Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Udemokratisk, at regeringen underskriver Marrakech-erklæringen

To ud af tre danskere vil have færre muslimske indvandrere. Derfor er det et kæmpe demokratisk problem, at regeringen vil underskrive Marrakech-erklæringen, der ved en folkeafstemning ville få et rungende nej. USA, Israel og Australien afviser den, og det skal vi også.

Hvilke demokratiske grunde har regeringen mon for at underskrive en pagt om migration, der forpligter den til at gå imod dele af dens egen udlændingepolitik?

Vesten eller Vestens ledere har mistet deres sans for grænser og selvrespekt. Grænser er yt, og grænseoverskridende adfærd må vi leve med.

Nej, det vil vi ikke. Vestens befolkninger vil ikke mere. Vi vil have grænser, sikkerhed og tryghed. Vi vil ikke alle ende som Christiansborg, der for nylig måtte installere kæmpe stenkugler ude foran slottet.

Hvor er de voksne henne? Det startede med, at venstrefløjen ikke ville se, høre og forstå, nu har problemet spredt sig langt ude på højrefløjen. Kom dog i gang med at se på, hvad befolkningen vil, eller rettere hvad den ikke vil. To ud af tre danskere vil have færre muslimske indvandre.

Den bliver kaldt lidt forskelligt: FN’s migrationspagt, Marrakech 2 eller Marrakech-erklæringen. Den skal afvises. Det er et kæmpe demokratisk problem, at regeringen vil underskrive Marrakech-erklæringen, der ved en folkeafstemning ville få et rungende nej i Danmark. USA, Israel og Australien afviser den, og det skal vi også.

Hvordan mon man retfærdiggør den i regeringen? Den har ingen indflydelse på dansk politik, er et argument for at underskrive. Jamen, hvorfor skrive under på noget, der ikke betyder noget, og som indeholder så mange fælder?

Hvordan retfærdiggør regeringen mon, at man skal fremme den gensidige respekt for indvandrernes kultur og traditioner og altså multikulturalismen? Det må være sådan noget som den svenske infokampagne: ’Til dig som er gift med et barn’.

Hvordan retfærdiggør man, at landene med pagten forpligter sig på at føre oplysningskampagner, der skal fortælle befolkningen, at indvandring bidrager til samfundet? Altså man forpligter sig på at lyve over for sin egen befolkning.

Hvordan retfærdiggør man, at erklæringen forpligter landene til økonomisk at begrænse, læs: straffe, de medier, som fremmer “intolerance” og “xenofobi” og “racisme”?

Det er sørgeligt, at man er villig til at underskrive en pagt, der går imod ytringsfriheden, vores egne værdier, sund fornuft og regeringens egen politik.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen forældre til to børn. Hun er samfundsdebattør, cand.scient.soc. og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Jens-Kristian Lütken
20.10.19, 00:23
Ingen vidste hvad der egentlig blev stemt om i forbindelse med folkeafstemningen for tre år Læs mere
Af Mikael Jalving
19.10.19, 18:30
Det borgerlige menneske er blevet politisk hjemløst. Det anstændige ville være at give ham og hende et hjem, de kan kalde deres. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.10.19, 21:22
De ledende politifolk på Fyn må øjeblikkeligt arresteres og stilles for retten for højforræderi. Læs mere
Af Martin Ågerup
18.10.19, 14:19
Der hvor kvaliteten er lav, kan højere normeringer forstærke den ringe kvalitet Læs mere
Af Anna Thygesen
18.10.19, 11:00
Religion skal ikke fylde mere end nu, og hvis vi skal til at vurdere, hvornår en eller anden udtalelse er religionskritik eller ej, så ender vi på en glidebane. Læs mere
Af Utku H. Güzel
18.10.19, 07:02
Hvor meget ved vi egentlig om konflikten, udover det mainstream-medierne fortæller os? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.10.19, 20:38
Nej, selvfølgelig ikke, men derfor kan hun godt vise tegn på mere sund fornuft end de sidste fem statsministre tilsammen. Læs mere
Af Isabella Arendt
17.10.19, 16:24
Hver gang man definerer noget, så putter man det i en kasse, lukker låget på kassen og skærer det væk, som måtte stikke udenfor i sprækkerne. Læs mere
Af Mathias U. Vinholt
17.10.19, 15:20
Selvom der er fuld blus på arbejdsmarkedet, kan vi så se hinanden i øjnene og påstå, at fællesskabet er klar til at gribe os, hvis dampen går af kedlerne? Læs mere