Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ryd Christiania, og riv Pusher Street ned

Vi er alle lige for loven – også christianitterne.

I Danmark har vi høje standarder. Vi kan godt lide at leve med den opfattelse, at vi er et velfungerende land, hvor pressen er fri og kan rapportere, hvorfra den ønsker – modsat de ”bananrepublikker”, hvor der er pressecensur. Alligevel har vi igennem en længere årrække bredt accepteret, at der på den gamle kaserne på Christianshavn er et velfungerende parallelsamfund, som ville gøre selv den mest rabiate sharia-imam opstemt. Inden der begynder at komme kommentarer om, at hashen skal lovliggøres, så skal denne blog ikke læses som et for eller imod hash, emnet i bloggen er, at christianitterne bryder den nuværende lovgivning, og at de på ingen måde vil indordne sig under dansk lovgivning.

Vi lader stå til, imens banderne agerer både lovgivende, udøvende og dømmende magt. Dobbeltstandarden er til stede, og det er åbenbart så bredt accepteret, at det virker til, at der ikke er den store velvilje til at slå denne kultur i stykker. Flere af proliberaliserings partierne på Christiansborg holdt i går også konference om fri hash på Christiansborg. 

Denne kultur er traditionelt blevet forsvaret af venstrefløjen som værende retten til at leve anderledes – og det har christianitterne i den grad levet op til. Baseret på en økonomi med handel af stoffer og hvidvaskning af penge, som staten ikke ville tillade andre steder end på Christiania. Dette er en adfærd, der normalt hidser brede dele af befolkningen op, og havde det været en direktør, der havde et så lemfældigt forhold til at betale skat, ville offentligheden stå klar med høtyve og krav om fængsel.

Den seneste uges hændelser viser, at denne kultur må være bredt accepteret af den menige christianit:

Først lukkede christianitterne Pusher Street for efterfølgende at åbne den igen. Derfor må bandernes tilstedeværelse være ønsket – ellers havde man vel ikke tilladt at åbne igen?

Politiet blev mødt af en stenkastende hob af uopdragne christianitter, der åbenbart mente, at statens voldsmonopol skulle brydes. I forbindelse med dette opstod der en situation, der siden vises i et videoklip, hvor der fokuseres på en kvinde, som bliver skubbet i jorden af en politimand.

Den folkelige forargelse var stor, og politimanden fik en anmeldelse for vold kastet i sin retning. Folkestemningen var rejst på baggrund af et propagandaarbejde, som ville gøre Joseph Goebbels stolt. Dette er åbenbart en normal eskalering fra politiets side – en typisk adfærd. Desværre for kvinden og Christianias pr-bureau har politiet selv været ude at fortælle, at man har optaget på film, hvordan dette uskyldige lam står og kaster sten efter politiet.

Der er ingen tvivl om, at politiet i mødet med den normale borger bør opføre sig serviceminded, og at de skal skabe rammen for en god dialog og oplevelse. Men vælger man at tyre sten afsted mod selvsamme politi, tilkendegiver man over for politiet, at man ønsker en anden behandling, da man ikke selv formår at indgå i en dialog, men tyr til vold.

Vi skal ikke acceptere parallelsamfund i Danmark, uagtet om de hedder Mjølnerparken, Vollsmose, Christiania eller Gellerupparken, og jeg håber faktisk, at politiet fortsætter deres indsats, indtil journalister frit kan rapportere fra Christiania. Efter flere årtiers besættelse fik christianitterne købt stedet, men hvis ikke de selv kan opretholde lov og orden, må politiet træde til. Der skal ikke være nogen steder i Danmark, hvor politi eller andre myndigheder bliver mødt af stenkastende bøller, der lever i en vrangforestilling om, at de ikke skal følge landets love.

Vi har et ansvar for at opretholde lov og orden – alternativt indskrænker vi de menneskers frihed ved at sætte dem i fængsel, og der kan de for min skyld sidde i lang tid. For straf virker – måske ikke ift. rehabilitering, men det isolerer den kræftsvulst, som kriminalitet er for samfundet, og får du en lang straf, er du længe væk fra samfundet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
22.10.18, 23:03
Som sædvanlig glimter fraværet af kritiske røster ved Arctic Circle-konference. Læs mere
Af Casper Hedegaard
21.10.18, 21:41
Meningsmålinger viser, at tilslutningen til EU er den største i mange år. For få år siden var situationen en helt anden, hvor opbakningen vaklede, og tilliden til det europæiske fællesskab kunne ligge på et lille sted. Har vi i virkeligheden stået i EU’s midtlivskrise, hvor de trygge og forudsigelige rammer gjorde projektet for usynligt og folkefjernt? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.10.18, 19:43
I næsten otte år er den samme anekdote blevet gentaget gang på gang af useriøse journalister. Læs mere
Af Nauja Lynge
21.10.18, 14:10
Kineserne siger, at ingen kan eje månen. Men man må, som kineser, åbenbart gerne lave sin egen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
21.10.18, 08:20
Uhyggeligt at fanatikere vil forhindre skatteministeren i at tale med tobaksindustrien Læs mere
Af Mikael Jalving
21.10.18, 07:30
Demokrati er et slagord i Vesten, længe før det kan nå at slå rod i Østen. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.18, 20:34
Tonen i debatten er en trussel mod folkestyret Læs mere
Af Nauja Lynge
20.10.18, 18:21
De senere måneders skandaler i den private sektor, ikke mindst i bankverdenen, må få os til at overveje, om den markedsøkonomi, som i dag er grundlaget for den vestlige verdens konstante fokus på vækst og profit, er gået for langt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.18, 16:03
Det mener flertallet i det australske senat ikke. Så er man nemlig »white supremacist«. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
19.10.18, 12:29
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling. Milliarder, som kunne bruges på sundhed, de ældre, uddannelse osv., ryger i de forkerte hænder. Og vi gør meget lidt for at undgå det. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her