Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

God tur til Rusland, Mette Bock – bare tag resten af LA med dig

Selvfølgelig skal regeringen ikke drage mod Rusland og fejre VM.

VM er over os, og i den forbindelse er det kommet frem, at regeringens kulturminister (og Anders Samuelsens søster), Mette Bock, har planlagt en tur til Rusland for at se landsholdet spille. Jeg forudser, at det bliver med en historie om, at man ”ikke skal blande politik og sport”, men hvorfor? Den konservative folketingsgruppe har meldt klart ud, at den selvfølgelig ikke bakker op om Bocks solotur til Rusland. 

Set i lyset af at Putins regime har overtaget Krim fra Ukraine og støtter oprørerne i Østukraine, vælger Mette Bock at kaste hele regeringen under bussen under påskud af, at den er enig. Dette virker ejendommeligt, for resten af regeringen kan næppe gå ud og undsige Bock nu – det ville blive en bizar situation, hvor Liberal Alliance endnu engang ville blive udstillet som regeringens problembarn nummer et.

Siden regeringen blev udvidet, er det svært at få øje på, hvad LA egentlig har opnået, andet end egenhændigt at smide skattelettelser for milliarder væk og generelt irritere deres eget bagland og Liberal Alliances Ungdom med aftaler, som jeg umiddelbart ikke ville kunne betegne som specielt liberale. Set i det lys går der nok en årrække, før LA og Bock får chancen for at repræsentere Danmark ved officielle lejligheder, og måske er det det, som er grunden til behovet for at få den sidste duft af VIP med, da det næppe sker igen.

Prisen er så bare, at vi danskere fremstår som en elefant i en porcelænsbutik, der vælter kejtet rundt og ødelægger det hele. Skidt med de sanktioner og den kurs, vi har lagt over for Rusland og Putin, nu er der jo VM! Principper er åbenbart til salg, hvis bare frynsen, der er lagt foran næsen, er af høj nok kvalitet. Dette er jo bevist gentagne gange i VLAK-regeringens levetid. Ministertaburetten klæber angiveligt så meget til de respektive medlemmer af LA, at de modsat SF’s erfaring med regeringssamarbejdet faktisk ikke længere har værdighed nok til at trække sig og bibeholde bare en smule integritet og politisk kapital.

Tilbage står vi nok med den normale sludder om, at man ikke må blande politik og sport, hvilket i dette tilfælde får en absurd konsekvens, hvor den liberale minister tilsidesætter alle liberale principper for at ende ud med at blive en nyttig idiot i Putins propaganda, der blåstempler Putins egen tilsidesættelse af liberale principper.

Jeg håber for Mette Bock, at hun oplever historiens bedste fodboldkamp, for prisen for dette sell-out er større end de flestes. En omskrivning af Oscar Wildes berømte citat er her helt på sin plads: Liberale kender prisen på alt, men værdien af intet. Nyd turen, fru kulturminister, og lad der forhåbentligt gå længe, før Danmark igen officielt drager den vej. Det moralske kompas er i hvert fald helt ude af kurs.

Personligt vil jeg følge Danmarks landshold og håber selvfølgelig lige som andre danskere, at vi får den ene folkefest efter den anden med fantastiske danske præstationer.

PS: Sidst det danske herrelandshold vandt en europæisk titel, var Poul Schlüter statsminister. Jeg siger ikke, at Søren Pape som statsminister giver os endnu en titel, men jeg ser gerne, at vi i hvert fald gør et forsøg.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
12.12.18, 12:11
Statsministeren har knækket koden for rigsfællesskabets fornyelse.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.12.18, 11:44
Regeringen vil være dommere. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.18, 09:23
Ulighed og grådighed er en trussel mod sammenhængskraften og i sidste ende vores demokrati. Derfor bør vi handle politisk for at begrænse uligheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.12.18, 19:54
Landets mest magtfulde politiker er åbenbart tilhænger af sammensværgelsesteorier ved FN’s migrationsplan. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.12.18, 13:39
Nu er den tilbage og minder os om visse borgerlige dyder, såsom arbejdets, familiens og lokalsamfundets betydning. Læs mere
Af Nauja Lynge
11.12.18, 10:01
Spændingen i den arktiske region er optrappet. Derfor åbner PET filial i Grønland. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
11.12.18, 09:58
Uden det private erhvervsliv går det i alt fald ikke. Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.18, 14:05
Der er jo langt flere tidligere kriminelle ude i det danske samfund end de godt 100, der kommer til at blive placeret på Lindholm. Læs mere
Af Casper Hedegaard
10.12.18, 13:47
I kampen om at fremstå ”stram” flytter man, med forslaget om Lindholm, blot problemet i stedet for løse det Læs mere
Af Nauja Lynge
10.12.18, 09:42
Kritikken af Grønland har været undertrykt. Jeg forholder mig kritisk, for at vi som grønlændere kan bevare værdigheden og selv være med til at sætte en inkluderende og ligeværdig kurs. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her