Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Liberal Alliance praler som en teenager om sine erobringer

Pralerierne er ikke befordrende for regeringens fremtid.

Jeg har tidligere skrevet om Liberal Alliance, eksempelvis: ”Liberal Alliance: voksne, det bliver I aldrig” omhandlende Anders Samuelsens kravlen i træer, som var han en orangutang,  og min kritik af Liberal Alliances forslag om en statsbank.  Liberal Alliances ageren er med til at sætte den borgerlige regerings fremtid på spil efter næste valg. Og hvorfor så det? Men inden vi kommer så langt, så mener jeg, at analogien til teenagedrengen og dennes pralerier passer godt i dette tilfælde. Liberal Alliance fremturer som en anden friskfyr fra Paradise Hotel om, hvor smart partiet er, men jeg mener, der er mere substans i fyrene fra Paradise Hotel end i Liberal Alliance, hvor sidstnævnte ikke magter andet end at prale om erobringer, som faktuelt ikke er sket.

Anders Samuelsen kan næsten ikke karikeres i en dansk avis, uden at han sidder i et træ. Anders Samuelsen kravler op i træerne og kræver sin vilje, men sådan fungerer hverken dansk politik eller dansk erhvervsliv.

Resultaterne taler deres tydelige sprog. Erhvervslivet er løbet skrigende bort med sit tilskud til partiet, og kassen er tom, medlemmerne fandt andre græsgange, da Liberal Alliance ikke levede op til sine tomme trusler, de har mistet 40 pct. af medlemsindtægterne. Tænk engang, hvad har Liberal Alliance egentligt fået igennem?

Århundredets skatteaftale

Nej, den smed de på gulvet, fordi Anders Samuelsen ville tage hele æren selv, eller som Asger Aamund formulerer det: ”Det er et nederlag. De har også begået store taktiske fejl. Man skal ikke gå ud og prale med nogle resultater, man ikke har opnået endnu. Man skal ikke true folk, hvis ikke man kan gennemføre sin trussel. Derfor står de underligt afklædte tilbage. De har ikke gjort det særligt smart”.    

Bilafgifter

Liberal Alliance brugte for nylig det sidste af spareskillingerne på en reklamekampagne, som man næsten ikke har set magen til før. Liberal Alliance ville reklamere for sine holdninger til bilafgifter og om, at ingen kæmper hårdere for lavere afgifter end dem. Nuvel, bilafgifterne er blevet reduceret i løbet af den borgerlige regerings levetid, men skyldes det udelukkende Liberal Alliance? Nej. Venstre vil gerne have lavere afgifter, og det vil Det Konservative Folkeparti så sandelig også gerne have. Så set på baggrund af ren og skær evidens holder deres reklamekampagne ligeså meget som en reklame for Knorr Bearnaise: Man får selvfølgelig sovs, men en bedre bearnaise fås andre steder.

Arveafgiften

Det har altid været Det Konservative Folkepartis holdning, at arveafgiften skal væk. Det tror jeg faktisk også, at de fleste vælgere er klar over. Den eneste, som ikke har fanget det, er vist Joachim B. Olsen, som fremturede på Facebook med, at det var dejligt, at Det Konservative Folkeparti også bakkede op om en fjernelse, hvilket jo er lidt specielt, når det altid har været konservativ politik. År før, Liberal Alliance blev stiftet, skrev Berlingske denne overskrift omkring arveafgift: ”Strid om arveafgift i regeringen”. Det var under den tidligere VK-regering. 

Med røven i vandskorpen og på vej til Luksusfælden på TV3

Det siges ofte, at det gælder om at vende det negative til noget positivt, og her ser jeg en stor chance for Liberal Alliance. Som Ekstra Bladet skriver: ”LA helt på røven: Kassen er næsten tom”.  Engang var Liberal Alliance synonymet på et fremadstormende erhvervsparti, men erhvervsfolkene har også forstået Liberal Alliances forhandlingspolitik. Som EB skriver: ”En økonomisk nedtur af dimensioner for partiet, der tidligere år har væltet sig i partistøtte-millioner fra erhvervslivet og stenrige forretningsfolk. Samtidig betyder medlemsflugten, at indtægterne fra kontingenter styrtdykkede med næsten 40 procent sidste år”. Altså, hvis en virksomhed mistede 40 pct. af sine kunder på et år, ville det også være dødsstødet, og det er, hvad der sker for tiden i Liberal Alliance, dog er der lys forude: LA kan melde sig til Luksusfælden og få styr på deres egen økonomi, samtidig med at de får lidt medietid.

Den borgerlige regering

Jeg indrømmer blankt, at jeg hellere ser en borgerlig regering, og gerne med LA, end Mette Frederiksen for enden af bordet. Men med Liberal Alliances nuværende ageren risikerer man at miste vælgertilslutning til det borgerlige projekt. Den borgerlige regering risikerer at blive udstillet som de rene amatører, når der i den nuværende konstellation findes en enfant terrible i form af LA, for så bliver alternativet pludselig langt mere spiseligt for borgerne.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
12.12.18, 12:11
Statsministeren har knækket koden for rigsfællesskabets fornyelse.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
12.12.18, 11:44
Regeringen vil være dommere. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
12.12.18, 09:23
Ulighed og grådighed er en trussel mod sammenhængskraften og i sidste ende vores demokrati. Derfor bør vi handle politisk for at begrænse uligheden. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.12.18, 19:54
Landets mest magtfulde politiker er åbenbart tilhænger af sammensværgelsesteorier ved FN’s migrationsplan. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.12.18, 13:39
Nu er den tilbage og minder os om visse borgerlige dyder, såsom arbejdets, familiens og lokalsamfundets betydning. Læs mere
Af Nauja Lynge
11.12.18, 10:01
Spændingen i den arktiske region er optrappet. Derfor åbner PET filial i Grønland. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
11.12.18, 09:58
Uden det private erhvervsliv går det i alt fald ikke. Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.18, 14:05
Der er jo langt flere tidligere kriminelle ude i det danske samfund end de godt 100, der kommer til at blive placeret på Lindholm. Læs mere
Af Casper Hedegaard
10.12.18, 13:47
I kampen om at fremstå ”stram” flytter man, med forslaget om Lindholm, blot problemet i stedet for løse det Læs mere
Af Nauja Lynge
10.12.18, 09:42
Kritikken af Grønland har været undertrykt. Jeg forholder mig kritisk, for at vi som grønlændere kan bevare værdigheden og selv være med til at sætte en inkluderende og ligeværdig kurs. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her