Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvor dumme tror Socialdemokratiet egentlig, at vi er?

Vælgerne husker.

D. 4/6 2018 fremlagde lagde Mette Frederiksen endelig en konkret plan: Radikale Venstre er ude af regeringssamarbejdet, hvis rød blok ved næste valg får de nødvendige 90 mandater. Under Mette Frederiksens ledelse har man i Socialdemokratiet rykket sig en hel del. Jeg tror nok, at det primære forsvar er, at man er blevet klogere – men hvor meget klogere kan man blive og stadigvæk være troværdig?

I øjeblikket kan vi ikke sparke os frem for udlændingestramninger. Nogle af dem er nødvendige, og andre fremstår for mig en smule mindre nødvendige – det essentielle er ikke antallet, men blot at vi i fællesskab med EU får sat et system op med flygtningelejre i Nordafrika og Mellemøsten, da dette ville løse vores problemer med unge, mandlige lykkeriddere fra Mellemøsten og Afrika, der søger en fremtid i Danmark og resten af EU.

Dog er det efterhånden ikke et særsyn at se en socialdemokrat blive sendt i byen med et eller andet forslag, der ”går højre” om regeringen og Inger Støjbergs linje på udlændingeområdet. Der er altså efterhånden ret langt fra det ståsted, som man kendte Socialdemokratiet for i historisk kontekst, til hvor man står i dag. Egentlig har DF vel i ret stor grad rollen med at ”gå højre om” regeringen, og netop DF har fået sine tæsk af – Socialdemokratiet.

Jeg ved ikke, om der lagt op til en fusion mellem de to socialdemokratier, men argumentet om, at man er blevet klogere, virker letkøbt, for hvor mange bastioner kan man forlade uden konsekvenser. Sandheden er vel et eller andet sted, at ønsker man et socialdemokrati med en hård udlændingepolitik, har man allerede DF.

Jeg har svært ved at kunne erindre, at et parti i Danmark er blevet så meget klogere på så kort tid. Hvis dette virkelig er tilfældet, rejser det et ret ildevarslende spørgsmål: Hvor kloge var Socialdemokratiet og dets folkevalgte for hhv. 5 og 10 år siden? Jeg har en hypotese om, at en del af baglandet er det samme. Hvis dette er tilfældet, hvor mange andre politiske tiltag har Socialdemokratiet så taget fejl af i disse år?

Der er også et par andre muligheder: Enten mener man grundlæggende, at tiderne er skiftet. Altså, vi lever i dag i en helt anden virkelighed end før det arabiske forår, og dette er vel egentlig et endnu dummere argument for Socialdemokratiet, for hvis det er tilfældet, så tror de folkevalgte politikere jo ikke længere på deres egen politik og lader sig nu styre 100 pct. af populisme, hvor man ikke længere har visioner, men sender nogle udsagn ud gennem et meningsmålingsinstitut til en fokusgruppe, udelukkende for efterfølgende at agere efter, hvad de responderer. Dette ville være hovedrystende dumt, da det netop understreger, at man ikke selv vil sin politik, og at taburetklæberiet næppe bliver tydeligere.

Der er selvfølgelig også den sidste mulighed, som desværre er udbredt i politik: Man siger et før et valg for herefter at gøre det stik modsatte efter valget. Helt ærligt, så virker udsigten til, at man som et-parti mindretalsregering skulle kunne lande en finanslov til den ene side for herefter at lave aftaler om forlig til den anden, mildt sagt opportunistisk. Jeg har gennemskuet Mette Frederiksen – har du?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
18.11.18, 07:35
Vil Løkke og hans regering føre Danmark endnu dybere ned i migrationsindustriens logik – eller vil han følge Østrig, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Kroatien og Bulgarien i retning af en ny realisme? Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
17.11.18, 20:58
Socialdemokratiet anklager Socialdemokratiet for inkompetence i ny skræmmekampagne. Læs mere
Af Anna Thygesen
17.11.18, 07:35
Hvad ville vi ikke vinde på integrationsfronten og udbredelsen af vores gode værdier, hvis alle ikke-etnisk danske unge fik muligheden for et år på efterskole? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.11.18, 20:47
Læger uden Grænser bør stadig undersøges for kriminelle aktiviteter. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
16.11.18, 20:11
Støjberg må følge Dansk Folkeparti og acceptere en dispensationsordning for udsendelse af børn. Læs mere
Af Jens Kindberg
16.11.18, 16:45
Alternativet er udmeldelse af EU. Læs mere
Af Nauja Lynge
16.11.18, 09:27
Afskaf regionerne – og tag selv ansvaret! Læs mere
Af Signe Munk
16.11.18, 08:35
Jeg kan forstå, at regeringen endelig har fattet sympati for erhvervsskolerne. Læs mere
Af Rune Lund
15.11.18, 13:58
Det er virkelig det helt centrale spørgsmål, der presser sig på i forlængelse af dagens skandale i finanssektoren. I morgen er der nok en ny igen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
15.11.18, 11:45
Ansvarlighed er et nøgleord i diskussionen om Europas fremtid. At forlade EU er ikke løsningen på de udfordringer, vi står over for. I denne uge fik vi to meget forskellige bud på Europas fremtid. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her