Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nej Pelle (EL), Kenneth (DF) er ikke racist!

Som medlem af Enhedslisten var jeg mange gange taler til og arrangør for antiislamiske demonstrationer, men jeg forlod partiet da Asmaa Abdol Hamids antiisraelske kampagne og tørklæde blev symboler for frihed og kvindekamp.

Kenneth Kristensen Berth fra Dansk Folkeparti har i en debat i folketinget sagt: »Er erkendelsen ikke bare den, at integrationen af folk fra overvejende muslimske lande, den kan ikke lade sig gøre? Kan hr. Pelle Dragsted pege på ét eneste vesteuropæisk land, som har formået at integrere de muslimer, der er kommet til deres lande? Bare ét?«

Til det svarede Enhedslistens Pelle Dragsted: »Altså … det kan godt være, at jeg skulle være blevet tykhudet efterhånden, men jeg bliver stadigvæk chokeret over den form for racistiske udtalelser, hvor man lægger en hel befolkningsgruppe for had …«

(Berlingske.dk)

Der er grund til kritikken af muslimers manglende evne til at integrere sig, for den manglende integration er åbenlys for enhver, der gider at orientere sig i de problemer, de vestlige lande har og har haft med integrationen af muslimer.

Hvad taler vi egentligt om? Den danske befolkning oplever en del alvorlig vold og kriminalitet grundet indvandringen. I muslimske familier begås der vold af forældrene, også imellem søskende, og af børn imod andre børn i skolen og i lokalmiljøet. Der er tale om en massiv social kontrol, en forskruet seksualmoral, der blandt andet viser sig i en massiv overrepræsentation af muslimer i voldtægtsstatistikken, dertil kommer et kæmpe jødehad og en meget voldsom homofobi i den muslimske kultur. Islamiseringen og jihadiseringen af muslimer er selvsagt også et stigende problem for demokratiet, trygheden og også sikkerheden.

Det ved folk godt, og de fleste intelligente mennesker ville derfor enten nikke genkendende til Berths ræsonnement, om muslimers manglende integration, eller også ville de tænke sig godt om, inden de modargumenterede, fordi der utvivlsomt er noget om det, der bliver sagt.

At kalde Berth for racist er simpelthen venstrepopulisme, når det er værst. Dragsted ved godt at Berth ikke taler om race, om dna og genetik. Berth og DF taler om religion og kultur. Men da Dragsted ikke har lyst til at indrømme at Berth desværre har ret i det med kultur og religion, kommer han med beskyldninger om racisme. Det er bare nemmere og politisk bekvemt at moralisere.

Så har Pelle Dragsted efterfølgende i Radio24syv sagt, at han gerne vil tale om kultur som hæmsko for integrationen, men Dragsted kom det selvfølgeligt ikke nærmere end den udtalelse. På samme måde fik han sagt, at han ikke ønskede at moralisere, men det var jo netop det, Pelle gjorde med sin udtalelse.

Kære Pelle, du kan ikke bare blive ved med at sige, at du er villig til at kritisere muslimsk kultur og islam uden at gøre det, og nu har du haft over et årti til det.

Jeg husker tydeligt at Pelle Dragsted og Johanne Schmidt-Nielsen havde kontaktet Enhedslistens socialborgmester Mikkel Warming, der var socialborgmester i Københavns Kommune, det handlede om at Johanne Schmidt-Nielsen skulle i ”Debatten” med Clement. Debatten handlede om hvorvidt kultur betød noget for integrationen. Det var på et gruppemøde en mandag på Rådhuset i København, hvor jeg sad som borgerrepræsentant. De ville høre, hvad vi i København mente, da de var meget i tvivl. De mente, at der var tale om sociale forskelle, man havde i hvert fald overordentligt svært ved at forholde sig kritisk til ”de andres” kultur. Året var 2009.

Problemet er, at venstrefløjen stort set ikke er kommet videre. De andres kultur skal vi stadigvæk ikke tale dårligt om.

Pelle Dragsted har desuden selv problematiseret islam, ”radikal politisk islam”. Dragsted har med nedenstående udsagn helt sikkert krænket mange muslimer. Muslimer har helt sikkert følt sig trådt på, præcist som Dragsted mente, at Berths udsagn påvirkede muslimer negativt. I 2013 siger Dragsted:

»Hvis man ser på globalt niveau, så er radikal politisk islam nok den stærkeste politiske massebevægelse lige nu med klart fascistiske træk. Det er ikke en stærk bevægelse i Danmark eller i Norden, men ud over verden har den vind i sejlene, og det er et kæmpe problem,« siger Pelle Dragsted til Berlingske Nyhedsbureau.

Og:

»Det er mere på globalt plan, og det kan vi måske ikke gøre så meget ved her i Danmark. Men vi kan spørge os selv, hvorfor Hizb ut-Tahrir kan tiltrække unge i Danmark.

(Berlingske Nyhedsbureau)

Racisme? Nej.

De fleste andre grupper af indvandrere lader sig mere eller mindre integrere i løbet af et par generationer, når dette ikke sker for muslimer og andre, er det, fordi der er kræfter i familien eller miljøet, en kultur eller en religion, som modarbejder integrationen.

Jeg selv er ikke 100 procent enig i Berths formulering, for integration af muslimer kan selvfølgeligt godt lade sig gøre, men den mangler, den udebliver, fordi den bliver bekæmpet. Hver evig eneste dag.

Der er en klar modstand imod integrationen af muslimer – iblandt muslimer.

Integrationen går derfor i den forkerte retning, og vi har fået flere og alvorligere problemer. I dag er islamisk terrorisme et vestligt integrationsproblem. Når vi taler om integrationsproblemer i Vesten – i alle lande – så er der for det meste tale om muslimers problemer med integration.

Da jeg var medlem af Enhedslisten så udtrykte Dragsted klart at også i Danmark, så var den største fascistiske bevægelse den islamiske, eller islamistiske, som han kaldte det. Og Dragsted var dengang fortaler for at venstrefløjen skulle tage fat, tage afstand fra og kritisere de islamistiske kræfter i Danmark. Noget som han dengang mente, at venstrefløjen skulle blive bedre til.

Som medlem af Enhedslisten var jeg mange gange taler til og arrangør for antiislamiske demonstrationer, imod Iran, Saudi-Arabien og Hizb ut Tahrir, men jeg forlod partiet da Asmaa Abdol Hamids antiisraelske kampagne og tørklæde blev symboler for frihed og kvindekamp.

Det er ikke, fordi jeg ikke også selv har rykket mig, det har jeg, men det er så i den rigtige retning, i den demokratiske og uapologetiske retning. Der hvor man ser virkeligheden i øjnene, også når den ikke er, som man vil have, at den var.

Der hvor man godt kan indrømme, at alle kulturer ikke er lige gode, og alle religioner ikke lige dårlige.

Jeg vil ikke blande mig i, hvad folk tror på, så længe deres religion ikke prøver at blande sig i mit liv, og så længe den ikke undertrykker eller truer andre mennesker. Kan religion være positiv? Ja sikkert, for nogle. Dem om det, og nogle gange ville jeg endda ønske, at jeg selv kunne tro, men når religion ødelægger så meget, som islam gør i dag, også i Danmark, så skal den møde modstand, også fra Pelle Dragsted og Enhedslisten.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen forældre til to børn. Hun er samfundsdebattør, cand.scient.soc. og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Jaleh Tavakoli
20.07.19, 18:56
Jeg trækker mig fra den offentlige debat. Voldsmanden vinder. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.07.19, 12:24
Integrationsministeren skal have ros for at stå fast. Jeg udtrykker et lønligt håb om, at ministeren i fremtiden holder fast i, at han ikke udtaler sig om fakta, han ikke kender, og konsekvenser, han ikke har gennemtænkt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere