Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det er vores egen skyld, at muslimerne er i nederste socialgruppe

Den laveste socialgruppe bor primært til leje i almene boliger - ikke ligefrem er et miljø, som er befordrende for at komme frem i verden. Der er brug for et politisk holdningsskift.

De fleste herhjemme har en holdning til muslimernes gøren og laden. 28 pct. af befolkningen ser gerne, at de flytter hjem til Arabien, men dette er ikke ladsiggørligt, og de fleste har da også forstået, at det er umuligt.

Hvis vi skal ændre deres status i Danmark til også at være bidragsydere til det danske samfund, må der gøres op med at klientgøre hele den danske underklasse, etnisk danske såvel som muslimer. Det er immervæk de samme mekanismer, som gør, at de holdes nede af samfundet.

Den laveste socialgruppe i Danmark bor primært til leje i almene boliger, hvor der ikke ligefrem er et miljø, som er befordrende for, at man kommer frem i verden. De fleste, der bor i disse almene ghettoer, er på offentlig forsørgelse af den ene eller anden art. Blot det faktum, at ca. 20 pct. af den danske boligmasse er almene boliger, og vi ikke har et medlem af Folketinget, som bor i en almen bolig, viser jo tydeligt, at disse husstande ikke ligefrem udgør en aktiv del af det danske samfund.

Hvis det politisk blev besluttet, at den største gevinst for en familie ville være at eje deres egen bolig, ville de per automatik også kere sig mere om deres nærmiljø. Ligeledes ville disse beboere føle et større ejerskab for deres lokalområder og boliger, som kunne omdannes til andelsboligforeninger.

De tidligere klientgjorte beboere ville lige pludselig blive boligejere, og dermed ville kimen være lagt til en fremtid, hvor beboerne i stedet for at betale husleje ville betale af på deres lån og dermed skabe friværdi, således at de ikke skulle ligge samfundet til last for tid og evighed. Ligeledes ville beboersammensætningen både løfte sig ved dette indgreb og samtidig ændre sig i takt med bolighandler.

Det skal understreges, at der aldrig er vokset en eneste ghetto frem i en andelsboligforening eller ejerforening, heller ikke i udlandet. Alle ghettoer kommer ud af socialt boligbyggeri, det er et faktum. Derfor skal vi have gjort op med det sociale boligbyggeri én gang for alle, og vi skal have gjort danskerne til et folk, som ejer deres egen bolig. Vi har allerede mekanismerne ved de private udlejningsejendomme herhjemme, idet lejerne skal tilbydes ejendommen som en andelsforening, såfremt ejendommen skal sælges.

På denne måde forsvinder der ca. 2800 lejeboliger i hovedstaden om året i gennemsnit, så hvorfor ikke også tilbyde lejerne i de almene boligforeninger at købe deres boliger i fællesskab svarende til restgælden i ejendommene. Nuvel, på denne måde overføres der ”friværdi” fra almene foreninger til de nuværende lejere, men de får alligevel en del i offentlig støtte, så om den støtte kommer på den ene eller den anden måde er i min bog underordnet.

Lad os få privatiseret de almene boliger via omdannelse til andelsboligforeninger og gerne med statsstøtte til lånene, så boligerne kan sælges. På sigt vil de nuværende beboere således som boligejere kunne sikre sig en fremtid.

De, som i fremtiden kommer i knibe, må og kan hjælpes med et højere tilskud til boligydelsen i en lejebolig. På den måde sikres det også, at den laveste socialgruppe ikke klumper sig sammen i en almen boligforening med kommunale farver på væggen.

Jeg har endnu aldrig på mine gåture i København eller i andre af de større byer i Danmark set en almen bolig, jeg ville bo i med min familie. Det skulle da lige være, hvis jeg skulle få lyst til at være en del af et socialt eksperiment – men det får jeg nok aldrig.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig erhvervsmand. Han er cand.merc i finansiering og regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
12.08.20, 19:44
Hvis der overhovedet skal gennemføres noget i festuge regi, så skal det være noget, som kommer de unge til gavn.   Læs mere
Af Isabella Arendt
12.08.20, 17:20
I denne uge starter mange børn i skole. Mange glæder sig og er helt utroligt klar. Blyanterne er spidset og madpakken fyldt med nærende mad og kærlighed hjemmefra. Der er bare også børn, som starter i skoler med ondt i maven - fordi de ikke er klar. Det burde aldrig være sådan. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.08.20, 20:35
Det er et af de groveste anslag mod mennesker, der tjener mere end andre, at de får mindre udbetalt end nogle, der tjener mindre. Læs mere
Af Jens Kindberg
11.08.20, 07:11
Sønderborg, Mariagerfjord og Skive – det er de 3 steder i Jylland, hvor det giver mere mening at spille på rød på kasinoet i Munkebjerg end at sætte penge i mursten. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
10.08.20, 14:30
Kvinders adgang til ordination har ikke noget med kvindeundertrykkelse at gøre; det er et teologisk spørgsmål. Der er stadig sogne i Danmark, hvor kvinder ikke kan få embede. Men krav om kønskvotering fremmer ikke ligestillingen, men undertrykker friheden for kirken til at indrette sig, som dens teologi og tro bestemmer det. Læs mere
Af Christina Egelund
10.08.20, 12:39
Det er både rationelt og rigtigt at gøre, og burde være en selvfølge for de fleste politiske partier i Danmark. Helt bizar bliver debatten, når det påstås, at de 200 kvoteflygtninge er med til at sætte selve danskheden under pres. Smålighed er ikke en dansk værdi. Læs mere
Af Mikael Jalving
10.08.20, 12:00
Vi andre pragmatikere må få det bedste ud af tingene, som de er. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
10.08.20, 00:34
EU skal indføre sanktioner overfor Europas sidste diktator Læs mere
Af Mikael Jalving
09.08.20, 10:00
Vi har brug for at se os lidt over skulderen. Vi kan også kalde det historisk dannelse. Læs mere