Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

God tur til Rusland, Mette Bock – bare tag resten af LA med dig

Selvfølgelig skal regeringen ikke drage mod Rusland og fejre VM.

VM er over os, og i den forbindelse er det kommet frem, at regeringens kulturminister (og Anders Samuelsens søster), Mette Bock, har planlagt en tur til Rusland for at se landsholdet spille. Jeg forudser, at det bliver med en historie om, at man ”ikke skal blande politik og sport”, men hvorfor? Den konservative folketingsgruppe har meldt klart ud, at den selvfølgelig ikke bakker op om Bocks solotur til Rusland. 

Set i lyset af at Putins regime har overtaget Krim fra Ukraine og støtter oprørerne i Østukraine, vælger Mette Bock at kaste hele regeringen under bussen under påskud af, at den er enig. Dette virker ejendommeligt, for resten af regeringen kan næppe gå ud og undsige Bock nu – det ville blive en bizar situation, hvor Liberal Alliance endnu engang ville blive udstillet som regeringens problembarn nummer et.

Siden regeringen blev udvidet, er det svært at få øje på, hvad LA egentlig har opnået, andet end egenhændigt at smide skattelettelser for milliarder væk og generelt irritere deres eget bagland og Liberal Alliances Ungdom med aftaler, som jeg umiddelbart ikke ville kunne betegne som specielt liberale. Set i det lys går der nok en årrække, før LA og Bock får chancen for at repræsentere Danmark ved officielle lejligheder, og måske er det det, som er grunden til behovet for at få den sidste duft af VIP med, da det næppe sker igen.

Prisen er så bare, at vi danskere fremstår som en elefant i en porcelænsbutik, der vælter kejtet rundt og ødelægger det hele. Skidt med de sanktioner og den kurs, vi har lagt over for Rusland og Putin, nu er der jo VM! Principper er åbenbart til salg, hvis bare frynsen, der er lagt foran næsen, er af høj nok kvalitet. Dette er jo bevist gentagne gange i VLAK-regeringens levetid. Ministertaburetten klæber angiveligt så meget til de respektive medlemmer af LA, at de modsat SF’s erfaring med regeringssamarbejdet faktisk ikke længere har værdighed nok til at trække sig og bibeholde bare en smule integritet og politisk kapital.

Tilbage står vi nok med den normale sludder om, at man ikke må blande politik og sport, hvilket i dette tilfælde får en absurd konsekvens, hvor den liberale minister tilsidesætter alle liberale principper for at ende ud med at blive en nyttig idiot i Putins propaganda, der blåstempler Putins egen tilsidesættelse af liberale principper.

Jeg håber for Mette Bock, at hun oplever historiens bedste fodboldkamp, for prisen for dette sell-out er større end de flestes. En omskrivning af Oscar Wildes berømte citat er her helt på sin plads: Liberale kender prisen på alt, men værdien af intet. Nyd turen, fru kulturminister, og lad der forhåbentligt gå længe, før Danmark igen officielt drager den vej. Det moralske kompas er i hvert fald helt ude af kurs.

Personligt vil jeg følge Danmarks landshold og håber selvfølgelig lige som andre danskere, at vi får den ene folkefest efter den anden med fantastiske danske præstationer.

PS: Sidst det danske herrelandshold vandt en europæisk titel, var Poul Schlüter statsminister. Jeg siger ikke, at Søren Pape som statsminister giver os endnu en titel, men jeg ser gerne, at vi i hvert fald gør et forsøg.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
18.06.18, 13:29
Magien forsvinder fra fodbold, hvis den skal være ren og retfærdig Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.06.18, 00:01
EU-kommissionens forslag til ny EU-lov truer muligvis med permanent at blokere den fri meningsudveksling på nettet. Læs mere
Af Erik Winther Paisley
17.06.18, 18:08
Der er nok få lande, hvor det offentlige bruger så mange penge på at lave lobbyvirksomhed over for sig selv end Danmark. Det er på tide at lukke festen. Læs mere
Af Mikael Jalving
16.06.18, 11:22
Udvandring er indvandringens siamesiske tvilling, som vi utroligt nok slet ikke har bemærket. Læs mere
Af Anna Thygesen
15.06.18, 12:07
Folkemødet er langt bedre end sit rygte. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
15.06.18, 09:20
Masseindvandringen fortsætter ufortrødent, nu blot med en mulig ny rute. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
15.06.18, 09:16
Det går meget dårligere med arbejdsmarkedsintegrationen de sidste 10 år. Men ifølge DR går det skæppeskønt. Læs mere
Af Nauja Lynge
15.06.18, 00:47
Folkemødets elite er blevet lidt for dygtig til at styre, hvem der får mikrofonen. Festen er for forudsigelig og uden rod i folkets stemme Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.06.18, 20:02
Facebooks monopollignende stilling bruger giganten til groft misbrug af egen magt. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her