Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Flere danskere vil hellere afskaffe sommertid end indføre Nye Borgerliges politik

Pernille Vermund kan ikke tælle til 90 mandater.
Tirsdag d. 24/7 var den selverklærede statsministerkandidat Pernille Vermund ude at berette, at hun kun ville støtte den regering, som ville imødegå NB’s tre ufravigelige krav. Her gik jeg egentlig og havde den opfattelse, at man netop selv skulle have opbakning fra andre for at blive statsminister – vi kender alle sangen om at kunne tælle til 90 mandater. Jeg kan ikke gennemskue, om Vermund nu har trukket sig som statsministerkandidat, eller om hun stadigvæk er kandidat, men også gerne vil støtte en anden kandidat. Jeg tror, at baggrunden var, at NB i en meningsmåling fra Yougov stod til 8 mandater, hvormed NB er over spærregrænsen – og tillykke med det.

Men opbakningen på over 2 pct. undrer mig dog en smule, for går man ind på hjemmesiden for borgerforslag, kan man se, at ledelsen hos NB inklusive flere kandidater, der er opstillet til Folketinget for Nye Borgerlige, har stillet et borgerforslag, der har til formål at stoppe muligheden for at søge spontanasyl i Danmark. Forslaget har i skrivende stund ca. 5.500 støtter og er derved ret langt fra de 50.000, der er kravet, hvis man ønsker at få Folketinget til at tage stilling til det pågældende forslag. Andre personer, der, så vidt jeg ved, er uden tilknytning til Nye Borgerlige, har også lavet borgerforslag, der passer som fod i hose med NB’s politik: borgerløn – 1.000 støttere samt udmeldelse af EU – 1.000 støttere.

Samtidig har borgerforslaget om afskaffelse af sommertid 6.500 støttere, altså borgere, som interesserer sig for nærdemokratiet og her under borgerforslag hellere ser sommertiden afskaffet, end at Pernille Vermund får sine valgløfter gennemført. Hvis der blev drukket rosé i Nye Borgerliges lejr ved den seneste meningsmåling, må det næsten være gået over til at være et gravøl efter at have set tilslutningen til deres egentlige politik.

Jeg har selv skrevet om borgerforslaget vedr. arveafgiften, og der er over 20.000, som støtter det forslag, og der vil også ske ændringer på området med den nuværende VLAK-regering, hvilket jeg ved, mange danskere virkelig ser frem til.

Man kunne indvende, at når et parti ikke formår at få sine græsrødder til at støtte op om netop dets mærkesag, er det et glimrende pejlemærke for, hvor stor opbakningen egentlig er. Jeg vil umiddelbart mene, at når der er 20.000 stillere, som har gjort Nye Borgerlige opstillingsparate, bør de samme vel som minimum også støtte muligheden for, at partiets mærkesag bliver rejst i Folketinget. Det bliver dog lettere komisk, når man kan se, at forslag, som jeg kunne tænke mig, at Nye Borgerlige er modstandere af, i skrivende stund har flere støttere end deres eget angående retten til dansk statsborgerskab og ophold til ægtefæller.

Derfor tror jeg også, at Nye Borgerlige kan få svært ved at komme over de 2 pct. ved et folketingsvalg, for når man ikke evner at få sine egne støtter til at få partiets politik på en større dagsorden, hvordan skulle man så kunne bryde igennem til den brede befolkning og få sympati her?

For mig virker det, som om Nye Borgerlige får en uforholdsmæssig stor dækning i forhold til opbakning. Pernille Vermund og Mette Thiesen får lov til at komme til orde på baggrund af en cocktail af bizarre happenings og det at råbe højest. For når man kigger på den nuværende regerings resultater ift. indsatsen for at begrænse immigrationstallet i Danmark, er tallet faldet, og VLAK-regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti leverer netop på dette område. Men jeg ønsker slutteligt i hvert fald Nye Borgerlige held og lykke med, at deres borgerforslag bliver mere populære end afskaffelsen af sommertid og ønsket om en ny kattepolitik.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
23.04.19, 16:05
Selv om jeg er vægelsindet, håber jeg, at man læser videre. Læs mere
Af Jens Kindberg
23.04.19, 13:36
Det samme burde velsagtens gælde for araberne. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.04.19, 12:56
Det offentlige overforbrug sker på bekostning af den almindelige befolkning. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.04.19, 11:22
Gad vide, hvad Mette Frederiksen egentlig mener om indvandringssagen? Bortset fra at hun ønsker fred og ro til at blive landets statsminister. Læs mere
Af Louis Jacobsen
23.04.19, 07:12
Problemerne på Rasmus Seebachs byggeplads bunder i at det ikke er ikke en enlig svale. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
23.04.19, 01:18
Danske svømmepiger holdt som slaver Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
22.04.19, 21:41
Flere og flere forstår essensen i den farlige multikultur. Terroren på Sri Lanka var endnu en påmindelse. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.04.19, 22:17
Samtidig holdes der valgmøder i Grønland, som kun foregår på grønlandsk for at udelukke det danske mindretal. Læs mere
Af Camilla Burgwald
21.04.19, 20:45
Æggemaling, gækkebrevsklip og karsesåning. Klovn, hestevogn og hønseskidning. Sjældent har jeg set så mange smilende børn og voksne som på et par timers rejse tilbage i tiden på Frilandsmuseet. Hvorfor mon? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.04.19, 13:42
Ritzaus Bureau ”glemte” at skille de vestlige ad fra de ikkevestlige. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her