Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kære Jakob Ellemann – Det Konservative Folkeparti er mere ambitiøst end dit parti

Vælgerne ved, hvad De Konservative står for. Hos Venstre er man i fuld gang med at udvande borgerligheden.

For første gang i et årti er der real fremgang i mit eget parti. Partitoppen med Søren Pape i spidsen høster frugterne af, at vælgerne ved, hvad de konservative standpunkter er. Vi har en fast og ambitiøs position, hvad enten det drejer sig om klima, udlændingepolitik, dødsskat eller skat generelt.

Set fra mit perspektiv er mit eget parti i gang med at indtage den naturlige position som den borgerlige fløjs troværdige og ambitiøse parti, og det er der heldigvis nu også endnu flere danskere, som mener.

Da Ellemann skulle forholde sig til Marcus Knuths partiskifte, erklærede Ellemann, at der var tale om et partiskifte, som var drevet af ”personlige ambitioner”. Det tror jeg faktisk, Ellemann har helt ret i, men ikke med det fortegn, som Ellemann ser. I sin jagt på at vælgeroptimere har Venstre udvandet borgerligheden hos sig selv, og hvor der under Løkkes ledelse ikke var den store slinger i valsen, hvad angår udlændingepolitik, så sejlede det meste af butikken på mange andre politiske områder. Nu virker det, som om udlændingepolitikken hos Venstre også er blevet vakkelvorn.

Samtidig har man indtaget flere centrum-venstre økonomiske positioner, som for mig som borgerlig fremstår decideret uambitiøse. Mit indtryk af Marcus Knuth er, at Knuth er ekstremt ambitiøs på Danmarks vegne, hvilket selvsagt er svært at følge op på i et parti, hvor man kæmper om midtervælgernes gunst i kamp mod Socialdemokratiet.

Valgforskeren Kasper Møller Hansen underbygger denne pointe i et interview, hvor han udtaler, at netop stabiliteten er afgørende for, at flere finder det attraktivt og troværdigt at placere deres stemme hos De Konservative: »Det er især stabiliteten hos De Konservative, der appellerer til de tidligere Venstre-vælgere. Venstre har været gennem et formandsvalg, og der har været udmeldinger om en SV-regering, som bestemt ikke var De Konservatives kop te. Venstre-vælgere, som ikke syntes, at det var en god idé, kan have valgt at søge over til De Konservative.«

Min erfaring viser også, at De Konservative på en række områder (som f.eks. de ovenfor nævnte) arbejder mere ambitiøst end Venstre. Derfor vil vi have et stærkere mandat i forhandlinger med Venstre, hvis fremgangen skulle fortsætte. Personligt ser jeg kommunalvalget i 2021 som en vigtig indikation på De Konservatives fremtidige vælgertilslutning på landsplan. Uagtet 10 års stilstand hos K fik vi ved både KV13 og KV17 rimelige valgresultater kommunalt, og jeg ser det som et udtryk for, at der stadig lokalt har været tillid til mit parti, hvilket nu omsættes til gode resultater på Christiansborg.

Jeg håber selvsagt, at denne fremgang også afspejler sig i KV21 næste år, hvor jeg da gerne ser fremgang målt på borgmesterposter og antal kommunalpolitikere, som jeg er partifæller med, og selvfølgelig også at jeg gerne skulle overgå mit sidste resultat på 1.053 stemmer til kommunalvalget i København.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig erhvervsmand. Han er cand.merc i finansiering og regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
21.01.20, 22:21
Eneste løsning er lovgivning. Gøre det strafbart at forskelsbehandle politiske holdninger Læs mere
Af Marie Høgh
21.01.20, 22:11
Biskopperne vil reducere Folkekirkens CO2 udledning med 70 procent inden 2030. Umiddelbart rummer det symbolpolitiske forslag varm luft nok til at opvarme alle landets middelalderkirker helt indtil undergangen og Kristi genkomst. Og mens vi venter, vil biskopperne åbenbart lægger kirkehus til den identitetspolitiske syge, ekstreme selvrealisering og overopmærksomhed på os selv, som desværre (næsten) altid følger klimaaktivismen. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.01.20, 20:45
Dollarmilliardærerne ejer ikke størstedelen af den globale formue, men 2,4 pct. Læs mere
Af Harun Demirtas
20.01.20, 14:52
En ny rystende rapport viser, at muslimske kvinder fortsat er udsat for social kontrol i forhold til deres ægteskab. Det skal der laves om på. Vejen går gennem moskeerne, hvor der skal gøres op med kvindeundertrykkende holdninger. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.01.20, 14:52
Nationalkonservative EU-modstandere fylder i debatten, men har ikke opbakning i befolkningen Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
20.01.20, 11:12
Politikerne kan ikke sidde den nuværende udvikling, hvor Facebook vurderer og blokerer, overhørig, og det kan blive farligt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.01.20, 22:20
Det går muntert for sig i den fagre, nye, politisk korrekte verden. Underholdningsværdien er uovertruffen. Læs mere
Af Martin Ågerup
19.01.20, 21:44
For en gangs skyld er jeg enig med Enhedslisten. Borgmestre skal ikke tjene ekstra på bestyrelsesarbejde. Folketinget bør gribe ind. Læs mere