Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kaare Dybvad er besat af sin kamp mod Blackstone, men han er populist og spreder frygt

Transport- og Boligministeriet er ikke bedre, da embedsmændene ikke længere handler som embedsmænd.

Som aktør på ejendomsmarkedet og som tidligere ansat i flere investeringsselskaber i ind- og udland kan jeg ikke lade være med at følge Kaare Dybvads kamp mod Blackstone. Det er åbenbart blevet en besættelse for ham at nævne Blackstone, hver gang der er den mindste mulighed for det. Som minister for et meget lille område, hvor der ikke sker det store, giver det selvfølgelig god mening. Kaare Dybvad keder sig, og han har brug for sager at profilere sig på.

Men ministerens korstog mod Blackstone og kapitalfondes investeringsvillighed er hverken gavnligt for branchen, for den københavnske boligmasse eller for ”sygeplejersken, skolelæreren og politibetjenten” som ”frelseren” Dybvad har gjort sig til beskytter over for. Det er nemlig ganske paradoksalt, hvordan Dybvad i sin kommunikation anvender de mest populistiske værktøjer, han kan finde frem: frygt og sociale medier.

Frygten først: Gentagne gange har vi skullet stå model til den danske journaliststands forfald, når den agerer ren mikrofonholder for Kaare Dybvads udbasuneringer om, at Blackstone smider lejere ud, chikanerer dem og hæver huslejen. Igen og igen har vi nedslåede måtte se til, mens bl.a. Politiken, Altinget og Berlingske glemmer at spørge Kaare Dybvad: ”Kan man virkelig bare smide lejere ud?”. Svaret er selvfølgelig: Nej, det kan man ikke, for vi har en striks og velfungerende lejelov, der sikrer lejernes rettigheder. Dette er Dybvad fuldt ud opmærksom på, men effekten i forhold til Dybvads interesse i overskrifter og opmærksomhed er langt større, hvis han vedblivende puster til lejernes frygt for Blackstone. Kunne man så ikke forvente, at de kompetente embedsmænd omkring Dybvad ville desarmere frygtbomberne en anelse? Nej, Dybvad gentager sågar i Transport- og Boligministeriets pressemeddelelse om mødet mellem boligministeren og Blackstone den usande påstand.

Dernæst de sociale medier: Blandt sine følgere mestrer Dybvad at skabe en følelse af, at han lytter og inddrager. Vi så det bl.a. op til mødet mellem ministeren og Blackstone den 7. oktober. Ikke blot så vi en dansk minister offentliggøre navne på mødedeltagere og tidspunkt for mødet, hvilket i sig selv er langt over grænsen for gængs og professionel opførsel for en mand i hans position (Dybvad skulle jo nødig gå glip af en flot forside eller en god rubrik, men alle andre møder, der står opført i hans kalender, står kun med firma eller organisationsnavn og uden tidspunkt for mødets afholdelse). Fredag den 4. oktober så vi gudhjælpemig også, at en smilende Dybvad på Facebook inviterede sine følgere til at indsende historier om og spørgsmål til Blackstone. Frelseren ville så printe dem og overlevere dem til Blackstone, så ”de havde lidt læsestof til flyveturen hjem.” Tøhø, meget morsomt, men også komplet useriøst og nedværdigende over for ministerhvervet. James Seppala, der ifølge Dybvad deltog i mødet, taler eller læser jo formodentligt ikke dansk.

Jeg kan kun komme frem til to muligheder: Enten er Kaare Dybvad dybt uintelligent og omringet af et lige så dybt inkompetent embedsværk. Eller også udnytter han på kalkuleret og populistisk vis en privat virksomhed som trædesten mod toppen af magtens tinder. Jeg tror på det sidste, og det klæder ikke dansk politik.

Sandheden er, at privat kapital er essentiel på det danske boligmarked. Vi skal sikre et investeringsmiljø, som er attraktivt for udenlandsk kapital. Vi skal hylde, at der er nogen, der gider investere, modernisere, renovere og vedligeholde vores smukke hovedstad.

Overholder man ikke loven, har vi i Danmark et ganske glimrende system i form af Huslejenævnene, der findes i alle kommuner. Er man ikke tilfreds med den afgørelse, nævnet træffer, går man i København til Ankenævnet og i andre kommuner til Boligretten.

Der er altså ingen grund til at gøre lejerne utrygge, selv om boligministeren gør sit ypperste for at sprede frygt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig erhvervsmand. Han er cand.merc i finansiering og regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Søren Gade
14.11.19, 15:32
Der burde indføres en international kippadag, hvor vi står sammen mod den voksende antisemitisme. Læs mere
Af Rune Lund
14.11.19, 13:51
Bedragere kan med skattekroner i ryggen føre klagesager mod den danske stat. Læs mere
Af Isabella Arendt
14.11.19, 13:43
Tja. Jeg har ikke den store tillid til, at regeringen læser med her. Og heller ikke tillid til, at regeringen holder sine valgløfter. Desværre. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
14.11.19, 11:24
Politisk korrekthed gør Vesten blind for de voldsomme kristenforfølgelser. Nu sætter vi, præster i Folkekirken, fokus på sagen. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.11.19, 22:17
Danmark har ikke længere interesse i at opretholde den (u)orden, at vi skal tage imod alle med rødbedefarvet pas, som gerne vil tilbage til Danmark. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
13.11.19, 18:50
Det er en skændsel, at jødiske landsmænd ikke kan være i fred i Danmark Læs mere
Af Nauja Lynge
13.11.19, 13:19
Rasmus Jarlov reagerer positivt på Atassuts udmelding om at arbejde på at bevare rigsfællesskabet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.11.19, 18:35
Statsministeren gør det lettere for udviste kriminelle at blive i Danmark Læs mere
Af Peter Kofod
12.11.19, 10:32
Socialdemokratiet og Venstre taler hårdt om Tyrkiet, men fastholder fremtidigt medlemskab af EU Læs mere
Af Nauja Lynge
12.11.19, 10:06
Rigsfællesskabet er nu omdrejningspunktet for to grønlandske partier. Ønsket om selvstændighed er rykket længere væk. Læs mere