*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kongehuset er ufejlbarligt – det er Lars Løkke ikke

Nu springer Venstres Ungdom ud som republikanere på linje med Radikale Venstre.

Kongehuset er samlende for den danske nation; unge såvel som ældre generationer følger med i Kongehuset. Det skal Enhedslisten, Radikale Venstre eller Venstres Ungdom ikke lykkes med at fjerne. 
Det Konservative Folkeparti står last og brast med Kongehuset, og vi lukker hellere partiet end at stemme for en afskaffelse af Kongehuset.

Det er desværre et spørgsmål om tid, før Venstre også melder sig i koret af republikanere, som ønsker kongehuset afskaffet. Venstres Ungdom har netop vedtaget, at de er imod Kongehuset, og at Dronning Margrethe bør finde sig et arbejde. Lars Løkkes mulige arvtager Kristian Jensen afslog i 2006 selv at modtage kommandørkorset af HM Dronning Magrethe, mens Connie Hedegaard (K) selvfølgelig tog glædeligt imod korset i forbindelse med udnævnelsen som minister. Der skal ikke den store analyse til at gennemskue, at bag Kristian Jensens ydre gemmer der sig en republikaner. 

Privat havde vi for nyligt besøg af min kærestes niece på 12 år, der på sit visit fra det nordlige Jylland, gerne ville forbi Amalienborg og se de kongeliges smukke residens. Det fik vi selvfølgelig skemalagt under hendes visit til stor glæde for niecen. Jeg er personligt stor tilhænger af monarkiet, og jeg kan finde flere grunde til at holde fast i monarkiet, end der er plads til at skrive i denne blog. Men et af de argumenter, som kan bruges mod republikanerne, er spørgsmålet om, hvad de vil stille i stedet for?

En præsident i form af Lars Løkke og en statsminister i form af Mette Frederiksen? De danske politikere splitter i den grad den danske befolkning - på godt og ondt. Pia Kjærsgaard er formand for Folketinget, og jeg kan personlig godt lide hendes stil som formand. Men de fleste af os læsere ved nok også, at hun ”splitter” befolkningen. Ikke alle er lige begejstrede for hende. Flere på den yderste venstrefløj ser hende nærmest som det værste i dansk politik nogensinde, og ønsker hende hen, hvor peberet gror.

I en tid med splittelse på den politiske scene, hvor præsidenter bliver kritiseret for et godt ord, og hvor Donald Trump er præsident i USA, ser jeg virkelig ikke nogen grund til, at flere partier ønsker republikken indført her til lands.

Kritikken af vores Kongehus er ensidig fra medier, republikanere og en række venstre orienterede personer, som har lært at det er ”cool” og ”hipster-fedt” at være imod monarkiet, og mens kritikken fra tid til andre hagler ned over Kongehuset, svarer Kongehuset ikke tilbage. Nej, de lader kritikerne kritisere. Kongehuset svarer ikke på kritikken. Det er de heldigvis for gode til, men det er jeg ikke, jeg er ikke ufejlbarlig, og jeg tager gerne kampen for Kongehuset. Jeg vil ikke se hverken Lars Løkke eller Mette Frederiksen som præsident for Danmark, men jeg vil gerne overlade statsministerposten til Venstre, indtil Det Konservative Folkeparti er stærk nok til at generobre statsministerposten. For den tid kommer, og til den tid vil det stadig være Kongehuset, der regerer.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er kandidat til Borgerrepræsentationen og til Folketinget for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
16.12.17, 20:09
Skal vi nu skabe et land, hvor hver enkelt skal opdrages til altid at handle for egennytte og ego, hvor det altid skal en tur igennem regnebrættet, før man kan række en hånd til nogen? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.12.17, 16:11
Embedsmændene leger politikere, og regeringen gemmer sig bag dem. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
15.12.17, 16:42
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
15.12.17, 14:25
Det kan være fristende, men vi skal ikke gemme den kunst væk, vi ikke kan lide. Læs mere
Af Signe Munk
14.12.17, 12:20
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
14.12.17, 11:22
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation. Læs mere
Af Naser Khader
14.12.17, 11:22
… nu begynder kampen ved forhandlingsbordet. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.12.17, 11:06
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her