Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

JP er mere pluralistisk end Berlingske

Tolerancen og mangfoldigheden har trange kår på Berlingske.

Det viser sig efter fyringen af Anne Lise Marstrand-Jørgensen som blogger. Jeg er glad for, at Jyllands-Posten ikke kører samme stil.

Som konservativ har jeg altid holdt af Berlingske. Det har i manges øjne nærmest været en partiavis for Det Konservative Folkeparti. Partipressen er godt nok død, men i min bekendtskabskreds ligger ’Berlingeren’ fortsat på morgenbordet hos de fleste af mine ligesindede, specielt i hovedstadsområdet – selvom flere og flere er gået bort fra papirudgaven, og mange blot læser nyhederne på nettet. I Jylland, hvor jeg kommer fra, læser de fleste af samme type Jyllands-Posten. Og det glæder mig som blogger på avisen, men også når jeg ser, at Berlingske er begyndt at slække på bredden.

På Jyllands-Posten har man haft plads til liberale, liberalkonservative, nationalkonservative og sågar en hel række røde bloggere, mens der på Berlingskes blog igennem flere år har været en indsnævring af bloggere, så de mere nationalistiske nu dominerer. Bevares – dem har vi også på JP, men der er heldigvis også plads til os andre.

Den 8. august kom det frem, at Anne Lise Marstrand-Jørgensen var blevet fyret som blogger på Berlingske – helt uden at hun selv var blevet orienteret.

På sin Facebookside skriver hun: ”Jeg har fået en mail om, at jeg har ændret min adgangskode til min blog på Berlingske. Det har jeg ikke, men jeg kan ikke længere logge på. Pludselig optræder jeg heller ikke på listen over bloggere i deres blogunivers.

Mystisk, mystisk og fortsættelse følger. Men hvis der pludselig kommer blogindlæg fra min hånd, hvor jeg hylder Støjberg, er enig med Selsings eller sur på muslimer og kunstnere og kvindefodbold, er det i hvert fald ikke mig, der har skrevet dem.

UPDATE: Jeg har just modtaget svar fra Berlingskes debatredaktrice. Det er simpelthen en fyring. De mangler bredde i mine indlæg. Den finder de åbenbart bedre hos Andersson, Sørine og Støvring. Dem om det. Pudsigt sammenfald med min kritik af kulturredaktionens nye linje og Fru Selsing. Mærkelig fremgangsmåde i hvert fald.”.

Jeg kan godt afsløre, kære læsere, at den behandling ikke var gået her på avisen. Her har vi en god dialog bloggere og avisansatte imellem – og jeg stopper i hvert fald ikke med at kritisere de andre bloggere, når de er ude på dybt vand.

JP har både i Muhammedsagen og andre steder været foregangsavis omkring ytringsfriheden – og dette er endnu et eksempel på, hvorfor jeg er stolt over at blogge netop her.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Christian Rabjerg Madsen
20.03.18, 16:37
Hvis Løkke får held til at tømme Landsbyggefonden, går renoveringen af landets almene boliger i stå. Det kan man ikke byde lejerne, som på trods af deres opsparede midler vil kunne se deres boliger forfalde uden nødvendige renoveringer. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.03.18, 12:42
Hvis en direktør ikke kan effektivisere med 4% om året uden at ødelægge kernen i virksomheden, så burde denne fyres på stedet. Læs mere
Af Josephine Fock
20.03.18, 09:37
Hvis du vil være sikker på, at PET ikke uberettiget ligger inde med oplysninger om dit sexliv, dit sociale netværk og din gæld, skal du aktivt kontakte dem selv. Det burde ikke være nødvendigt i et retssamfund. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.03.18, 08:16
Gode fagbøger rejser fælles anliggender, men medierne ser dem åbenbart ikke eller tier dem ihjel. Læs mere
Af Angela Brink
19.03.18, 02:40
Alt tyder på, at DR i løbet af de næste fem år skal spare 20 procent. Og at de politikere, der kritiserer spare-udspillet, kan gøre det helt omkostningsfrit. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.03.18, 16:12
Når virkeligheden ikke gør, som man vil, må man finde på dårlige undskyldninger. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
18.03.18, 09:17
Der bør indføres flere målrettede sanktioner mod Putins indercirkel. Læs mere
Af Signe Munk
16.03.18, 17:00
En nedskæring på 700 mio. er et økonomisk cirkelspark til DR med store konsekvenser for dansk kultur. Læs mere
Af Christina Egelund
16.03.18, 16:54
Det er faldet mange for brystet, at Liberal Alliance i øjeblikket kører en stor udendørs kampagne i København med teksten: ”Ingen kæmper hårdere for billigere biler. Indtil nu er en VW Passat blevet 104.800 kroner billigere.” Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her