Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvor dumme tror Socialdemokratiet egentlig, at vi er?

Vælgerne husker.

D. 4/6 2018 fremlagde lagde Mette Frederiksen endelig en konkret plan: Radikale Venstre er ude af regeringssamarbejdet, hvis rød blok ved næste valg får de nødvendige 90 mandater. Under Mette Frederiksens ledelse har man i Socialdemokratiet rykket sig en hel del. Jeg tror nok, at det primære forsvar er, at man er blevet klogere – men hvor meget klogere kan man blive og stadigvæk være troværdig?

I øjeblikket kan vi ikke sparke os frem for udlændingestramninger. Nogle af dem er nødvendige, og andre fremstår for mig en smule mindre nødvendige – det essentielle er ikke antallet, men blot at vi i fællesskab med EU får sat et system op med flygtningelejre i Nordafrika og Mellemøsten, da dette ville løse vores problemer med unge, mandlige lykkeriddere fra Mellemøsten og Afrika, der søger en fremtid i Danmark og resten af EU.

Dog er det efterhånden ikke et særsyn at se en socialdemokrat blive sendt i byen med et eller andet forslag, der ”går højre” om regeringen og Inger Støjbergs linje på udlændingeområdet. Der er altså efterhånden ret langt fra det ståsted, som man kendte Socialdemokratiet for i historisk kontekst, til hvor man står i dag. Egentlig har DF vel i ret stor grad rollen med at ”gå højre om” regeringen, og netop DF har fået sine tæsk af – Socialdemokratiet.

Jeg ved ikke, om der lagt op til en fusion mellem de to socialdemokratier, men argumentet om, at man er blevet klogere, virker letkøbt, for hvor mange bastioner kan man forlade uden konsekvenser. Sandheden er vel et eller andet sted, at ønsker man et socialdemokrati med en hård udlændingepolitik, har man allerede DF.

Jeg har svært ved at kunne erindre, at et parti i Danmark er blevet så meget klogere på så kort tid. Hvis dette virkelig er tilfældet, rejser det et ret ildevarslende spørgsmål: Hvor kloge var Socialdemokratiet og dets folkevalgte for hhv. 5 og 10 år siden? Jeg har en hypotese om, at en del af baglandet er det samme. Hvis dette er tilfældet, hvor mange andre politiske tiltag har Socialdemokratiet så taget fejl af i disse år?

Der er også et par andre muligheder: Enten mener man grundlæggende, at tiderne er skiftet. Altså, vi lever i dag i en helt anden virkelighed end før det arabiske forår, og dette er vel egentlig et endnu dummere argument for Socialdemokratiet, for hvis det er tilfældet, så tror de folkevalgte politikere jo ikke længere på deres egen politik og lader sig nu styre 100 pct. af populisme, hvor man ikke længere har visioner, men sender nogle udsagn ud gennem et meningsmålingsinstitut til en fokusgruppe, udelukkende for efterfølgende at agere efter, hvad de responderer. Dette ville være hovedrystende dumt, da det netop understreger, at man ikke selv vil sin politik, og at taburetklæberiet næppe bliver tydeligere.

Der er selvfølgelig også den sidste mulighed, som desværre er udbredt i politik: Man siger et før et valg for herefter at gøre det stik modsatte efter valget. Helt ærligt, så virker udsigten til, at man som et-parti mindretalsregering skulle kunne lande en finanslov til den ene side for herefter at lave aftaler om forlig til den anden, mildt sagt opportunistisk. Jeg har gennemskuet Mette Frederiksen – har du?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Sonja Mikkelsen
25.09.18, 22:02
Omskæring af børn hører ikke hjemme i et demokratisk retssamfund Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
25.09.18, 19:33
Det er fremragende, at Italien omsider har fået en handlekraftig regering. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
25.09.18, 16:12
Tre medarbejdere i Region Midt fik over 8 mio. skattekroner med i lommen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
25.09.18, 10:49
Der findes ikke mangel på arbejdskraft. Der findes lønkonkurrence. Og klynk. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.09.18, 13:48
Vist er der lyspunkter, men end ikke politiet kan snakke problemerne væk. Læs mere
Af Mikael Jalving
23.09.18, 08:30
Krænkelsesideologien fører os mod amerikanske og kinesiske tilstande. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.09.18, 17:25
Efter 9. klasse er der mange unge over 16 år, der falder mellem to stole og først bliver opdaget, når det er for sent. Nu bør vi handle! Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.18, 17:15
Ordene er Martin Krasniks, og vi må håbe, at vi når dertil, hvor DR lukker og slukker. Men først til lykke med de 20 pct.s besparelser. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.09.18, 15:24
Hvad enten det drejer sig om kreative løsninger inden for leasing eller inden for eksportgodtgørelse, er roden til alt ondt den værdibaserede registreringsafgift, som vi kender i dag. Det er den, der muliggør, at svindel kan lade sig gøre. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
21.09.18, 09:23
Slut med lappeløsninger og symbolpolitik. Det er det klare budskab til de andre partier fra Nye Borgerlige. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her