*

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Samråd: Voksne mænds ret til børneægteskaber

Den danske venstrefløj kæmper lidenskabeligt for voksne mænds ret, til i nogle tilfælde, at kunne blive i et ægteskab med et barn som de har valgt at gifte sig med. #voksnemændsret
Den danske venstrefløj er i moralsk forfald, og den kan vel aldrig nogensinde synke lavere end det her. Vi er der hvor virkeligheden overgår fantasien. 
 
Læg gerne mærke til at Danmark ikke tolererer det her for egne børn, nej, det her gælder kun aslyansøgere. Kun hvis du kommer som et sårbart barn fra krig, og ovenikøbet allerede som barn er blevet giftet væk, så kan vi måske godt se stort på din alder.   
 
Stop jer selv! Hvis internationale konventioner tvinger os til at acceptere nogle børneægteskaber, så er vi altså bare nødt til at slippe af med de konventioner, der er ingen vej udenom. Vi skal selvfølgeligt trække os ud af sådan noget møg, hvad tænker man på?
 
Som jeg forstår det er det dog kun Dansk Folkeparti der har foreslået dette, og det er da grotesk at vi skal bøje os for konventioner, der i 2017 vil tvinge os til at acceptere barnebrude.
 
Vi skal selvfølgeligt skille parrene ad, vi skal lade dem få hver deres bopæl, og når pigen er fyldt 18 år, så har hun muligheden for at flytte sammen med sin tidligere ægtefælle. Adskillelsen af parrene har også indtil videre vist at fire piger valgte ikke at gå tilbage til deres voksne ægtefæller.
 
Men tænk hvis bare én pige ikke tør sige sin ærlige mening til den individuelle vurdering, som de internationale konventioner foreskriver, eller hun ikke end tør tænke tanken om at ville væk fra ham. Hvad nu hvis hun slet ikke kan se et alternativ til at leve i det ægteskab, fordi hun ikke har noget netværk og ej heller nogen viden om hvad hendes muligheder er i Danmark. Tænk hvis pigens egen familie vender hende ryggen, hvis hun vælger ham fra.
 
Hvis Danmark derimod træffer den beslutning for de involverede piger, så kan vi sikre os at de har de friheden til at vælge, ved at vælge ægteskabet fra indtil at de er voksne, så sikrer vi at de som voksne faktisk har et frit valg. I mellemtiden får de friheden og freden til at tænke sig om, og til at finde sig selv som frie mennesker. De får muligheden for at blive voksne i fred fra den sociale kontrol, og de eventuelle voldtægter.
 
Kender man intet til den kultur pigerne er fra? Er man overhovedet klar over hvor mange voksne muslimske kvinder, der egentligt vælger at forlade deres ægtefæller i vesten, eller som i vesten stadig ikke føler at de har friheden til at vælge ægtefællen fra, selv som voksne kvinder?
 
Har man glemt alt om den sociale kontrol, de æresrelaterede konflikter, om volden, om tvang, pres og kontrol i de samfund som til at starte med tillader børneægteskaber?   
 
De fleste danskere mener da også at børneægteskaber slet ikke bør accepteres, under nogen omstændigheder, og at vi selvfølgeligt skal adskille barnet (pigen) fra den voksne (manden), men hvad er det der får venstrefløjen i Danmark til at kæmpe så lidenskabeligt for nogle voksne mænds ret til at blive i ægteskabet med et barn? 
 
Den individuelle vurdering af børneægteskaber
Inger Støjbergs forbrydelse er ifølge venstrefløjen at hun strittede imod, og at hun forsøgte at se om vi ikke bare kunne adskille alle børn fra den voksne i disse børneægteskaber. Støjberg var ikke hurtig nok til at sørge for at effektuere denne klamme individuelle vurdering af børneægteskaber. Men hun bøjede sig og tillod vurderingerne, da hun først fik at vide at Danmark juridisk er forpligtet til dette vanvid, på grund af de internationale konventioner.
 
Det burde hun slet ikke have gjort. Så sig dog kategorisk nej til børneægteskaber. Nej. Bare nej!
 
Vi er da idioter for vores egne penge. Konventioner der på den måde tilsidesætter sårbare børn og unges rettigheder, dem skal vi ikke have med at gøre, det burde der ikke være to meninger om.
 
I burde skamme jer kære venstrefløj, og kære højrefløj, vær så søde at få os ud af de konventioner der tvinger os til at acceptere nogle børneægteskaber. 
 
 
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen (pleje)forældre til en lille pige. Hun er forfatter, samfundsdebattør og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Jaleh Tavakoli
15.12.17, 16:42
Det at danskere vender sig imod Naser Khader, siger noget om det selvhad som de vestlige samfund lider under. Det at man betragter Sherin Khankan som reform-imam, siger noget om de lave forventningers racisme overfor muslimer. Læs mere
Af Olav Skaaning Andersen
15.12.17, 14:25
Det kan være fristende, men vi skal ikke gemme den kunst væk, vi ikke kan lide. Læs mere
Af Signe Munk
14.12.17, 12:20
62 procent af danskerne, mener at sygeplejersker fortjener mere i løn. Men Sophie Løhde er uenig, kan jeg fornemme. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
14.12.17, 11:22
Årets ord "Fake news" risikerer at underminere vores grundlæggende værdier: ytringsfriheden og vores frie liv. Det kræver handling - her fem liberale svar på fake news og misinformation. Læs mere
Af Naser Khader
14.12.17, 11:22
… nu begynder kampen ved forhandlingsbordet. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
14.12.17, 11:06
Her er det konkrete bevis på at visse borgerlige politikere igen har løjet over for befolkningen. Læs mere
Af Jens Kindberg
14.12.17, 05:13
Det stoppes heldigvis af Mai Mercado – børn skal ikke lide Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.12.17, 22:14
Seksuelle overgreb på helt unge piger i England afslører et kvindesyn så afstumpet, at man kun kan se én løsning for sig: Stands al ikke-vestlig indvandring og påbegynd hjemsendelser. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
13.12.17, 15:32
Hvis ikke en skole må understrege, at julen udspringer af det kristne budskab, så er vi ude på det værdirelativistiske overdrev. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
13.12.17, 12:29
Drengebørn tager skade, hvis deres mødre har været udsat for ftalater under graviditeten. Alligevel har regeringen sammen med De Radikale og Dansk Folkeparti fjernet afgiften på de skadelige ftalater. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her