Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kære Jakob Ellemann – Det Konservative Folkeparti er mere ambitiøst end dit parti

Vælgerne ved, hvad De Konservative står for. Hos Venstre er man i fuld gang med at udvande borgerligheden.

For første gang i et årti er der real fremgang i mit eget parti. Partitoppen med Søren Pape i spidsen høster frugterne af, at vælgerne ved, hvad de konservative standpunkter er. Vi har en fast og ambitiøs position, hvad enten det drejer sig om klima, udlændingepolitik, dødsskat eller skat generelt.

Set fra mit perspektiv er mit eget parti i gang med at indtage den naturlige position som den borgerlige fløjs troværdige og ambitiøse parti, og det er der heldigvis nu også endnu flere danskere, som mener.

Da Ellemann skulle forholde sig til Marcus Knuths partiskifte, erklærede Ellemann, at der var tale om et partiskifte, som var drevet af ”personlige ambitioner”. Det tror jeg faktisk, Ellemann har helt ret i, men ikke med det fortegn, som Ellemann ser. I sin jagt på at vælgeroptimere har Venstre udvandet borgerligheden hos sig selv, og hvor der under Løkkes ledelse ikke var den store slinger i valsen, hvad angår udlændingepolitik, så sejlede det meste af butikken på mange andre politiske områder. Nu virker det, som om udlændingepolitikken hos Venstre også er blevet vakkelvorn.

Samtidig har man indtaget flere centrum-venstre økonomiske positioner, som for mig som borgerlig fremstår decideret uambitiøse. Mit indtryk af Marcus Knuth er, at Knuth er ekstremt ambitiøs på Danmarks vegne, hvilket selvsagt er svært at følge op på i et parti, hvor man kæmper om midtervælgernes gunst i kamp mod Socialdemokratiet.

Valgforskeren Kasper Møller Hansen underbygger denne pointe i et interview, hvor han udtaler, at netop stabiliteten er afgørende for, at flere finder det attraktivt og troværdigt at placere deres stemme hos De Konservative: »Det er især stabiliteten hos De Konservative, der appellerer til de tidligere Venstre-vælgere. Venstre har været gennem et formandsvalg, og der har været udmeldinger om en SV-regering, som bestemt ikke var De Konservatives kop te. Venstre-vælgere, som ikke syntes, at det var en god idé, kan have valgt at søge over til De Konservative.«

Min erfaring viser også, at De Konservative på en række områder (som f.eks. de ovenfor nævnte) arbejder mere ambitiøst end Venstre. Derfor vil vi have et stærkere mandat i forhandlinger med Venstre, hvis fremgangen skulle fortsætte. Personligt ser jeg kommunalvalget i 2021 som en vigtig indikation på De Konservatives fremtidige vælgertilslutning på landsplan. Uagtet 10 års stilstand hos K fik vi ved både KV13 og KV17 rimelige valgresultater kommunalt, og jeg ser det som et udtryk for, at der stadig lokalt har været tillid til mit parti, hvilket nu omsættes til gode resultater på Christiansborg.

Jeg håber selvsagt, at denne fremgang også afspejler sig i KV21 næste år, hvor jeg da gerne ser fremgang målt på borgmesterposter og antal kommunalpolitikere, som jeg er partifæller med, og selvfølgelig også at jeg gerne skulle overgå mit sidste resultat på 1.053 stemmer til kommunalvalget i København.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig erhvervsmand. Han er cand.merc i finansiering og regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
05.06.20, 14:51
Eller hvorfor Mette Frederiksen ikke er nogen Václav Havel. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
05.06.20, 14:16
En ulykkelig død og højst sandsynligt en uacceptabel handling fra politimandens side, men George Floyd var på stoffer og havde fem tidligere domme. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
05.06.20, 10:30
Begrav den magtarrogante statsminister og find den side frem, der lægger alle oplysninger frem, så vi fortsat kan have tillid til, at alt går rigtigt til. Læs mere
Af Signe Munk
04.06.20, 16:00
Grønne ildsjæle har i årtier kæmpet for at få fjernet de store miljøbomber, vi kalder generationsforureninger. Nu har vi endelig sort på hvidt, at der skal ryddes op efter fortidens synder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
03.06.20, 22:05
Lad nu dansk udenrigspolitik blive formet på Christiansborg og ikke blive dikteret fra Washington. Læs mere
Af Nauja Lynge
03.06.20, 21:20
Danskere, islændinge og grønlændere er velkommen på Færøerne – selvom Færøerne overhovedet ikke blev nævnt, da statsministeren åbnede Danmark lidt mere op. Læs mere
Af Henrik Højlund
03.06.20, 17:40
Formanden for Ateistisk Selskab hævder i mindeartikel om den omstridte præst Thokild Grosbøll, der ikke troede på en skabende Gud, at mange medlemmer af folkekirken er ateister. Det tror jeg, han har ret i. Men ateismen er også en tro. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
03.06.20, 15:53
Tyskland fjerner rejserestriktionerne, mens Danmark stædigt holder fast uden sundhedsfagligt belæg Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
03.06.20, 08:13
Det er latterligt, når borgerlige debattører stempler Frederiksen-kritikere som onde mennesker Læs mere