Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Blokeret i 30 dage op til udgivelsen af min bog

Ytringsfriheden er under pres, når Facebook censurerer og straffer i den offentlige debat. Der er tale om politisk diskrimination, når folk bliver blokeret eller helt udelukket af Facebook på baggrund af mediets eller dets ansattes politiske præferencer.

Det er ikke rimeligt. Politikerne i vores land har et ansvar for borgernes ytringsfrihed. En rettighed, som Facebook gang på gang beviseligt har trådt under fode. Det må få konsekvenser for Facebook

Danske politikere, journalister og debattører bruger mediet hver evig eneste dag, og en ubegrundet udelukkelse på 30 dage er simpelthen uacceptabel. Jeg har klaget over Facebooks afgørelse denne gang, ligesom jeg har gjort det tidligere. Facebook har dog aldrig svaret på klagerne eller omgjort blokeringerne af mig. Denne gang er jeg enten blevet hacket, eller også så har en Facebook-ansat simpelthen blokeret mig helt uden grund. Se screenshotsene af Facebooks begrundelse for blokeringen.

Mange andre oplever at blive blokeret, uden at straffen giver mening, heller ikke engang i forhold til Facebooks egne regler. Kun når medierne har skrevet om blokeringerne, så har Facebook reageret på kritikken, beklaget og omgjort blokeringerne.

Facebook må leve op til sit ansvar som medie i et frit land. Det må og skal være sådan, at vi i Danmark kan stille krav til de sociale medier. Alle borgere skal have lige adgang for at leve op til princippet om ligebehandling og ligestilling. De sociale medier skal ikke slippe afsted med, hvad der i stadig højere grad ligner politisk diskrimination af visse holdninger (f.eks. islam- og indvandringskritiske holdninger). Når de sociale medier tilbyder konti til alle borgere over en hvis alder, så skal de også behandle alle disse borgere ens, også uanset disses politiske holdninger.

Hacket eller diskrimineret?

I dag lagde jeg billeder op af min prøvebog på Facebook. Ca. seks timer senere holdt min Facebook op med at fungere, og det stod på i ca. et par timer. Da det igen lykkedes mig at logge på, så var jeg blokeret i 30 dage. Det er hele måneden op til udgivelsen af min bog, og det fremgår ikke engang af Facebooks meddelelser vedrørende blokeringen, hvorfor jeg er blevet blokeret. Facebook har brugt et næsten tomt billede som dokumentation for, at jeg har delt noget seksuelt materiale. Se linket foroven.

Udover blokeringen truer Facebook også med helt at deaktivere min konto i tilfælde af gentagende brud på deres regler. Sidst blev jeg blokeret i 7 dage for at kritisere en iransk imam, som talte for drab på homoseksuelle. Siden har Facebook også for et par uger siden påstået at have slettet noget på en af mine sider på Facebook, og heller ikke da fremgik det, hvad der skulle have været slettet fra siden. Og også i den forbindelse truede Facebook med at lukke siden.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen forældre til to børn. Hun er samfundsdebattør, cand.scient.soc. og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Casper Hedegaard
21.11.18, 12:39
Besparelser på uddannelse sætter en stærk begrænsing på vores lands udviklingspotentiale. Læs mere
Af Jaleh Tavakoli
21.11.18, 11:23
Vi skal have strengere straffe, mere politi og politikere med røv i bukserne. Luk også vores grænser og stop indvandringen, vi har problemer nok, som det er. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
21.11.18, 10:07
Frygten hersker rundt omkring i vores Europa. Derfor skal der en grundig massage til, og den skal leveres af trygge proeuropæiske hænder. Venstre er klar på at vise vejen! Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.11.18, 13:19
Det er for længst en kendsgerning, medmindre noget andet sker. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.11.18, 13:04
Oplevelser og indtryk fra en uge i det forvandlede Danmark. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.11.18, 11:16
Vi kan ikke gamble med sikkerheden for hele den danske stat med en motor drevet af offentlig forvaltning for udenlandske midler, og på ordre fra Kina. Læs mere
Af Harun Demirtas
19.11.18, 16:12
Det er skræmmende, at nogen synes, en sygeplejerske er en landsforræder, fordi hun hjælper mennesker, der er på flugt fra krig, fattigdom og død. Men også det, at der er mennesker med dette forfærdelige menneskesyn i Danmark. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.11.18, 13:15
Efterskolerne byder på et helt særligt fællesskab Læs mere
Af Anders Vistisen
19.11.18, 11:01
Det er slut med dansk selvbestemmelse over danske velfærdsydelser. Bliver i stedet styret fra Bruxelles. Læs mere
Af Nauja Lynge
19.11.18, 07:26
Det sker formodentlig, for at kinesisk mineprojekt kan omgås Unesco-regler. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her