*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Staten er ikke løsningen, men selve problemet med ghettoer i Danmark

Såfremt det danske samfund gerne ser endnu flere ghettoer i Danmark, skal vi fortsætte som hidtil og bygge flere almene boliger.

De Almene Boligselskaber skader det danske samfund. Jeg kan som udgangspunkt godt se det romantiske i, at staten er med til at sikre boliger til befolkningen, men det er gået for vidt i Danmark. Staten har skabt parallelsamfund, som eliten kun læser om i aviserne, og politikerne symptombehandler kun problemet med lidt mere politi, lidt flere socialrådgivere og lidt flere fritidsaktiviteter til ungdommen. Alt imens, at ghettoerne er til skade for vores danske værdier.

Parallelsamfundene er vokset frem i de almene boligselskaber. Altså statsstøttede boligprojekter. Jeg er selv lige flyttet fra Nørrebro i København og til Østerbro, og jeg kan godt se forskellen i de to bysamfund.

Jeg har virkelig nydt mine år på Nørrebro, men den epoke i mit liv er slut og nu står den på fast bopæl på Østerbro, væk fra politiets sirener.

Men nutidens politikere får aldrig løst problemet med ghettoerne med mindre, at de løser problemet ved roden.

Vi skal have lukket de almene boligselskaber. De skal privatiseres, og de kan f.eks. sælges til de danske pensionskasser.

Den offentlige bolighjælp er;

  • Boligsikring, så mindrebemidlede kan få dækket huslejen
  • Almene boliger, som er subsidieret af det offentlige, hvor man hertil kan få boligsikring oveni.
  • Teknik- og miljøforvaltninger, hvis opgave burde være at sikre nok boliger, så de to øverste ikke var nødvendige.

Når det offentlige ønsker at bygge almene boliger, prøver de at bygge til en specifik gruppe mennesker.

Når Københavns Kommune eksempelvis bygger mindre almene boliger, er det tinglyst at det kun er studerende, der må bo i ejendommen. Med andreord, ikke den enlige mor. Lejligheder for voksne skal minimum være 95 kvm. i Københavns Kommune. Det skaber i den grad grobund for at den enlige mor, ikke kan finde et sted til hende selv og hendes barn. Hun skal sikre sig nok indtægt og offentlige støttekroner, så hun kan bo på 95kvm. Det sker så ved boligstøtte, men hvorfor må hun ikke bo på 60 kvm. Hvorfor skal Københavns Kommune kræve, at det kun er studerende, som bor i mindre lejligheder?

De almene boliger rundt omkring i landet - og især dem, som er bygget for år tilbage - har virket som en magnet på parallelsamfund. Der er groet det ene parallel samfund op efter det andet i komplekserne. Dette er et tydeligt bevis på, at det offentlige ikke magter opgaven med at styre boligmarkedet. Det kræver en professionel indsats. Jeg kender branchen og har været udlejer og bygherre på mange projekter i ind- og udland i de seneste mange år.  

Jeg ved, at hvis staten får solgt de almene boligselskaber, vil der komme en mere varieret beboersammensætning og den tidligere borgerlige regering var da også fortaler for salg af enkeltlejligheder, men jeg ser gerne at vi sælger alle blokkene til professionelle investorer.

Det er første skridt til at løse ghettoproblemerne.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er kandidat til Borgerrepræsentationen og til Folketinget for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Annika Smith
11.12.17, 09:18
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.17, 22:50
Politikerne har skabt et system, hvor man som offentligt ansat bliver opdraget til at opfatte sig i en konkurrence, indtil det går op for en, kampen man kæmper, aldrig kan vindes. For man kan ikke konkurrere eller være i krig mod sig selv. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.17, 20:33
EU-modstandere har kun gavn af de tyske socialdemokraters formand. Læs mere
Af Josephine Fock
10.12.17, 15:21
Menneskerettighederne skældes ud fra mange sider disse dage. Nogen vil have dem udskrevet af dansk lov, andre vil udfordre eller reformere dem. I dag fylder FN’s menneskerettighedserklæring 69 år. Jeg vil gerne sige tillykke. Og tak. Jeg ser frem til mange år med dem endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.12.17, 14:28
For alle vore fremtidsfanatikere og teknologifreaks kan det kundgøres så kort, at budskabet måske trænger ind: Historien er ikke død, den sover bare. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
10.12.17, 13:31
Foreløbig aftale eller ej, gruer jeg for, hvordan Brexit vil udarte sig. For Europa, altså. Læs mere
Af Gitte Seeberg
08.12.17, 12:55
Er det fordi, nogle mænd har følt sig personligt truffet, eller er det fordi, de har en særlig masochistisk trang til at forsvare noget, som ikke kan forsvares? Læs mere
Af Christel Schaldemose
08.12.17, 11:38
Dieselgate har haft store menneskelige omkostninger. Nu er der endelig EU-enighed om skrappere regler, der skal være med til at undgå en ny skandale. Læs mere
Af Louis Jacobsen
07.12.17, 17:41
Kim Simonsen påstår i deadline 6.12.17, at salget af Alka blev diskuteret på åbne hovedbestyrelsesmøder i fagbevægelsen. Det er ikke altid godt at tage uenigheder offentligt. Men den påstand der blev luftet på landsdækkende TV er, ja, noget af en påstand. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
06.12.17, 22:02
Hvordan det lykkedes islamisten Sherin Khankan at få vendt mediedanmark mod Naser Khader. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her