Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Er Lagkagehuset og Blackstone kriminelle?

Jeg savner helt Poul Nyrup. Ham ville jeg gerne byde på en rugbrødsmad fra Lagkagehuset, og jeg tror også, han ville spise den.

Når et dansk selskab ikke længere skal følge reglerne, men følge magthavernes holdning, så er Danmark på vej mod at blive en korrupt bananrepublik, og den vej er allerede brolagt med regeringens dumme holdninger.

Den seneste tid har debatten raset, og ifølge mange bliver udlægningen, at det er fuldstændig utilgiveligt, at Lagkagehuset, som TV2 skriver, “… har modtaget 4.684.001 kroner i lønkompensation.” . TV2 skriver endvidere: “Selskabet er i sidste ende ejet af og sambeskattet med Danish Bake Holding ApS, som ikke har betalt noget i selskabsskat siden 2017”, at virksomheden har ejere placeret på Jersey og i Luxembourg, og at: “Både Jersey og Luxembourg bliver af eksperter opfattet som skattely.” Men hvad er op og ned i denne sag? Og hvornår er Luxembourg og Jersey blevet skattely i EU?

Da jeg sad til et mindre middagsselskab med mennesker uden for den økonomiske branche, var holdningen generelt, at disse virksomheder snyder med støttekronerne, uagtet at støtten udelukkende er lønkompensation. Direkte adspurgt kunne middagsdeltagerne dog ikke svare på, om de så mente, at virksomhederne ikke skulle have ret til støtte grundet deres ejerskab, og om det så var bedre at fyre de ansatte. Det er fair nok, at de, som ikke sidder med ved beslutningsbordet, ikke kan svare, men det burde regeringen gøre. De er med til at udskamme virksomheder med deres ageren uden at ændre reglerne. Hvis det er snyd, jamen, så må man ændre reglerne frem for at udskamme virksomhederne.

Man kan ikke drive virksomhed baseret på regeringens usagte regler, som da Ikea fulgte reglerne vedrørende åbning af deres varehuse og blev kritiseret af regeringen. Vi lever i Danmark, og der plejer vi ikke at skulle udskammes, hvis vi ellers følger reglerne.

Og det er vel uagtet, hvor ens virksomhed er ejet fra? Hvis virksomhederne tjener penge i Danmark, skal de betale skat i Danmark. På samme vis betaler danske virksomheders datterselskaber i udlandet jo også skat af deres indtjening i det pågældende land, inden de sender pengene retur til Danmark som udbytte eller eventuel tilbagebetaling på lån fra moderselskabet i Danmark. Da Lagkagehuset ikke længere er en ren danskejet virksomhed, kan det ikke forventes, at alle ejerne skal være i Danmark. Personligt vil jeg stadig handle i Lagkagehuset og købe mit softkernerugbrød samt weekendens croissanter. 

Jeg har også tidligere skrevet om regeringens boligminister, Kaare Dybvad, og den udskamning, han har medvirket til over for en boligudlejer. Det er faktisk så grumt, at Kaare Dybvad i sin iver efter at udskamme virksomheden er kommet frem til, at det er bedre, at alle danske andelsboligejere taber ca. 20 pct. af deres ejendomsværdi, blot så Kaare Dybvad kan få ret. Og som jeg skrev i en tidligere blog om Kaare Dybvad: ”Jeg kan kun komme frem til to muligheder: Enten er Kaare Dybvad dybt uintelligent og omringet af et lige så dybt inkompetent embedsværk. Eller også udnytter han på kalkuleret og populistisk vis en privat virksomhed som trædesten mod toppen af magtens tinder. Jeg tror på det sidste, og det klæder ikke dansk politik.” Og det er jo netop udskamningen af virksomheder, som ikke klæder regeringen, og de har gennem hele deres regeringsperiode udskammet den ene virksomhed efter den anden. 

Jeg savner helt Poul Nyrup, som godt vidste, at Danmark ikke kan undvære de private virksomheder. Ham ville jeg gerne byde på en rugbrødsmad fra Lagkagehuset, og jeg tror også, han ville spise den.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig erhvervsmand. Han er cand.merc i finansiering og regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere
Af Harun Demirtas
07.07.20, 14:50
Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv. Læs mere
Af Martin Ågerup
07.07.20, 13:51
DF er reelt et enkeltsagsparti: ældre og islam. S har overtaget disse dagsordner Læs mere
Af Martin Ågerup
06.07.20, 11:13
Kimen til den borgerlige krise blev lagt, da Fogh trak Venstre mod midten Læs mere
Af Nauja Lynge
05.07.20, 19:23
Hvad sker der med grønlændere, som kommer til Danmark for at studere, men som vender hjem som glødende frihedskæmpere? Læs mere
Af Martin Ågerup
05.07.20, 17:42
Femte blog om den borgerlige krise og veje ud af den Læs mere
Af Isabella Arendt
04.07.20, 15:03
I et års tid nu har vi alle ventet på, hvad de borgerlige partier mon stiller op med sig selv. Vi har brug for en fælles borgerlig vision. Ikke som krisehåndtering eller valgflæsk, men som en reel vision for, hvor Danmark skal bevæge sig hen om ikke bare fire år, men 40 år. Læs mere