Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ryd Christiania, og riv Pusher Street ned

Vi er alle lige for loven – også christianitterne.

I Danmark har vi høje standarder. Vi kan godt lide at leve med den opfattelse, at vi er et velfungerende land, hvor pressen er fri og kan rapportere, hvorfra den ønsker – modsat de ”bananrepublikker”, hvor der er pressecensur. Alligevel har vi igennem en længere årrække bredt accepteret, at der på den gamle kaserne på Christianshavn er et velfungerende parallelsamfund, som ville gøre selv den mest rabiate sharia-imam opstemt. Inden der begynder at komme kommentarer om, at hashen skal lovliggøres, så skal denne blog ikke læses som et for eller imod hash, emnet i bloggen er, at christianitterne bryder den nuværende lovgivning, og at de på ingen måde vil indordne sig under dansk lovgivning.

Vi lader stå til, imens banderne agerer både lovgivende, udøvende og dømmende magt. Dobbeltstandarden er til stede, og det er åbenbart så bredt accepteret, at det virker til, at der ikke er den store velvilje til at slå denne kultur i stykker. Flere af proliberaliserings partierne på Christiansborg holdt i går også konference om fri hash på Christiansborg. 

Denne kultur er traditionelt blevet forsvaret af venstrefløjen som værende retten til at leve anderledes – og det har christianitterne i den grad levet op til. Baseret på en økonomi med handel af stoffer og hvidvaskning af penge, som staten ikke ville tillade andre steder end på Christiania. Dette er en adfærd, der normalt hidser brede dele af befolkningen op, og havde det været en direktør, der havde et så lemfældigt forhold til at betale skat, ville offentligheden stå klar med høtyve og krav om fængsel.

Den seneste uges hændelser viser, at denne kultur må være bredt accepteret af den menige christianit:

Først lukkede christianitterne Pusher Street for efterfølgende at åbne den igen. Derfor må bandernes tilstedeværelse være ønsket – ellers havde man vel ikke tilladt at åbne igen?

Politiet blev mødt af en stenkastende hob af uopdragne christianitter, der åbenbart mente, at statens voldsmonopol skulle brydes. I forbindelse med dette opstod der en situation, der siden vises i et videoklip, hvor der fokuseres på en kvinde, som bliver skubbet i jorden af en politimand.

Den folkelige forargelse var stor, og politimanden fik en anmeldelse for vold kastet i sin retning. Folkestemningen var rejst på baggrund af et propagandaarbejde, som ville gøre Joseph Goebbels stolt. Dette er åbenbart en normal eskalering fra politiets side – en typisk adfærd. Desværre for kvinden og Christianias pr-bureau har politiet selv været ude at fortælle, at man har optaget på film, hvordan dette uskyldige lam står og kaster sten efter politiet.

Der er ingen tvivl om, at politiet i mødet med den normale borger bør opføre sig serviceminded, og at de skal skabe rammen for en god dialog og oplevelse. Men vælger man at tyre sten afsted mod selvsamme politi, tilkendegiver man over for politiet, at man ønsker en anden behandling, da man ikke selv formår at indgå i en dialog, men tyr til vold.

Vi skal ikke acceptere parallelsamfund i Danmark, uagtet om de hedder Mjølnerparken, Vollsmose, Christiania eller Gellerupparken, og jeg håber faktisk, at politiet fortsætter deres indsats, indtil journalister frit kan rapportere fra Christiania. Efter flere årtiers besættelse fik christianitterne købt stedet, men hvis ikke de selv kan opretholde lov og orden, må politiet træde til. Der skal ikke være nogen steder i Danmark, hvor politi eller andre myndigheder bliver mødt af stenkastende bøller, der lever i en vrangforestilling om, at de ikke skal følge landets love.

Vi har et ansvar for at opretholde lov og orden – alternativt indskrænker vi de menneskers frihed ved at sætte dem i fængsel, og der kan de for min skyld sidde i lang tid. For straf virker – måske ikke ift. rehabilitering, men det isolerer den kræftsvulst, som kriminalitet er for samfundet, og får du en lang straf, er du længe væk fra samfundet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Seneste blogs
Af Anders Vistisen
23.03.19, 08:46
EU er et spørgsmål om flæskepriser og økonomisk snusfornuft. Det har tilhængerne altid proklameret. Enhver afstemning om EF eller EU har stort set kun handlet om økonomiske konsekvenser for lille Danmark. En velvillig presse har lagt spalter eller sendetid til alverdens håbløse påstande. Læs mere
Af Anna Thygesen
22.03.19, 11:05
Den nordjyske sanger bliver altså nødt til at tale med en psykolog om sit mindreværdskompleks. Det er ikke til at holde ud at høre på. Og det klæder ham ikke. Læs mere
Af Anders Vistisen
22.03.19, 10:51
Medierne svigter deres rolle som neutrale iagttagere, når de tegner deres ensidige glansbillede af EU. Det er en dækning, der mest af alt minder om Komiske Ali i aktion. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.03.19, 19:02
Man konstaterer nøgternt, at de retoriske fronter skærpes. Nuvel, så lad os danse. Læs mere
Af Jan E Jørgensen
21.03.19, 15:37
Nej – politikere skal ikke skamme sig over at bede om "gratis arbejdskraft" Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.03.19, 13:52
Folketingsmedlemmerne er de mest privilegerede i kongeriget. Læs mere
Af Signe Munk
21.03.19, 13:43
Jeg har hørt folk sige, at sygeplejersker ikke skal tale deres fag ned. Det synes jeg simpelthen er en fej påstand. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
21.03.19, 12:44
Hver dag er sparedag i den offentlige sektor. Her bliver der færre og færre penge til børn og ældre. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.03.19, 00:03
Husk den tone, vi har været præget af de seneste par år på valgdagen. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her