Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Udemokratisk, at regeringen underskriver Marrakech-erklæringen

To ud af tre danskere vil have færre muslimske indvandrere. Derfor er det et kæmpe demokratisk problem, at regeringen vil underskrive Marrakech-erklæringen, der ved en folkeafstemning ville få et rungende nej. USA, Israel og Australien afviser den, og det skal vi også.

Hvilke demokratiske grunde har regeringen mon for at underskrive en pagt om migration, der forpligter den til at gå imod dele af dens egen udlændingepolitik?

Vesten eller Vestens ledere har mistet deres sans for grænser og selvrespekt. Grænser er yt, og grænseoverskridende adfærd må vi leve med.

Nej, det vil vi ikke. Vestens befolkninger vil ikke mere. Vi vil have grænser, sikkerhed og tryghed. Vi vil ikke alle ende som Christiansborg, der for nylig måtte installere kæmpe stenkugler ude foran slottet.

Hvor er de voksne henne? Det startede med, at venstrefløjen ikke ville se, høre og forstå, nu har problemet spredt sig langt ude på højrefløjen. Kom dog i gang med at se på, hvad befolkningen vil, eller rettere hvad den ikke vil. To ud af tre danskere vil have færre muslimske indvandre.

Den bliver kaldt lidt forskelligt: FN’s migrationspagt, Marrakech 2 eller Marrakech-erklæringen. Den skal afvises. Det er et kæmpe demokratisk problem, at regeringen vil underskrive Marrakech-erklæringen, der ved en folkeafstemning ville få et rungende nej i Danmark. USA, Israel og Australien afviser den, og det skal vi også.

Hvordan mon man retfærdiggør den i regeringen? Den har ingen indflydelse på dansk politik, er et argument for at underskrive. Jamen, hvorfor skrive under på noget, der ikke betyder noget, og som indeholder så mange fælder?

Hvordan retfærdiggør regeringen mon, at man skal fremme den gensidige respekt for indvandrernes kultur og traditioner og altså multikulturalismen? Det må være sådan noget som den svenske infokampagne: ’Til dig som er gift med et barn’.

Hvordan retfærdiggør man, at landene med pagten forpligter sig på at føre oplysningskampagner, der skal fortælle befolkningen, at indvandring bidrager til samfundet? Altså man forpligter sig på at lyve over for sin egen befolkning.

Hvordan retfærdiggør man, at erklæringen forpligter landene til økonomisk at begrænse, læs: straffe, de medier, som fremmer “intolerance” og “xenofobi” og “racisme”?

Det er sørgeligt, at man er villig til at underskrive en pagt, der går imod ytringsfriheden, vores egne værdier, sund fornuft og regeringens egen politik.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen forældre til to børn. Hun er samfundsdebattør, cand.scient.soc. og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Christina Egelund
14.07.20, 22:10
Den gode nyhed er, at der relativt simpelt kan gøres noget godt: Hold reguleringsfingrene væk og sænk momsen! Det vil hjælpe et hårdt ramt erhverv, sikre arbejdspladser, eksport og dermed vækst. Til fælles gavn. Herzlichen Dank. Indtil da må vi leve med, at grænsehandlen boomer. I Tyskland. Og ministeren holder ferie. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.07.20, 15:27
Det er en demokratisk skandale. Læs mere
Af Nauja Lynge
14.07.20, 13:26
Folketingets politikere bør støtte en stærkere organisering af grønlændere bosat i Danmark og dansktalende i Grønland. Vi skal styrke inddragelsen af de uofficielle mindretal i politik, som har relevans for dem.   Læs mere
Af Alex Vanopslagh
13.07.20, 17:09
Alle er forfærdede over sagen om den stakkels demente kvindes umenneskelige behandling, men de automatiske svar – flere penge og flere regler – vil næppe forhindre den slags sager i at opstå. Der er brug for et nybrud, hvor borgeren kommer før systemet. Læs mere
Af Louis Jacobsen
12.07.20, 20:53
Til efteråret planlægges det at hæve pensionsalderen yderligere, men det går ikke. Læs mere
Af Gitte Seeberg
12.07.20, 09:28
Når en regering griber til så omfattende og indgribende foranstaltninger som forsamlingsforbud, mulighed for at tvangsvaccinere borgere, tvangslukning af store dele af erhvervslivet og neddrosling af medier som TV 2 og DR og grænselukninger, så skal beslutningerne kunne retfærdiggøres og forsvares. Lad os komme tilbage til normale retstilstande nu. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
11.07.20, 16:35
Den totalitære techgigant tåler ikke ytringsfrihed. Læs mere
Af Mikael Jalving
11.07.20, 11:00
Biologi betyder også noget, og tak for det. Læs mere
Af Lars Boje Mathiesen
11.07.20, 10:21
Vi bliver nødt til at forholde os til, om udlændinge skal bestemme, hvem der må være i Danmark. Læs mere
Af Marie Høgh
10.07.20, 16:30
Det er bekymrende, at det eneste, der kan samle borgerligheden, er kampen mod islam. For hvis der er noget, vores egen kultur har brug for, er det et selvopgør. Læs mere