Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvis Mette Frederiksen fortsætter sin nuværende EU-kurs, er EU på vej mod historiebøgerne

For nylig udskød EU optagelsesforhandlingerne med Nordmakedonien og Albanien på grund af Mette Frederiksen.

EU har, hvis man skal sætte det lidt på spidsen, haft en utroligt stor betydning for Europas stabilisering. EU tog et kolossalt spring ind i rollen som stabilisator på det europæiske kontinent ved at indlemme 13 af de tidligere østbloklande i EU over 3 optagelsesperioder i hhv. 2004, 2007 og senest i 2013 med Kroatien, men også historisk ved at indlemme de tidligere diktaturer Portugal og Spanien.

Lande, der nu er en kraftig samhandel med internt i EU, lande, som har taget et tigerspring frem mod bedre velfærd, mindre korruption og ordnede forhold sammenlignet med deres tilstand ved sammenbruddet af Sovjetunionen.

Alle lande, hvor især Visegrádlandene (Ungarn, Polen, Tjekkiet og Slovakiet) virkeligt gør deres for at sikre Europa og de kristne værdier i Europa. Lande, som har forsvaret EU's indre marked og beskyttet de ydre grænser bedre end nogle af de gamle Kul- og Stålunionsmedlemmer har gjort.

Danmark, Frankrig og Holland har nu vendt det stabiliserende EU ryggen, man vil ikke påbegynde optagelsesforhandlinger med Nordmakedonien og Albanien og ikke engang antyde, at hvis de arbejder målrettet, er der en chance for et medlemskab. Det, Danmark sagde nej til, var en periode på minimum 10 år, hvor Nordmakedonien og Albanien skulle indføre drastiske ændringer af deres administration, bekæmpe korruption og gøre sig klar til den frie markedsøkonomi for således ”måske” om 10 år at kunne indgå i den Europæiske Union. For de er nemlig ikke klar til at overholde EU’s strenge krav endnu. Jeg synes virkelig, det er en skam, at Danmark siger nej til denne 10-års periode, og jeg kan ikke forstå hvorfor Mette Frederiksen ikke også ønsker et stabililt Europa, hvor vi ikke lader vores nabolande i stikken.

Jeg har selv gjort forretninger i Europa de sidste mange år, i starten af nullerne boede jeg praktisk talt i Ukraine, Litauen og Hviderusland. De sidste 10 års tid har jeg jævnligt rejst på Balkan og driver nu forretninger i Bulgarien. Fra jeg startede i Bulgarien for 10 år siden til nu, er der sket gevaldige fremskridt for landet, herunder både administrationsmæssigt og sikkerhedsmæssigt, men også for noget så simpelt som turisme. Sofia har de seneste 10 år udviklet sig til at være en utroligt flot by, hvor det lokale bystyre gør meget for at synliggøre den stolte nationalhistorie.

Disse fremskridt vil nu ikke ske i hverken Nordmakedonien eller Albanien, blandt andet på grund af Mette Frederiksens holdning samt Frankrig og Hollands holdning. Deres eksperimenter med EU risikerer at gøde jorden for et alternativ på Balkan. Et alternativ, som jeg ikke ønsker i EU’s egen baghave.

Striden om de 2 lande drejer sig om ikke mere end godt 5 millioner mennesker, som på sigt gerne vil ind i EU. Altså blot, hvad der svarer til normalt 2 års tilstrømning til det nuværende EU fra tredjelande, hvor der f.eks. forrige år ankom 2,4 millioner indvandrere fra tredjelande til EU. De 5 millioner burde altså kunne absorberes om 10 år i Europa.

I Bulgarien står der følgende på en murstensvæg midt i centrum af Sofia:

”Danmark set fra fremmed land synes kun en smule sand. Danmark set med danske blikke er så stort, du tror det ikke. Skulle ikke I og vi mødes i et kompromis? Danmark er, ved begge godt, mere stort end det er småt.” (Piet Hein).

 

Skal vi ikke, som Piet Hein sagde, være lidt store og ønske et bedre samfund i Europa og påbegynde samarbejdet med Nordmakedonien og Albanien og droppe forestillingerne om, at EU ikke kan udvides mere på Balkan?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig erhvervsmand. Han er cand.merc i finansiering og regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Alex Vanopslagh
13.07.20, 17:09
Alle er forfærdede over sagen om stakkels demente Elses umenneskelige behandling, men de automatiske svar – flere penge og flere regler – vil næppe forhindre den slags sager i at opstå. Der er brug for et nybrud, hvor borgeren kommer før systemet. Læs mere
Af Louis Jacobsen
12.07.20, 20:53
Til efteråret planlægges det at hæve pensionsalderen yderligere, men det går ikke. Læs mere
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere