Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Denmark first – når nationalisme er ok

Det nationale bør og skal dyrkes.

Overskriften får sikkert din puls op og kan vel kaldes en journalistisk stramning. Overskriften er både en reference til Donald Trump og nationalisme. Det forunderlige er angsten for begrebet nationalisme. De fleste oplever desværre angst og negative associationer, når tanken falder på det nationale. I hvert fald tager det kulturradikale segment lige så stor afstand til det nationale, som jeg gør til offentlige kontorer og bureaukrati, som altid får mig til at krumme tæer.

Jeg forstår faktisk ikke de kulturradikale. Vi har jo intet problem med at huske tilbage på EM ’92, Bjarne Riis i Touren ’96 eller stoltheden, der rammer, når en dansker opnår et stort resultat på den internationale scene. Uagtet om det var Tom Kristensen, der vandt Le Mans gennem to årtier, eller Caroline Wozniacki, der vinder en Grand Slam.

Vi henter ubevidst en stor del af vores fællesskab gennem disse nationale bånd. Var Kevin Magnussen født i Flensborg, havde nationen næppe haft den samme interesse i ham, som det er tilfældet nu.

For mig stopper denne glæde ikke kun ved idrætten. Når jeg læser om, at Jim Hagemann Snabe er blevet bestyrelsesformand for Siemens, og om Kasper Rørsted, der er CEO for Adidas, bliver jeg glad. Jeg kan ikke forklare, hvorfor jeg er gladere for, at det er en mand, som er født i Aarhus, der er CEO for Adidas, end hvis det var en mand fra Poznan. Men det skyldes nok min forventning om, at den danske CEO og jeg i nogen grad har de samme referencepunkter for historier og oplevelser i danske byer, ligesom vi begge kender til det ustadige danske sommervejr, som jeg i øvrigt også oplever med glæde.

Det er den samme stolthed, jeg fyldes af, når Kåre Schultz tager kampen op for Teva i Israel mod Benjamin Netanyahu og på trods af pres fra Netanyahu gennemfører en strategi, der sikkert er den rigtige for Teva.

Men når snakken går på en politik, der har nationens interesse i centrum, bliver stemningen dårlig. Det er som om, at den korrekte holdning er, at vi skal søge samarbejdet, selvom samarbejdet ikke er gensidigt godt og stiller os i en svagere position. Jeg har min baggrund i erhvervslivet, og jeg har en forståelse for Donald Trump. Hvorfor skulle det være ufint at sætte sit eget lands interesser før andres? Hvem har nogensinde fået noget godt ud af at være i et ægteskab, hvor ingen er tilfredse?

I øjeblikket pågår der forhandlinger om Brexit. Jeg håber, at vores forhandlere får skabt den aftale, der er bedst mulig for europæiske interesser. Samhandel ville være godt for begge parter, men hvis England insisterer på at bibeholde fordele, som de ikke har krav på, ser jeg ingen grund til at give dem det blot for at have et samarbejde.

Når snakken falder på migranter og konventioner, er der stadigvæk stemmer, der indtager det naive standpunkt, at det vil føre til en undergang for vores land, som vi kender det i dag, hvis konventionerne opsiges. Vi bliver dog nødt til at gå forud for at sikre, at den næste generation kan vokse op i Danmark og få vores fælles historie med. Det Konservative Folkeparti står alene med Dansk Folkeparti om et opgør med konventionerne.

Jeg må krybe til korset og indrømme, at jeg ikke har et problem med at sætte Danmark i første række og kæmpe for de nationale interesser frem for at kæmpe for rettigheden til at undergrave nationen gennem arbitrære rettigheder til ophold i Danmark.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig og erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
19.01.19, 17:37
Regeringen har identificeret det rette problem, men ikke den rette løsning Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.01.19, 15:57
Offentlig debat er åbenbart et problem ifølge venstreorienteret tænketank og Altinget.dk. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.01.19, 16:30
Folketinget har bevæget sig langt ind over dørtrinet, når det vil kriminalisere ytringer inden for hjemmets fire vægge, og der har det ikke noget at gøre. Læs mere
Af Mikael Jalving
18.01.19, 16:30
Næppe. Men man har lov til at håbe. Lad os kigge i krystalkuglen. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.01.19, 11:44
Journalister bør bore mere i, hvor lægerne stjæles fra. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.01.19, 20:29
Blablabla, økonomi, blablabla Læs mere
Af Casper Hedegaard
17.01.19, 19:21
Sådan lød det fra min politiske kollega fra Nordsjælland, da vi drøftede kommunalbudget for 2019. Er det retfærdigt, at der er kommuner, der har så mange penge, at de ikke kan nå at bruge dem, hvor andre kommuner må lukke børnehaver og skoler? Læs mere
Af Signe Munk
17.01.19, 17:04
Vi risikerer reformlammelse i hele vores sundhedsvæsen. Og det er virkelig det sidste, vi har brug for. Læs mere
Af Naser Khader
17.01.19, 16:30
Vi må aldrig lade vitale dele af vores samfund være afhængige af ikkedemokratiske stater og interesser, selv om der kan være en kortsigtet økonomisk gevinst. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her