Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blog. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Kvinde æresdræbt den 9. september i Aarhus

Et menneske må være dydig og have ære. Et menneske lever for sin dyd/ære. Kvinder med dårligt blod [af familier der lever uden ære] skal holde sig væk. Kvinder som dig.

Hendes mand tog formentligt livet af hende. På sin Facebook-profil skriver manden følgende, i slutningen af august:”Det er en vigtig deling!!

Jeg har sat det sidste punktum i mit 4 årige ægteskab, min advokat vil præsentere skilmisse-papirerne for retten snarest!

I denne situation vedører de ting hun har lavet i Danmark og Tyrkiet ikke mig. Ikke efter denne time.

Hvis der er nogle venner der ser eller hører om hende i en forkert situation! Det vedrører ikke mig!

Alt hvad hun gør forkert eller rigtigt vedrører hende.

Må Gud skænke mig en muslimsk kvinde fra en god familie [en der har drukket ren (moder)mælk], en klog, ordentlig, respektabel, godhjertet og respektfuld overfor ældre og yngre.

Må Gud åbne vejen for alle, også for min ex-partner.

Hun har ikke noget som helst med mig at gøre.

Alt afhænger nu af to underskrifter.

Jeg håber det sker den dag, så dette ender hurtigt.

Et menneske må være dydig og have ære. Et menneske lever for sin dyd/ære. Kvinder med dårligt blod [af familier der lever uden ære] skal holde sig væk. Kvinder som dig.”

Den formodede gerningsmand bruger flere gange begrebet ’namus’. Namus bliver af muslimer brugt om kvinders ære og seksualitet i forholdet til mænds ære, mænd i kvindens egen familie, hendes ægtemand eller mændene i dennes familie.

Da der er navneforbud i sagen, har jeg valgt ikke at skrive den formodede gerningsmands navn i dette indlæg.En af mandens venner på Facebook omtaler den æresdræbte kvinde som idiot:

Mandens venner skriver, efter drabet, blandt andet følgende i kommentarfeltet på dennes sidste opslag på Facebook:

GA: Håber du får nogle rolige år for altid sammen med dine børn G. må gud ikke adskille dig fra dine børn.

US: Desværre skilte de dem fra hinanden. Jeg ved ikke om jeg skal sige afdøde eller idiot.

F: Åh onkel, de har skilt dem, det gør ondt indeni, det er synd for børnene, se hvordan han kigger på sin far. Jeg kan ikke beskrive min smerte, mine skatter, må Allah forene jer med jeres far og os.

GA: Mine bønner er med dem

F: Gud velsigne dig kære

Del artiklen