Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Demonstration imod Hizb ut Tahrir

Søndag d. 7.december vil Hizb ut Tahrir igen holde et stort freakshow, og jeg har igen taget initiativ til en demonstration imod dem.

Jeg har snart i over et årti demonstreret imod Hizb ut Tahrir, og i alle årene har nogle villet forbyde og opløse dem, imens andre har ment at vi alle var bedre tjent med at ignorere dem, og ikke give dem mere taletid end nødvendigt. Debatten om hvordan vi skal takle HuT er altid den samme, også denne her gang.

Søndag d. 7.december vil Hizb ut Tahrir igen holde et stort freakshow, og jeg har igen taget initiativ til en demonstration imod dem.

Men er jeg ikke bare lige lidt for stædig og ret forudsigelig? Jo, måske, men jeg er faktisk helt overbevist om at det gavner demokratiet at vi møder op og protesterer. Det af flere grunde som jeg vil komme ind på i dette indlæg.

Forbud vs. ignorering

Det er flere gange blevet undersøgt og forsøgt om vi kunne forbyde Hizb ut Tahrir, og det kan ikke lade sig gøre, og det ville efter min mening heller ikke hjælpe på noget som helst, for så ville de omorganisere sig hemmeligt og under andre navne, og hvorfor egentligt så kun HuT og ikke de mange andre sekter på den fløj, og på andre udemokratiske fløje.

Den taktiske ignorering af HuT tror jeg absolut heller ikke på, for der vil heldigvis altid være nogen der vil protestere eller kritisere HuT, og hvad er egentligt også meningen? Skal et helt land lave en uskreven regel om at ignorere fascisme når vi ser den?

Og er det kun HuT og fascisterne på den islamiske fløj som vi skal ignorere, eller gælder det også nazisterne og andre højreekstreme, og hvad med de voldelige elementer på den ekstreme venstrefløj?

Skal vi ignorere at HuT på løbesedler har opfordret til drab på jøder? Eller skal vi ignorere at HuT skaber frygt i samfundet og opfører sig mafiaagtigt? Skal vi ignorere at de bruger demokratiet til at kuppe bestyrelser i fx fodboldklubber?

Nej vi skal ikke, vi skal møde op og vise at vi ikke er bange for dem, og at vi fysisk står der, kigger dem i øjnene og siger dem imod.

En anden vigtig grund til at demonstrere, er for at fortælle HuT at vores modstand imod dem ikke handler om deres tro på en gud, men deres hykleriske racisme og fascistiske tilgang til mennesker som ikke er som dem selv.   

Det handler om deres holdninger til kvinder, homoseksuelle og menneskers friheder og rettigheder. Det handler om at vi siger fra imod præstestyre og religiøs middelalderlovgivning.

HuT’s succes med at hjernevaske særligt unge mennesker skyldes deres opstilling af en modstandsidentitet i opposition til vesten og de vantro, i forlængelse af denne taler de til en muslimsk offermentalitet. Det vil HuT gøre og har HuT gjort, uanset om vi demonstrerer og protesterer over deres hykleriske og hadske projekt.

Det er vigtigt at vi i den frie debat møder racismen og fascismen med saglige modargumenter, og det er faktisk i modsætning til hvad mange tror, faktisk den eneste vej frem. For hvordan skulle vi ellers komme ekstremismen i folks hoveder til livs?

Og det er selvfølgeligt klart at der også politisk og juridisk skal gøres noget ved mafiametoder, trusler og chikane i ethvert demokrati.

Islamisk fascisme er voksende

I de ti år jeg aktivt har demonstreret imod og har kritiseret islamisme, og også i den forbindelse har protesteret imod HuT, er de blevet større. De er ikke fordoblet, men de er blevet større og bedre organiserede.

Deres begrænsede vækst kan desværre kun forklares ved at der i de sidste ti år, er kommet mange flere organiserede konkurrenter til på markedet for islamisk-hjernevask i Danmark.

De forskellige sekter ligner desværre meget hinanden, det som adskiller dem fra hinanden er ikke graden af fanatisme, men mere deres forskellige udtryk, taktikker og temperament. Netop det er som direkte konsekvens af islams teologiske problem, da muslimer endnu ikke har formået for alvor at reformere, fortolke sig ud af og moderere den bogstavtro version af islam.

Med andre ord så sidder muslimerne fast, og lader sig desværre mere eller mindre ufrivilligt og tilfældigt, styre af og repræsentere af tosserne.

I forsøget på at hverve medlemmer og tilhængere er der derfor i stedet for gået inflation i enhver logisk sans og kritisk tænkning. Jo mere bogstavtro og neandertaleragtigt jo bedre, og i den sammenhæng har HuT faktisk haft svært ved at følge med, da de traditionelt har været ret så fine og moderne i deres udtryk, tøj, look og markedsføring.

Derfor har selv HuT måttet give sig og rettet lidt ind, de har i de seneste 3-5 år taget flere traditionelle muslimske symboler og beklædningsgenstande til sig i afholdelsen af deres arrangementer.

Ikke kun imod sharia, men for demokrati

Til sidst vil jeg blot kommentere på at Skandinavia Defend League har delt demonstrationsbegivenheden d. 7. dec. på Facebook. Vi kan selvfølgeligt ikke styre hvem der kommer til vores demonstration, vi lever heldigvis i et frit land, så hvordan skulle vi kunne det, men det ligger mig meget på sinde at slå fast at demonstrationen d. 7. dec. tager afstand fra al muslimhad, racisme og alle former for opfordringer til vold.

Ting som ellers gang på gang har været at finde på den del af den danske og europæiske højrefløj som SIAD, SDL, DDL og EDL udgør. Den form for politisk ekstremisme har jeg også tidligere beskrevet her på bloggen

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen forældre til to børn. Hun er samfundsdebattør, cand.scient.soc. og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
25.05.20, 16:10
Den sande panik kender man først, når den viser sig i praksis. Læs mere
Af Jens Kindberg
25.05.20, 14:15
Anders Storgaard og jeg har skrevet denne blog som modsvar til Morten Uhrskov. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.05.20, 19:55
Nominelt konservative har overtaget venstrefløjens måde at tænke på, når det drejer sig om etnicitet og dermed også kultur. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.05.20, 10:00
EU’s nye eurofond trækker på en planøkonomisk føderalisme, vi kender fra en helt anden union. Læs mere
Af Louis Jacobsen
23.05.20, 17:57
Når vi kigger med forfærdelse på det coronalukkede tyske slagteri Westfleisch, skal vi huske på, at historien lige så godt kunne udspille sig herhjemme. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
22.05.20, 15:08
Ikke Generation Identitær, som injurieres af formanden for Konservativ Ungdom. Læs mere
Af Jens Kindberg
22.05.20, 14:42
Jeg savner helt Poul Nyrup. Ham ville jeg gerne byde på en rugbrødsmad fra Lagkagehuset, og jeg tror også, han ville spise den. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
22.05.20, 12:30
Danmark er i fuld gang med at åbne igen, og økonomiske hensyn tæller lige nu mere end menneskeliv. De svageste står uden rettigheder. Læs mere
Af Nauja Lynge
22.05.20, 11:49
Det er lettere for grønlændere at modtage amerikansk U-landshjælp, end det er for amerikanske indianere med coronavirus. Læs mere