*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

JP er mere pluralistisk end Berlingske

Tolerancen og mangfoldigheden har trange kår på Berlingske.

Det viser sig efter fyringen af Anne Lise Marstrand-Jørgensen som blogger. Jeg er glad for, at Jyllands-Posten ikke kører samme stil.

Som konservativ har jeg altid holdt af Berlingske. Det har i manges øjne nærmest været en partiavis for Det Konservative Folkeparti. Partipressen er godt nok død, men i min bekendtskabskreds ligger ’Berlingeren’ fortsat på morgenbordet hos de fleste af mine ligesindede, specielt i hovedstadsområdet – selvom flere og flere er gået bort fra papirudgaven, og mange blot læser nyhederne på nettet. I Jylland, hvor jeg kommer fra, læser de fleste af samme type Jyllands-Posten. Og det glæder mig som blogger på avisen, men også når jeg ser, at Berlingske er begyndt at slække på bredden.

På Jyllands-Posten har man haft plads til liberale, liberalkonservative, nationalkonservative og sågar en hel række røde bloggere, mens der på Berlingskes blog igennem flere år har været en indsnævring af bloggere, så de mere nationalistiske nu dominerer. Bevares – dem har vi også på JP, men der er heldigvis også plads til os andre.

Den 8. august kom det frem, at Anne Lise Marstrand-Jørgensen var blevet fyret som blogger på Berlingske – helt uden at hun selv var blevet orienteret.

På sin Facebookside skriver hun: ”Jeg har fået en mail om, at jeg har ændret min adgangskode til min blog på Berlingske. Det har jeg ikke, men jeg kan ikke længere logge på. Pludselig optræder jeg heller ikke på listen over bloggere i deres blogunivers.

Mystisk, mystisk og fortsættelse følger. Men hvis der pludselig kommer blogindlæg fra min hånd, hvor jeg hylder Støjberg, er enig med Selsings eller sur på muslimer og kunstnere og kvindefodbold, er det i hvert fald ikke mig, der har skrevet dem.

UPDATE: Jeg har just modtaget svar fra Berlingskes debatredaktrice. Det er simpelthen en fyring. De mangler bredde i mine indlæg. Den finder de åbenbart bedre hos Andersson, Sørine og Støvring. Dem om det. Pudsigt sammenfald med min kritik af kulturredaktionens nye linje og Fru Selsing. Mærkelig fremgangsmåde i hvert fald.”.

Jeg kan godt afsløre, kære læsere, at den behandling ikke var gået her på avisen. Her har vi en god dialog bloggere og avisansatte imellem – og jeg stopper i hvert fald ikke med at kritisere de andre bloggere, når de er ude på dybt vand.

JP har både i Muhammedsagen og andre steder været foregangsavis omkring ytringsfriheden – og dette er endnu et eksempel på, hvorfor jeg er stolt over at blogge netop her.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er kandidat til Borgerrepræsentationen og til Folketinget for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Annika Smith
11.12.17, 09:18
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.17, 22:50
Politikerne har skabt et system, hvor man som offentligt ansat bliver opdraget til at opfatte sig i en konkurrence, indtil det går op for en, kampen man kæmper, aldrig kan vindes. For man kan ikke konkurrere eller være i krig mod sig selv. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.17, 20:33
EU-modstandere har kun gavn af de tyske socialdemokraters formand. Læs mere
Af Josephine Fock
10.12.17, 15:21
Menneskerettighederne skældes ud fra mange sider disse dage. Nogen vil have dem udskrevet af dansk lov, andre vil udfordre eller reformere dem. I dag fylder FN’s menneskerettighedserklæring 69 år. Jeg vil gerne sige tillykke. Og tak. Jeg ser frem til mange år med dem endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.12.17, 14:28
For alle vore fremtidsfanatikere og teknologifreaks kan det kundgøres så kort, at budskabet måske trænger ind: Historien er ikke død, den sover bare. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
10.12.17, 13:31
Foreløbig aftale eller ej, gruer jeg for, hvordan Brexit vil udarte sig. For Europa, altså. Læs mere
Af Gitte Seeberg
08.12.17, 12:55
Er det fordi, nogle mænd har følt sig personligt truffet, eller er det fordi, de har en særlig masochistisk trang til at forsvare noget, som ikke kan forsvares? Læs mere
Af Christel Schaldemose
08.12.17, 11:38
Dieselgate har haft store menneskelige omkostninger. Nu er der endelig EU-enighed om skrappere regler, der skal være med til at undgå en ny skandale. Læs mere
Af Louis Jacobsen
07.12.17, 17:41
Kim Simonsen påstår i deadline 6.12.17, at salget af Alka blev diskuteret på åbne hovedbestyrelsesmøder i fagbevægelsen. Det er ikke altid godt at tage uenigheder offentligt. Men den påstand der blev luftet på landsdækkende TV er, ja, noget af en påstand. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
06.12.17, 22:02
Hvordan det lykkedes islamisten Sherin Khankan at få vendt mediedanmark mod Naser Khader. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her