgivet at mene noget på denne front. 

Man har kun fokuseret på den første del af planen - og det har så tiltrukket en masse "landsbytosser". Nuvel, der er også almindelige mennesker i Nye Borgerlige.

De fleste partier har haft medlemmer fra tid til anden som skulle sættes på plads, da medlemmerne ikke flugtede med demokratiets bærende principper. 

Alle partier har fra tid til anden haft en kandidat, som er gået over stregen - og alle partier har handler aktivt for at undgå, at få landsbytosserne med om bord. Hos Frøken Vermund er man dog ikke for fin til noget som helst. 

Lad os tage lidt eksempler

En kandidat i Esbjerg, Johnny Boalth Lambertsen, skrev følgende på Facebook i 2012 - og Vermund bakker op bag kandidaturet ”Vi skal have etniske udrensning fra hus til hus, det er fandme ved at være for meget”  Lige pludselig begynder jeg nærmest at savne Ole Sohn og hans kammerateri med Sovjetunionen. Jeg vil gerne ligge hovedet på blokken og pege på, at den sætning ikke var gået hos noget andet parti i Folketinget.

Så her kan man så sige, at Nye Borgerlige egentlig er så rummelige, at etnisk udrensning er ok, men ikke så rummelige, at der kan være en muslim i landet. 

I Nye Borgerlige er der derimod langt værre at stemme for et kommunalt budget. Det så vi da Ann-Kathrine Karoff blev smidt ud af Nye Borgerlige. Eksklusionen skyldtes at hun ved en række lejligheder har stemt anderledes end Poul V. Jensen, Nye Borgerliges spidskandidat i Gentofte. Den slags går åbenbart ikke. Jeg ved nu godt, hvad jeg ville have foretrukket hvis jeg var partiformand.

René Lundegaard, en tidligere stemmesluger fra Dansk Folkeparti, har også fundet vej til Nye Borgerlige - efter han blev ekskluderet fra Dansk Folkeparti.

Brian Lange, en tidligere formand for Nye Borgerlige i Nyborg, udtaler egentlig meget sigende - efter, at han frivilligt trak sig fra Nye Borgerlige: ”Mange af dem, der vil være aktive, kommer fra andre organisationer og partier, hvor de ikke var velansete, eller hvor de følte sig forbigået” og uddyber ”Når man ikke længere gider lege børnehave, så stopper man sit politiske engagement.” 

I Nordjylland trak et byrådsmedlem sig med følgende bemærkning Det har også spillet ind, at jeg sad med en følelse af, at Nye Borgerlige reelt har en socialpolitik, som man ikke taler højt om, men som jeg er dybt uenig i”. Sådan lød det fra Vivi Jensen, der selv er førtidspensionist - og som rammer plet, da Nye Borgerlige ikke har meget andet på paletten end udlændigepolitik. 

Tidligere spidskandidat i Hillerød og tidligere byrådsmedlem for Nye Borgerlige, Kim Hendry, har også trukket sig. Det skete efter, at han først var blevet lovet at blive spidskandidaten til det forestående kommunevalg, men så alligevel blev forbigået. Det skete efter den tidligere konservative folketingskandidat Mette Thiesen så sit snit til en større chance for at blive valgt ved et skifte til Nye Borgerlige. Hun er nu spidskandidaten i Hillerød for Nye Borgerlige og jeg håber for hende, at hun får større succes end hun har fået i Det Konservative Folkeparti, hvor hun ikke blev valgt. Ja, faktisk, så har både Pernille Vermund og Mette Thiesen tabt stort til Mette Abildgaard under sidste folketingsvalg og hvad skal man så? Man forsøger med nyt parti og med at skrue endnu mere op for retorikken.

Tilbage til madopskriften

I det tilfælde kan vi blot gå tilbage til indledningen, den madopskrift skal man nok bare holde sig fra fremfor at kaste sig over en endnu mere kompliceret opskrift (som et nyt parti nu engang er). 

Det skorter dog ikke med selvtillid hos Pernille Vermund og Mette Thisen - ark nej, nu skal Pernille sågar være statsminister hvis ikke hun får sin vilje.  

Forsøget på de stålsatte øjne gik ikke godt hos Anders Samulesen og de går næppe heller godt hos Pernille Vermund. Alt handler sig nemlig ikke om dig, Pernille.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
13.12.18, 23:40
Det er nu, at den franske præsident skal vise format og fortsætte de nødvendige reformer Læs mere
Af Nauja Lynge
13.12.18, 19:28
Det kan godt lade sig gøre, siger juridiske eksperter, som i parentes bemærket også arbejder for landsstyret. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.12.18, 16:09
Hvad hjalp skoleungdommens pjækkeri egentlig klimaet? Det blev man ikke klogere på, for de journalister, som ganske ukritisk fulgte demonstrationen, glemte at spørge ungdommen ind til dens miljøvaner. Læs mere
Af Signe Munk
13.12.18, 13:35
Klimaforandringerne handler ikke længere kun om næste generation, eller hvilken klode vi giver videre til vores børnebørn. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
12.12.18, 19:25
Blot for et par år siden ville vi alle være klistrede til skærmen og følge med i det forfærdelige angreb i Strasbourg. Min fornemmelse er at det i dag er en forventelig nyhed, der er ikke længere noget nyt i nyheden. Læs mere
Af Christina Egelund
12.12.18, 13:21
Kære KVINFO, feminister, rødstrømper, venstrefløj og kvindeorganisationer. Jeg har en sag, der kan samle os på tværs af politiske skel. Det drejer sig om topskatten. Og inden du nu løber skrigende bort og affejer det som liberale tosserier, så lad mig lige forklare. Læs mere
Af Rina Ronja Kari
12.12.18, 13:14
EU-Parlamentet har på sin seneste samling vedtaget, at det skal være muligt at få dagpenge i Danmark efter kun en dags arbejde - en bombe under vores dagpengesystem, vil jeg kalde det. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.12.18, 12:11
Statsministeren har knækket koden for rigsfællesskabets fornyelse. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.12.18, 11:44
Regeringen vil være dommer. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.18, 09:23
Ulighed og grådighed er en trussel mod sammenhængskraften og i sidste ende vores demokrati. Derfor bør vi handle politisk for at begrænse uligheden. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her