Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Den arbejdende klasse betaler for det store kagebord

Hvilke partier kæmper arbejdernes sag?

Man hører fra tid til anden – og især i forbindelse med valgkampen – diverse politikere fra de forskellige partier fortælle, at netop deres eget parti er arbejderpartiet i Danmark. At netop deres parti tager vare på arbejdernes vilkår i Danmark. Af indlysende årsager er det ikke videre interessant at følge denne argumentation, for partierne glemmer altid, hvem de tager pengene fra.

Vi har over en million på offentlig forsørgelse, men hvorfor er der ingen, som stolt proklamerer, at de er til for dem på offentlig forsørgelse? Nuvel, flere røde partier går selvfølgelig efter at gøre overførselsindkomsterne så store, at det ikke kan svare sig at arbejde. Men de glemmer konklusionen i deres politik. Nemlig at nogen betaler gildet, og det er ikke virksomhederne, som gør det. Nej, det er arbejderne, som betaler gildet i Danmark. Det ville helt sikkert være romantisk, hvis man blot kunne beskatte virksomhederne lidt hårdere og dermed få råd til det store kagebord, som velfærdssamfundet nu engang er blevet, kort sagt: et sønderjysk kagebord.

Det vil koste ca. 35 mia. kr. at afskaffe selskabsskatten i Danmark, og statens budget er på over 1.000 mia. kr. Det er altså ikke andet end peanuts. Det skal ikke forstås sådan, at peanuts ikke smager godt til en øl i sommervarmen, men det er ikke ligesom det, der kan holde en familie mæt og varm igennem en dansk vinter. Så hvem betaler resten?

Gildet betales af hele det arbejdende folk

De gængse historiske arbejderpartier på den røde fløj har i den grad været med til at bygge velfærdsstaten i Danmark på godt og ondt. For ja, der er virkelig kommet meget godt ud af velfærdsstaten, men med skiftet fra at velfærdsstaten skulle løfte de svage, til at alle er for svage og derfor skal løftes, der knækkede filmen for velfærdsstaten.

Når selv en velhaver, som har købt en lejlighed til 3 mio. kr. til den studerende datter eller søn i storbyen, kan sikre barnet boligsikring og rentefradrag til velhaveren selv på velfærdsstatens regning, tja, hjælper vi så ikke for mange i staten Danmark?

Når det bedre kan svare sig at lægge sig fladt ned på sofaen og se Paradise Hotel og Glamour og ryge cerutter hele dagen frem for at tage et lavtlønsarbejde, har velfærdsstaten så ikke taget overhånd? Om det så endda blev indført, at man kunne tjene 2.000 kr. ekstra ved at have et arbejde, uanset hvilket, er det så ikke stadig for lidt?

Er det for at varetage arbejdernes ve og vel, at man har ladet velfærdsstaten vokse sig så stor?

Og det samme spørgsmål kunne med lige så stor aktualitet rettes til fagbevægelsens ledere i denne tid med massiv medlemsflugt. Jeg vil gerne indrømme, at jeg er helt vild med den danske model, hvor arbejdstagere og arbejdsgivere selv klarer forhandlingerne, men når fagbevægelsen ikke kæmper for dem, som arbejder, tja, hvor er arbejderbevægelsen så henne? Min antagelse er, at tiden med fagforeningerne stopper inden længe, jo mindre de kæmper for dem i arbejde. Jeg kender ikke mange borgerlige, som er medlem af fagbevægelserne, ganske enkelt fordi de ikke ønsker at bakke op om fagforeningsvældet, som ikke længere kæmper arbejdernes sag, men snarere de venstreorienteredes sag.

Jo mere vækst vi får i det private, jo flere ansatte på private hænder. Jo flere ansatte i private virksomheder, jo flere skuldre til at bære den offentlige sektor. Så kan skatten selvfølgelig blive lavere, og dermed kan vi få mindre omklamrende velfærd til alle danskere. Hvorfor skal man eksempelvis kunne trække rengøringshjælp fra? Hvorfor ikke blot sænke skatten, så rengøringsdamen kunne sælge sine timer billigere?

Den arbejdende klasse hører ikke længere hjemme i de(t) traditionelle arbejderparti(er) på venstrefløjen, der kvælende omklamrer borgerne i kontrolmekanismer, som var venstrefløjen en jaloux samlever. De arbejdende kammerater hører hjemme i partier, som ønsker vækst i virksomhederne, som giver øget beskæftigelse, og som kan være med til at sænke skattetrykket endnu mere. Dermed kan borgerne selv styre, hvad deres hårdt beskattede kroner skal gå til uden at spørge staten om lov, for hvad nu hvis man virkelig elsker at gøre rent, hvorfor kan man så ikke trække sin egen indsats fra?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
20.11.18, 13:19
Det er for længst en kendsgerning, medmindre noget andet sker. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.11.18, 13:04
Oplevelser og indtryk fra en uge i det forvandlede Danmark. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.11.18, 11:16
Vi kan ikke gamble med sikkerheden for hele den danske stat med en motor drevet af offentlig forvaltning for udenlandske midler, og på ordre fra Kina. Læs mere
Af Harun Demirtas
19.11.18, 16:12
Det er skræmmende, at nogen synes, en sygeplejerske er en landsforræder, fordi hun hjælper mennesker, der er på flugt fra krig, fattigdom og død. Men også det, at der er mennesker med dette forfærdelige menneskesyn i Danmark. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.18, 13:15
Efterskolerne byder på et helt særligt fællesskab Læs mere
Af Anders Vistisen
19.11.18, 11:01
Det er slut med dansk selvbestemmelse over danske velfærdsydelser. Bliver i stedet styret fra Bruxelles. Læs mere
Af Nauja Lynge
19.11.18, 07:26
Det sker formodentlig, for at kinesisk mineprojekt kan omgås Unesco-regler. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
18.11.18, 18:25
Vores politikere kender godt til problemerne, men de er ramt af en infantil frygt for at blive upopulær iblandt de pæne og virkelighedsfjerne i EU, men også herhjemme. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
18.11.18, 16:08
Hvorfor Macron og Merkel er livsfarlige for Europa Læs mere
Af Nauja Lynge
18.11.18, 14:21
Menneskerettigheder er en menneskeskabt konstruktion, som ikke er tilpasset nutidens udfordringer. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her