Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Jeg kommer ikke til at holde bryllup på rådhuset

Der er behov for en ny struktur og politisk kultur i København.

Overskriften er selvsagt og selvvalgt en reference til Anna Mee-sagen. Jeg ville nemlig ikke lade kommunens borgere betale for lokaleleje til min bryllupsreception. Jeg ville så i øvrigt heller aldrig holde selve bryllupsvielsen på rådhuset, da dette for mig hører hjemme i kirken. Men det er en helt anden snak.

Anna Mee-sagen har kørt på forsiderne i ugevis og kostede hendes politiske karriere. Dog vil jeg lade dette stå som et efterskrift med visse elementer af forsvar for den tidligere radikale leder i Hovedstaden. Jeg har tidligere skrevet om det radikale blodbad.

Det er nemlig systemet, der er problemet.

Den politiske kultur på Københavns Rådhus er nemlig helt igennem syg og usund.

Bureaukrati, tilskud til voldelige autonome, massive udgifter til skæve kulturtilbud, dårlig administration, nepotisme, magtkampe, høje skatter, få parkeringspladser og sådan kunne jeg blive ved og sætte overskrift på overskrift på problemerne.

Bystyrets organisering er under pres, som disse to artikler rammer plet omkring:
Sjældent har jeg oplevet en mere skadelig forvaltningsstruktur
Sexchikane, et job til elskeren, ludere, branderter og en altan der skygger: Her er det giftigste sted i dansk politik

Ikke at det er en undskyldning, men Anna Mee hylede som de ulve hun var i blandt. Det er efterfølgende kommet frem at en hel række andre lokalpolitikere har benyttet rådhuset til private arrangementer uden betaling - disse har dog ikke haft mediernes interesse.

Mediehetzen var den afgørende faktor, kombineret med en manglende evne til at opfatte opfattelsen på den anden side af rådhusets tykke mure.

Læs gerne denne glimrende analyse - med et glimt i øjet.

Jeg vil ikke frikende Anna Mee, men jeg vil hellere fokusere på baggrunden og årsagen.

Naturligvis kørte Anna Ansvarsløs-kampagnen sideløbende, hvor ansigtsløse personer gik efter borgmesteren, men i sidste ende var det kulturen på rådhuset, der fældede Anna Mee, og hvis ikke den laves om, vil flere følge med. Forhåbentlig!

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}
Læs mere på Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her