Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Stram indvandrerpolitik er en tabersag

Efter at en række partier har levet højt på at se ned på bestemte befolkningsgrupper, er det slut med billige point på andres bekostning.

Nu kommer nedturen, selv for Inger Støjberg. Det skaber ikke grobund for et velfungerende Danmark, at tale til laveste fællesnævner. 

Det hele begyndte med Fremskridtspartiet, så DF og senest er bl.a. S og V også hoppet med på den stramme udlændingepolitik for at opnå vælgernes gunst. Nuvel, der skal styr på flygtningesituationen, men i populismens tegn, for så vidt angår lovgivningen, kan en udstationeret dansker ikke længere bringe sin fx kinesiske kone med hjem til Danmark. Det som bl.a. Socialdemokraterne glemmer, er at hvis deres nye politik skal gennemføres, må og skal de indgå i en regering med Venstre eller DF for de får ikke skabt et flertal på deres egen fløj. Det gennemskuer vælgerne også inden krydset sættes på valgdagen.

Dog ser man endelig en tendens til at et andet menneskesyn er ønskeligt. Et menneskesyn, hvor vi ikke blot skal kritisere befolkningsgrupper, men egentlig fokusere på menneskene og ikke blot udskamme hele befolkningsgrupper.

Fremmedfjendskhed er yt - mangfoldig er in. RV, EL, ALT, SF og DKF går fx alle frem i en af de seneste målinger. Jeg er naturligvis mest glad for sidstnævnte.  I de nævnte partier, ser vi ikke ned på andre befolkningsgrupper over en kam. Vi ser ikke nødvendigheden i, at have en af muhammedtegningerne på telefonen og hvis vi havde, ville vi ikke reklamere med det.

Ignorance må ikke slå tolerance, og med Støjbergs seneste stunt, må ytringsfrihed ikke opfattes som en ytringspligt. Heldigvis bliver der slået ned på politikere, der fascineres af semiracistiske tendenser, så der er håb endnu. Og befolkningen har gennemskuet populismen - især når man tænker på den rejse som flere i DF har været på fra åbne anarkokapitalister til lukkede socialdemokrater.

Jeg har skrevet om forskellen på indvandringen og flygtninge mange gange i mine blogs, men alt for ofte klumpes det sammen i den danske debat og aldrig til et gode. Kort sagt:

  • Indvandring er ønskværdigt. Folk som Danmark selv ønsker her til landet for at arbejde og bidrage.
  • Flygtninge skal hjælpes i nærområdet.

Forskellen på de to former for befolkningstilvækst mangler i den danske debat, det bliver altid til en debat om muslimernes komme. Den populistiske politik, som har været dogmet i Danmark i de sidste mange år, undergraver det Danmark, jeg elsker. Man kan ikke længere bo i Chile i 10 år og tage sin hustru og børn med hjem til bedsteforældrene, man kan sågar heller ikke gøre det, hvis man var hoppet på Asien-ekspressen og havde knoklet der de sidste mange år under deres optur.

Derfor er det dejligt, at stram indvandrerpolitik er begyndt at være en tabersag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er kandidat til Folketinget for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Lars Boje Mathiesen
23.01.18, 11:34
Det vækker ganske enkelt afsky, når jeg oplever den konstante ansvarsfraskrivelse fra magthaverne i disse år. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
23.01.18, 10:27
Revolutionens fortrop ankom med et fly fra Ryanair Læs mere
Af Morten Løkkegaard
23.01.18, 08:33
Briterne efterlader 73 tomme stole, når de forlader EU. Lad os benytte lejligheden til at skære Europa-Parlamentet til og desuden droppe drømmen om transnationale lister. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.01.18, 08:28
Manglende værdiforståelse hos VK-partner og støtteparti, der glemmer ægteskabets værdi Læs mere
Af Louis Jacobsen
22.01.18, 20:56
Når man arbejder som underentreprenør for Københavns Kommune, skal der ikke udføres social dumping. Det vil sige, at der skal lønnes efter de landsdækkende overenskomster. Læs mere
Af Siddik Lausten
22.01.18, 20:05
Skadefryd over udflytninger af statslige arbejdspladser klæder ingen, men fylder alligevel almindelige og sociale medier. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
22.01.18, 17:28
Det er måske eneste gang, jeg skriver disse ord, men nu må staten hævde sit territorium - og vise banderne, hvem der bestemmer. Læs mere
Af Christel Schaldemose
22.01.18, 14:50
Det ligger i socialdemokraters DNA at tage ansvar. Det er det, SPD gør lige nu, og det skal nok give nogle tæsk. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.01.18, 11:37
Kommunale, statslige, filantropiske og arkitektoniske beslutningstagere er rørende enige om, hvad der sælger billetter – og borgerne klapper. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.01.18, 21:32
Sverige er på vej til et nyt stadie. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her