*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Mai Mercado sikrer de danske familier

Ministeren har relanceret et klassisk konservativt budskab: Familien skal i centrum

Mai Mercado har gentagne gange talt og skrevet om, hvorfor familien er en af de vigtigste institutioner: ”Som forældre har vi et ansvar for, at vores børn trives. Det handler ikke kun om at tage dem med på Glyptoteket eller ARoS. Dannelse skal først og fremmest ske i hverdagen, f.eks. under noget så almindeligt som aftensmaden.”

Mai Mercado skrev i går på sin facebook side vedr. sit nyt udspil ”Når forældre går fra hinanden, er det altid deres ansvar, at børnene ikke bliver klemt i skilsmissen” Korrekt og sandt, men først mere om konservativ familiepolitik.

Jeg er helt enig med Mai Mercado, og jeg har flere gange selv skrevet om konservativ familiepolitik og nødvendigheden heraf. Det har jeg bl.a. gjort med mine kronikker i Dagbladet Børsen, hvor jeg argumenterer for, at vi skal genindføre separationsperioden. Jeg sikker på, at Mai Mercado er enig med mig i, at vi skal fjerne muligheden for at blive skilt med det samme. Men sagen er, at hun sidder i regering med Liberal Alliance, og de har ikke den samme holdning til familieværdierne. Det er også økonomisk mere fordelagtigt at bo på polsk end at være gift. Det skal ændres, så vi i Danmark er med til at bevare fundamentet for ægteskabet i stedet for at smadre det. Desværre kan dette heller ikke lade sig gøre med den nuværende regering. Til sidst skal vi selvfølgelig sænke skatten, så familier i Danmark selv kan styre deres økonomi, uden at skulle bede staten om hjælp.

Bedre dagtilbud

For en måneds tid siden lancerede Mai Mercado et nyt udspil til bedre dagtilbud.

Her var fokus bl.a. på, hvordan vi sikrer bedre sammenhæng mellem pasning af børn og forældres arbejdstid. De røde partier er stærkt uenige i dette forslag. De ser hellere, at børnene bliver placeret i institutionerne i aftentimerne. Det virker unægtelig som om, at de røde fokuserer mere på pædagogstillinger end på børnenes ve og vel.

Igen ville en endnu bedre løsning være en skattesænkning, der gjorde tilskuddet til børnepasning unødvendigt. Det er desværre ren ønsketænkning med vores mandattal. Vi må gøre det så godt, vi kan, og det gør Mai Mercado heldigvis også.

Skilsmisser

I dag præsenterer Mai Mercado også rammerne for en ny familieretlig myndighed, der kan beskytte børn i skilsmissesager. ”Det vil være et mere "enstrenget" system, så skilsmissesagerne ikke cirkulerer mellem Statsforvaltningen og fogedretten”. Et mere simplificeret system kan man tilføje.

Personligt kender jeg flere familier, hvor forældrene desværre ikke kunne få kærligheden til at blomstre. Det er svært, og det er til tider ”nemmere” at gå fra hinanden end at blive i et ulykkeligt ægteskab. 

Skilsmisser er hårde for de berørte børn, og der behandles årligt omkring 100.000 familieretlige sager i Danmark. Derfor er forslaget om en egentlig familieretlig myndighed en rigtig god idé.

Der kommer altså endnu mere fokus på familien med Mai Mercados mange forslag. Det er en positiv politisk udvikling, der tydelig understreger, hvad der sker med en konservativ familieminister bag roret.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er kandidat til Borgerrepræsentationen og til Folketinget for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.17, 19:57
Efter Sophie Løhdes angreb på offentlige ansattes løn skylder regeringen svar på, om det er SOSU’en eller sygeplejersken, der får for meget i løn. Læs mere
Af Siddik Lausten
12.12.17, 18:30
Hvad med at krydstjekke med vælgerne, om LA har opbakning til igen at gamble med den danske velfærd? Læs mere
Af Anders Vistisen
12.12.17, 10:54
I denne juletid bør der i en verden, som plages af nød, elendighed, vold og terror, også være plads til at sætte fokus på lyspunkterne. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
11.12.17, 18:33
Hvis de seneste dages politiske teater var fiktion, ville kaosscenerne fra Finans- og Statsministeriet være kanon underholdning. Desværre er de kaotiske forhandlinger mellem regeringen og Dansk Folkeparti benhård virkelighed, og første akt har allerede gjort Danmark fattigere. Læs mere
Af Annika Smith
11.12.17, 09:18
Så får den en pause fra torturen og slipper for at gøre det rigtige helt frem til næste folketingsvalg Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.17, 22:50
Politikerne har skabt et system, hvor man som offentligt ansat bliver opdraget til at opfatte sig i en konkurrence, indtil det går op for en, kampen man kæmper, aldrig kan vindes. For man kan ikke konkurrere eller være i krig mod sig selv. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
10.12.17, 20:33
EU-modstandere har kun gavn af de tyske socialdemokraters formand. Læs mere
Af Josephine Fock
10.12.17, 15:21
Menneskerettighederne skældes ud fra mange sider disse dage. Nogen vil have dem udskrevet af dansk lov, andre vil udfordre eller reformere dem. I dag fylder FN’s menneskerettighedserklæring 69 år. Jeg vil gerne sige tillykke. Og tak. Jeg ser frem til mange år med dem endnu. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.12.17, 14:28
For alle vore fremtidsfanatikere og teknologifreaks kan det kundgøres så kort, at budskabet måske trænger ind: Historien er ikke død, den sover bare. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
10.12.17, 13:31
Foreløbig aftale eller ej, gruer jeg for, hvordan Brexit vil udarte sig. For Europa, altså. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her