Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kammerater, lad os stoppe statens tyveri ved dødsfald

Hvorfor skal staten beskatte allerede beskattede midler?

I 2018 blev det endelig muligt at stille borgerforslag, som skal behandles i Folketinget, såfremt 50.000 borgere støtter forslaget. Jeg har med gru ventet på, at Enhedslisten og de andre bolsjevikker fik gang i deres græsrødder og fik folketinget til at spilde deres tid med diverse planøkonomiske forslag, herunder eksempelvis nationalisering af bankerne og virksomhederne samt en overdragelse af al privat ejendom til statens ve og vel. Tja, jeg havde egentlig regnet med, at listen af forslag i stor udstrækning ville komme fra de venstreorienterede, således også med henvisning til overskriften og ordet kammerater. Men nu er der et meget fornuftigt forslag: ”At arveafgiften (boafgift) afskaffes for nærmeste familie, dvs. den nuværende afgift på 15 pct. reduceres til 0 pct. Da der er betalt skat af den formue, en afdød efterlader, er det urimeligt at kræve yderligere afgift af denne formue til staten i forbindelse med død.” Jeg kan kun anbefale alle jer læsere at skrive under, for selvfølgelig skal staten ikke også tjene på vores død. De tager i forvejen størstedelen af vores indtægt, mens vi er i live.

Link: https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-00146

Borgerforslag

Som jeg skrev tidligere, havde jeg mine bange anelser omkring borgerforslagene, inden det startede, og heldigvis fik jeg ikke ret, men jeg frygtede skrækeksempler fra en tilsvarende ordning i USA, hvor tidligere præsident Obama eksempelvis skulle forholde sig til 25.000 borgeres ønske om en dødsstjerne a la den fra Star Wars-filmen. Obama besluttede på trods af de tusinder af borgeres ønske ikke at sætte byggeriet i gang, bl.a. med en henvisning til at det ikke var formålstjenligt at bruge så mange penge på et byggeri, som en enkelt ”oprører” kan sprænge i luften samt det faktum, at USA selvfølgelig heller ikke havde planer om at sprænge planeter i luften. Begge ganske betryggende argumenter.

Skatten på flid og dygtighed

Jeg har tidligere skrevet om østarbejdernes generationskontrakt, og jeg kan ikke skrive det meget bedre, end jeg gjorde dengang, for det samme er passende i denne blog omkring generationskontrakten: ”Når man ser gamle film og tv-klip eller læser et interview med en almindelig person fra gamle tider, så var den mest almindelige grund til livsglæde dengang, at man håbede at se sine børn komme godt i vej. Man arbejdede gerne hårdt, man tog gerne trivielle job, man accepterede lange arbejdsdage, så længe det hele resulterede i, at man kunne skabe en god tilværelse for sine børn.

I dag er det hele betalt for danske børn. Af deres forældre. Men også af staten. Som børnepenge, som førtidspensioner til folk med tvivlsomme diagnoser eller også bare som en konsekvens af, at vi lever i et samfund med overflod. I Danmark er al uddannelse gratis, man kan blive, hvad man vil, hvis man har evnerne. Så danskerne har fuldstændigt glemt, hvad det vil sige, at man leverer til den næste generation.”

Arveafgiften fjerner almindelige familiers lyst til at give noget videre til næste generation udover inventaret på ens plejehjemsværelse, men nogle gange vil forældre og bedsteforældre gerne overdrage mere end håndknyttede servietter og samtlige bind af Lademanns leksikon.

Løsningen

Jeg ved personligt, at Det Konservative Folkeparti gør, hvad de kan i regeringen for at sænke skattetrykket. Men det er lidt svært, når vi desværre ikke har 90 mandater, men det betyder ikke, at kampen er indstillet. Vi må desværre bare konstatere, at det er umådeligt svært at få skrabet de 90 mandater sammen til de rigtige løsninger.

Den nuværende folketingssammensætning gør det lettere med diverse ordninger og støtteordninger, således at man kan optimere sin egen skat. Eksempelvis kunne vi ikke få sænket vores topskat, men nuværende regler gør, at hvis man har boet uden for Kongeriget Danmark i 10 år og kommer hjem igen, kan man nøjes med at betale 27 pct. i skat, og søfolk er helt skattefrie. Ergo, staten og hermed Folketinget ved godt, at skat er et konkurrenceparameter, men frygter ikke, at folk flytter ud af landet, på samme vis som en fastnettelefon er dyr i abonnement, for udbyderne antager ikke, at den ældre generation vil give slip på fastnetnummeret. Så lad os alle skrive under på borgerforslaget og se, om vi ikke kan vinde dette ene slag, alternativt skal jeg gerne stille forslag om en dansk dødsstjerne, for så er borgerforslag dødsdømt.


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig erhvervsmand. Han er cand.merc i Finansiering og Regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti.
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.19, 10:18
Min ringe person har netop fået tre dages karantæne. Læs mere
Af Jens Kindberg
10.07.19, 00:02
De fleste af os har vel været i berøring med hospitalsvæsnet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.19, 22:14
Af hjertet tak, Harun Demirtas, du fremskynder det tidspunkt, hvor omfattende hjemsendelser på grundlovens og retsstatens grund vil finde sted. Læs mere
Af Harun Demirtas
08.07.19, 15:14
Når et menneske får en invitation til indirekte at takke af og skride fra dette land, kan man ikke længere argumentere for, hvorfor det skulle kunne betale sig at integrere sig i dette land, når landet pisser på en. Læs mere