Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Virkeligheden er en anden, Christian Rabjerg Madsen

Min socialdemokratiske medblogger overser sit eget partis medansvar for den lave vækst.

Kære Christian Rabjerg Madsen. Jeg er ked af, at du har fået opfattelsen af, at vi borgerlige stjæler jeres politik; Det har nemlig alle dage været socialdemokratisk politik at klatte pengene væk her i landet. Det værste eksempel er den hedengangne Anker Jørgensen, men når man ser på den realpolitiske virkelighed i nyere dansk politisk historie, har efterfølgende socialdemokratiske politikere været ophavsmænd (-kvinder) til dårlige vilkår for velstanden. Dog med enkelte undtagelser herunder Mogens Lykketoft, der var godt hjulpet af bl.a. min partifælle Hans Engell.

Derfor er det en smule tragikomisk at høre en socialdemokrat tale om at klatte pengene væk. Og endnu sjovere er det, at du nævner ’history repeating’, for dit blogindlæg er udtryk for samme naive tilgang til økonomi – den slags tanker findes vist kun i de yderste afkroge af Roskilde Universitetscenter.

Problemet med Fogh-tiden, som du omtaler, var ikke for mange skattelettelser, men derimod, at vi ikke fik gennemført endnu flere skattelettelser. Mit eget parti fik heldigvis presset tre skattelettelser igennem - meget af det kan vi mærke de positive effekter af i dag, hvor det går bedre.

Boligboblen, som du også nævner, skyldes heller ikke skattelettelser, men derimod de internationale konjunkturer og et ikke-markedsbaseret boligmarked. I København kan kun under 25 % af boligerne købes til markedspris - resten er dyrere pga. overregulerede ”røde” opfindelser såsom andelsboliger, almene boliger og manglende nybyggeri.

Jeg er imidlertid glad for, at du deler analysen af, at vores samfundsmodel - herunder velfærdssystemet - bliver udfordret. Løsningen er dog ikke at udvide de i forvejen høje offentlige udgifter og dermed mindske velstanden, men derimod at mindske de offentlige udgifter og dermed hæve velstanden.

Fakta er, at man ikke kan brandbeskatte sig til velstand. Lavere skat giver vækst, vækst skaber velstand, og velstand er det, der gør, at vi har råd til velfærd.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er kandidat til Folketinget for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Eva Kjer Hansen
19.01.18, 10:09
Det er næppe en forudsætning for at løse rollen som økonomisk vagthund, at man er tilstede inde i Finansministeriet (eller at man kan gå dertil fra den nuværende adresse lige ved Amalienborg). Læs mere
Af Naser Khader
19.01.18, 08:09
Mainstream medierne kan simpelthen ikke komme sig over, at Trump blev valgt, og de er fast besluttede på, at han skal ned med nakken. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
18.01.18, 12:52
Hvis man ikke er villig til at sætte sin egen taburet og mandat på spil for befolkningens sikkerhed og tryghed, så er man ganske enkelt ikke værdig til at repræsentere borgerne. Læs mere
Af Jens Kindberg
17.01.18, 19:19
Giveren er privat, og modstanderen er kommunen, som ikke vil gøre det muligt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.01.18, 17:36
Mediernes behandling har været udsøgt ringe. Læs mere
Af Christel Schaldemose
17.01.18, 13:35
Europa-Kommissionens længede ventede plastikstrategi kommer med langsigtede mål, men med her-og-nu-handlinger på størrelse med mikroplastik. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
17.01.18, 12:15
København skal ikke leve af statslige arbejdspladser Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
17.01.18, 08:21
Det er klynk, når Socialdemokratiets gruppeformand påstår, at politikere ikke kan komme til orde i medierne. Læs mere
Af Anders Vistisen
16.01.18, 10:25
Dansk Folkeparti har intet ansvar for regeringens liberale projekt. Læs mere
Af Josephine Fock
16.01.18, 07:29
Den skærpede tiggerlov bør afskaffes, fordi den er et klassisk eksempel på en lovændring, der skulle få regeringen til at fremstå hurtig og handlekraftig, men ender med at være sjusket og straffe uskyldige mennesker. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her