Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

At flyve er at leve – men lad os få CO2 udslippet bragt ned

Målet er der enighed om blandt de blå og de røde partier. Vi skal passe på klimaet – så vi skal have nedbragt udledningen af CO2.

Som det ofte er tilfældet i politik, så er det midlerne, vi er uenige om.

Et fly udleder CO2 – og for første gang nogensinde er et luftfartsselskab på listen over de 10 mest CO2-udledende selskaber i EU. I samme sorte selskab som Europas største brunkulsværker.

Hvad gør vi ved det?

Skal vi holde op med at flyve?

Spørger man på venstrefløjen – ikke mindst Alternativet – så er svaret en passagerafgift. Vi skal med andre ord flyve noget mindre. Skal vi reducere CO2-udslippet med 50 pct. – ja, så skal vi flyve det halve.

Det kræver formentlig en ret høj afgift – og den vil primært ramme dem, der ikke har så mange penge, og dem, der ikke kan få deres flybillet betalt af virksomheden eller skatteyderne.

Alternativet har jo selv i praksis vist, hvor svært det er at flyve mindre. Da partiets ordfører, René Gade, blev spurgt, hvorfor han ikke tog med tog og færge til Folkemødet på Bornholm i stedet for at flyve, så svarede han meget ærligt, at det gad han ikke.

Jeg gider ikke tage færgen til Bornholm

Og da en anden af partiets politikere, Carolina Magdalena Maier, blev afsløret i at flyve mere end de fleste – så forklarede hun det blandt andet med, at hendes hobby er at dykke. Og jeg ved af egen erfaring, at det er pænt meget sjovere at dykke i koralrev med flotte fisk i farver og klart, varmt vand end i den kolde Østersø med lav sigtbarhed og fisk i sort/hvid.

Jeg har fløjet for meget

Så ikke et ondt fra mig i den anledning. Jeg vælger også at spare tid ved at flyve, når jeg skal til Bornholm – og jeg elsker at rejse – og at flyve. H.C. Andersens ord: »At rejse er at leve« kan godt omskrives til »At flyve er at leve.«

Jorden rundt uden at flyve

Har man tid, så kan jeg anbefale tog og skib. Længe før det blev moderne, har jeg krydset USA i en Greyhound-bus. Kørt gennem Chile i tog fra nord til syd. Taget den transsibiriske jernbane fra Moskva til Beijing. Kørt i tog i både Europa, USA, Thailand, Indien og Kina. Sejlet fra Kina til Japan. Kørt Australien rundt i bil. Og personligt cykler jeg eller tager metroen – jeg ejer ikke en bil og bruger delebil, når jeg har brug for en bil.

Men vi kommer ikke uden om, at billige flyrejser har været en af de største velstandsstigninger, vi har oplevet.

Før lavprisselskaberne kostede det 7.000 kr. at flyve retur til Bruxelles, hvis man skulle frem og tilbage samme dag. I dag kan man komme til London for en 50’er, hvis man er heldig og ikke har bagage med.

Flyrejser åbner vores øjne for fjerne kulturer, og den kulturelle udveksling, der finder sted, er helt sikkert med til at gøre verden til et mere fredeligt sted. I dag flyver unge amerikanere til Vietnam på ferie – i 1960’erne fløj de til Vietnam i krig. Turismen har løftet ikke mindst landene i Sydøstasien ud af fattigdom, så flyrejser er ikke godt for klimaet – men de er gode for meget andet.

En passagerafgift gør det dyrere at være dansker, og flybranchen får ikke et incitament til at flyve mere klimavenligt – tværtimod.

En isoleret dansk afgift vil være selvpineri – for så vil vi bare begynde at flyve fra Tyskland eller Sverige i stedet.

Hvad gør vi så?

Den liberale løsning

Den liberale løsning er at øge prisen på CO2-kvoter. Lige nu ligger prisen på 20 euro. Den pris vil vi meget gerne have til at stige i fremtiden.

Kvotehandelssystemet giver flyveselskaberne grund og motivation til at reducere deres CO2-udledning og fortsætte den grønne omstilling. Systemet er det bedste instrument, vi har til rådighed på nuværende tidspunkt til at fremme den grønne omstilling af flybranchen.

Kvotehandelssystemet vil give flyveselskaberne initiativ til at købe nye moderne fly og udskifte deres forældede flyveflåde. Derved kommer der mindre CO2 -udledning fra fly.

Det er ikke fremtidsmusik. Den nye Boeing’s 787-9 Dreamliner er verdens mest brændstofeffektive fly, og der er flere af den slags fly på vej. Der forskes i CO2-neutralt brændstof – og en dag vil der måske komme elfly.

Den teknologiske udvikling inden for luftfart har været stor de seneste år. De nye moderne fly bruger mindre brændstof end for bare nogle få år siden, og udviklingen af energieffektive fly fortsætter – det er der ingen tvivl om.

Vi skal finde løsninger, der virker og vil bringe den grønne omstilling af luftfarten fremad og ikke blot gør det dyrere for os alle sammen at flyve. Det hjælper måske den dårlige samvittighed – men det hjælper ikke så meget i virkelighedens verden.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jan E. Jørgensen (f. 1965) er medlem af Folketinget for Venstre og er partiets EU-ordfører, kommunalordfører samt menneskerettighedsordfører. Han er desuden rådmand og første viceborgmester på Frederiksberg, hvor han også bor sammen med sin kone og deres to børn. Jan E. Jørgensen er uddannet advokat, men har haft orlov siden 2012, da han blev valgt ind i Folketinget ved valget i 2011.
Seneste blogs
Af Martin Ågerup
09.07.20, 16:51
Sidste blog i sommerserien: Sådan kan de borgerlige trække Danmark i en blå retning Læs mere
Af Peter Kofod
09.07.20, 15:20
Angela Merkel risikerer at ødelægge Europa med sin planlagte reform af EU´s asylpolitik. Hendes "wir schaffen das"-politik spøger stadig. Læs mere
Af Isabella Arendt
09.07.20, 11:42
Del 2 i mine tanker her hen over sommeren. Tanker om borgerligheden i fremtiden og de borgerlige partiers mulighed for at finde noget at være fælles om. I dag skal det handle lidt om, at vi har glemt at sætte borgerens magt i centrum. Vi skal kæmpe for folkestyret helt lokalt og sikre, at der ikke er længere i skole, end at børnene kan cykle dertil. Læs mere
Af Utku H. Güzel
08.07.20, 19:10
For mig forekommer det vildt hyklerisk, at man kan støtte en diktator som Erdogan samtidig med, at man brokker sig over frihedsrettigheder herhjemme i Danmark. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
08.07.20, 13:54
Hvor kært at sidestille en demokrat som undertegnede med en kommunist og derfor antidemokrat og voldsparat. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.07.20, 18:55
Lad mig slå fast: Langt de fleste unge grønlændere klarer sig godt og bruger deres stemme på en god måde. Men tiden er for farlig til, at vi kan lade enkelte grønlændere bruge ord som ”decolonize” til at piske en stemning op under betegnelsen kunst. Læs mere
Af Harun Demirtas
07.07.20, 14:50
Ingen skal bede beboere lave lort på kommando i den seng, som hun også skal sove i eller lade dem at hænge i en loftlift i syv minutter, mens man glor på hendes blottede underliv. Læs mere
Af Martin Ågerup
07.07.20, 13:51
DF er reelt et enkeltsagsparti: ældre og islam. S har overtaget disse dagsordner Læs mere
Af Martin Ågerup
06.07.20, 11:13
Kimen til den borgerlige krise blev lagt, da Fogh trak Venstre mod midten Læs mere