Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Blackstone-indgrebet gør det for første gang lovligt at snyde med værdierne i en handel

Næste år vil 60 pct. af solgte andelsboliger blive solgt til en misvisende pris, og køberne vil først opdage det, når det er for sent.

Bor du i en andelsboligforening, så har du indtil 1. juli til at få valuarvurderet din ejendom baseret på de nuværende regler. Efter 1. juli vil din andelsforening falde ca. 20 pct. i værdi. Så fordelen ved at få foretaget vurderingen nu er, at andelsforeningen de næste mange år kan holde fast i den vurdering, der bliver foretaget inden 1. juli, uanset om boligmarkedet i mellemtiden skulle falde 50 pct.

Før eller siden skal de nye vurderingsregler nok indhente de gamle principper, men indtil det sker om eksempelvis 10-20 år, kan du og dine naboer sælge til den kunstigt høje værdi, altså snyde på vægtskålen, hvad angår prisen på ejendommen.

60 pct. af de københavnske andelsboliger har set lyset og det i en sådan grad, at vurderingsmændene modtager den ene ordre efter den anden fra andelsboligforeningerne, som var det en isbod, de drev. For nu skal andelsboligforeningerne have vurderet deres ejendomme, så de kan holde den pris, indtil inflationen på boligmarkedet har ædt det tab på 20 pct., som andelsboligerne står over for.

Der har været mange historier om, at folk har betalt penge under bordet for at købe en andelslejlighed. Det sker, når andelsboligen ikke afspejler den virkelige værdi og dermed er for lavt prisfastsat, i forhold til hvad markedet mener, at boligen er værd.

Nu bliver det helt omvendt, da 60 pct. af andelsboligerne fremover vil blive solgt til en for høj pris, uden køberne ved, hvor meget for høj prisen er, og uden sælgerne ved det. De ved bare, at prisen er for høj. Det er egentlig skræmmende, at regeringen på den måde vælger at holde ting kunstigt oppe for at undgå en krise.

Med reglerne udfordrer regeringen nu selve substansen i det danske boligmarked, de rokker ved prisfastsættelse. Hvis andelsboligforeningerne kerede sig mere om dette, ville de have protesteret over denne lov, sådan at de ikke automatisk tvang deres medlemmer til at skulle sælge til for høje priser.

Selv bankerne vil få grå hår i hovedet fremover. Din bankrådgiver vil de næste mange år være fløjtende ligeglad med, hvilken vurdering andelsboliger har, da dette vil være gamle vurderinger. For banken skal nu lave sin egen vurdering, og den vil altså være 20 pct. lavere, og derfor vil renten på lånene alt andet lige selvfølgelig stige for de enkelte andelsboligejere.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig erhvervsmand. Han er cand.merc i finansiering og regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere
Af Harun Demirtas
07.07.20, 14:50
Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv. Læs mere
Af Martin Ågerup
07.07.20, 13:51
DF er reelt et enkeltsagsparti: ældre og islam. S har overtaget disse dagsordner Læs mere