Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvor dumme tror Socialdemokratiet egentlig, at vi er?

Vælgerne husker.

D. 4/6 2018 fremlagde lagde Mette Frederiksen endelig en konkret plan: Radikale Venstre er ude af regeringssamarbejdet, hvis rød blok ved næste valg får de nødvendige 90 mandater. Under Mette Frederiksens ledelse har man i Socialdemokratiet rykket sig en hel del. Jeg tror nok, at det primære forsvar er, at man er blevet klogere – men hvor meget klogere kan man blive og stadigvæk være troværdig?

I øjeblikket kan vi ikke sparke os frem for udlændingestramninger. Nogle af dem er nødvendige, og andre fremstår for mig en smule mindre nødvendige – det essentielle er ikke antallet, men blot at vi i fællesskab med EU får sat et system op med flygtningelejre i Nordafrika og Mellemøsten, da dette ville løse vores problemer med unge, mandlige lykkeriddere fra Mellemøsten og Afrika, der søger en fremtid i Danmark og resten af EU.

Dog er det efterhånden ikke et særsyn at se en socialdemokrat blive sendt i byen med et eller andet forslag, der ”går højre” om regeringen og Inger Støjbergs linje på udlændingeområdet. Der er altså efterhånden ret langt fra det ståsted, som man kendte Socialdemokratiet for i historisk kontekst, til hvor man står i dag. Egentlig har DF vel i ret stor grad rollen med at ”gå højre om” regeringen, og netop DF har fået sine tæsk af – Socialdemokratiet.

Jeg ved ikke, om der lagt op til en fusion mellem de to socialdemokratier, men argumentet om, at man er blevet klogere, virker letkøbt, for hvor mange bastioner kan man forlade uden konsekvenser. Sandheden er vel et eller andet sted, at ønsker man et socialdemokrati med en hård udlændingepolitik, har man allerede DF.

Jeg har svært ved at kunne erindre, at et parti i Danmark er blevet så meget klogere på så kort tid. Hvis dette virkelig er tilfældet, rejser det et ret ildevarslende spørgsmål: Hvor kloge var Socialdemokratiet og dets folkevalgte for hhv. 5 og 10 år siden? Jeg har en hypotese om, at en del af baglandet er det samme. Hvis dette er tilfældet, hvor mange andre politiske tiltag har Socialdemokratiet så taget fejl af i disse år?

Der er også et par andre muligheder: Enten mener man grundlæggende, at tiderne er skiftet. Altså, vi lever i dag i en helt anden virkelighed end før det arabiske forår, og dette er vel egentlig et endnu dummere argument for Socialdemokratiet, for hvis det er tilfældet, så tror de folkevalgte politikere jo ikke længere på deres egen politik og lader sig nu styre 100 pct. af populisme, hvor man ikke længere har visioner, men sender nogle udsagn ud gennem et meningsmålingsinstitut til en fokusgruppe, udelukkende for efterfølgende at agere efter, hvad de responderer. Dette ville være hovedrystende dumt, da det netop understreger, at man ikke selv vil sin politik, og at taburetklæberiet næppe bliver tydeligere.

Der er selvfølgelig også den sidste mulighed, som desværre er udbredt i politik: Man siger et før et valg for herefter at gøre det stik modsatte efter valget. Helt ærligt, så virker udsigten til, at man som et-parti mindretalsregering skulle kunne lande en finanslov til den ene side for herefter at lave aftaler om forlig til den anden, mildt sagt opportunistisk. Jeg har gennemskuet Mette Frederiksen – har du?

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.19, 22:14
Af hjertet tak, Harun Demirtas, du fremskynder det tidspunkt, hvor omfattende hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund vil finde sted. Læs mere
Af Harun Demirtas
08.07.19, 15:14
Når et menneske får en invitation til indirekte at takke af og skride fra dette land, kan man ikke længere argumentere for, hvorfor det skulle kunne betale sig at integrere sig i dette land, når landet pisser på en. Læs mere