Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

God tur til Rusland, Mette Bock – bare tag resten af LA med dig

Selvfølgelig skal regeringen ikke drage mod Rusland og fejre VM.

VM er over os, og i den forbindelse er det kommet frem, at regeringens kulturminister (og Anders Samuelsens søster), Mette Bock, har planlagt en tur til Rusland for at se landsholdet spille. Jeg forudser, at det bliver med en historie om, at man ”ikke skal blande politik og sport”, men hvorfor? Den konservative folketingsgruppe har meldt klart ud, at den selvfølgelig ikke bakker op om Bocks solotur til Rusland. 

Set i lyset af at Putins regime har overtaget Krim fra Ukraine og støtter oprørerne i Østukraine, vælger Mette Bock at kaste hele regeringen under bussen under påskud af, at den er enig. Dette virker ejendommeligt, for resten af regeringen kan næppe gå ud og undsige Bock nu – det ville blive en bizar situation, hvor Liberal Alliance endnu engang ville blive udstillet som regeringens problembarn nummer et.

Siden regeringen blev udvidet, er det svært at få øje på, hvad LA egentlig har opnået, andet end egenhændigt at smide skattelettelser for milliarder væk og generelt irritere deres eget bagland og Liberal Alliances Ungdom med aftaler, som jeg umiddelbart ikke ville kunne betegne som specielt liberale. Set i det lys går der nok en årrække, før LA og Bock får chancen for at repræsentere Danmark ved officielle lejligheder, og måske er det det, som er grunden til behovet for at få den sidste duft af VIP med, da det næppe sker igen.

Prisen er så bare, at vi danskere fremstår som en elefant i en porcelænsbutik, der vælter kejtet rundt og ødelægger det hele. Skidt med de sanktioner og den kurs, vi har lagt over for Rusland og Putin, nu er der jo VM! Principper er åbenbart til salg, hvis bare frynsen, der er lagt foran næsen, er af høj nok kvalitet. Dette er jo bevist gentagne gange i VLAK-regeringens levetid. Ministertaburetten klæber angiveligt så meget til de respektive medlemmer af LA, at de modsat SF’s erfaring med regeringssamarbejdet faktisk ikke længere har værdighed nok til at trække sig og bibeholde bare en smule integritet og politisk kapital.

Tilbage står vi nok med den normale sludder om, at man ikke må blande politik og sport, hvilket i dette tilfælde får en absurd konsekvens, hvor den liberale minister tilsidesætter alle liberale principper for at ende ud med at blive en nyttig idiot i Putins propaganda, der blåstempler Putins egen tilsidesættelse af liberale principper.

Jeg håber for Mette Bock, at hun oplever historiens bedste fodboldkamp, for prisen for dette sell-out er større end de flestes. En omskrivning af Oscar Wildes berømte citat er her helt på sin plads: Liberale kender prisen på alt, men værdien af intet. Nyd turen, fru kulturminister, og lad der forhåbentligt gå længe, før Danmark igen officielt drager den vej. Det moralske kompas er i hvert fald helt ude af kurs.

Personligt vil jeg følge Danmarks landshold og håber selvfølgelig lige som andre danskere, at vi får den ene folkefest efter den anden med fantastiske danske præstationer.

PS: Sidst det danske herrelandshold vandt en europæisk titel, var Poul Schlüter statsminister. Jeg siger ikke, at Søren Pape som statsminister giver os endnu en titel, men jeg ser gerne, at vi i hvert fald gør et forsøg.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
22.10.18, 23:03
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference. Læs mere
Af Casper Hedegaard
21.10.18, 21:41
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.10.18, 19:43
I næsten otte år er den samme anekdote blevet gentaget gang på gang af useriøse journalister. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.10.18, 14:10
Kineserne siger, at ingen kan eje månen. Men man må, som kineser, åbenbart gerne lave sin egen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.10.18, 08:20
Uhyggeligt at fanatikere vil forhindre skatteministeren i at tale med tobaksindustrien Læs mere
Af Mikael Jalving
21.10.18, 07:30
Demokrati er et slagord i Vesten, længe før det kan nå at slå rod i Østen. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.18, 20:34
Tonen i debatten er en trussel mod folkestyret Læs mere
Af Nauja Lynge
20.10.18, 18:21
De senere måneders skandaler i den private sektor, ikke mindst i bankverdenen, må få os til at overveje, om den markedsøkonomi, som i dag er grundlaget for den vestlige verdens konstante fokus på vækst og profit, er gået for langt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.18, 16:03
Det mener flertallet i det australske senat ikke. Så er man nemlig »white supremacist«. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
19.10.18, 12:29
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling. Milliarder, som kunne bruges på sundhed, de ældre, uddannelse osv., ryger i de forkerte hænder. Og vi gør meget lidt for at undgå det. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her