Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Den arbejdende klasse betaler for det store kagebord

Hvilke partier kæmper arbejdernes sag?

Man hører fra tid til anden – og især i forbindelse med valgkampen – diverse politikere fra de forskellige partier fortælle, at netop deres eget parti er arbejderpartiet i Danmark. At netop deres parti tager vare på arbejdernes vilkår i Danmark. Af indlysende årsager er det ikke videre interessant at følge denne argumentation, for partierne glemmer altid, hvem de tager pengene fra.

Vi har over en million på offentlig forsørgelse, men hvorfor er der ingen, som stolt proklamerer, at de er til for dem på offentlig forsørgelse? Nuvel, flere røde partier går selvfølgelig efter at gøre overførselsindkomsterne så store, at det ikke kan svare sig at arbejde. Men de glemmer konklusionen i deres politik. Nemlig at nogen betaler gildet, og det er ikke virksomhederne, som gør det. Nej, det er arbejderne, som betaler gildet i Danmark. Det ville helt sikkert være romantisk, hvis man blot kunne beskatte virksomhederne lidt hårdere og dermed få råd til det store kagebord, som velfærdssamfundet nu engang er blevet, kort sagt: et sønderjysk kagebord.

Det vil koste ca. 35 mia. kr. at afskaffe selskabsskatten i Danmark, og statens budget er på over 1.000 mia. kr. Det er altså ikke andet end peanuts. Det skal ikke forstås sådan, at peanuts ikke smager godt til en øl i sommervarmen, men det er ikke ligesom det, der kan holde en familie mæt og varm igennem en dansk vinter. Så hvem betaler resten?

Gildet betales af hele det arbejdende folk

De gængse historiske arbejderpartier på den røde fløj har i den grad været med til at bygge velfærdsstaten i Danmark på godt og ondt. For ja, der er virkelig kommet meget godt ud af velfærdsstaten, men med skiftet fra at velfærdsstaten skulle løfte de svage, til at alle er for svage og derfor skal løftes, der knækkede filmen for velfærdsstaten.

Når selv en velhaver, som har købt en lejlighed til 3 mio. kr. til den studerende datter eller søn i storbyen, kan sikre barnet boligsikring og rentefradrag til velhaveren selv på velfærdsstatens regning, tja, hjælper vi så ikke for mange i staten Danmark?

Når det bedre kan svare sig at lægge sig fladt ned på sofaen og se Paradise Hotel og Glamour og ryge cerutter hele dagen frem for at tage et lavtlønsarbejde, har velfærdsstaten så ikke taget overhånd? Om det så endda blev indført, at man kunne tjene 2.000 kr. ekstra ved at have et arbejde, uanset hvilket, er det så ikke stadig for lidt?

Er det for at varetage arbejdernes ve og vel, at man har ladet velfærdsstaten vokse sig så stor?

Og det samme spørgsmål kunne med lige så stor aktualitet rettes til fagbevægelsens ledere i denne tid med massiv medlemsflugt. Jeg vil gerne indrømme, at jeg er helt vild med den danske model, hvor arbejdstagere og arbejdsgivere selv klarer forhandlingerne, men når fagbevægelsen ikke kæmper for dem, som arbejder, tja, hvor er arbejderbevægelsen så henne? Min antagelse er, at tiden med fagforeningerne stopper inden længe, jo mindre de kæmper for dem i arbejde. Jeg kender ikke mange borgerlige, som er medlem af fagbevægelserne, ganske enkelt fordi de ikke ønsker at bakke op om fagforeningsvældet, som ikke længere kæmper arbejdernes sag, men snarere de venstreorienteredes sag.

Jo mere vækst vi får i det private, jo flere ansatte på private hænder. Jo flere ansatte i private virksomheder, jo flere skuldre til at bære den offentlige sektor. Så kan skatten selvfølgelig blive lavere, og dermed kan vi få mindre omklamrende velfærd til alle danskere. Hvorfor skal man eksempelvis kunne trække rengøringshjælp fra? Hvorfor ikke blot sænke skatten, så rengøringsdamen kunne sælge sine timer billigere?

Den arbejdende klasse hører ikke længere hjemme i de(t) traditionelle arbejderparti(er) på venstrefløjen, der kvælende omklamrer borgerne i kontrolmekanismer, som var venstrefløjen en jaloux samlever. De arbejdende kammerater hører hjemme i partier, som ønsker vækst i virksomhederne, som giver øget beskæftigelse, og som kan være med til at sænke skattetrykket endnu mere. Dermed kan borgerne selv styre, hvad deres hårdt beskattede kroner skal gå til uden at spørge staten om lov, for hvad nu hvis man virkelig elsker at gøre rent, hvorfor kan man så ikke trække sin egen indsats fra?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.19, 22:14
Af hjertet tak, Harun Demirtas, du fremskynder det tidspunkt, hvor omfattende hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund vil finde sted. Læs mere
Af Harun Demirtas
08.07.19, 15:14
Når et menneske får en invitation til indirekte at takke af og skride fra dette land, kan man ikke længere argumentere for, hvorfor det skulle kunne betale sig at integrere sig i dette land, når landet pisser på en. Læs mere