Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DF og Khader truer Støjbergs integrationskampagne

Vi har massive problemer med at muslimer af deres egne familier bliver udsat for vold og undertrykkelse, oftest med islam som begrundelse. DF og Khader har derfor ret i deres kritik af kampagnens manglende fokus på islam.

Kritikken går også på at eks-kristne fra kristne minoriteter, som Jehovas vidner og Indre Mission, fylder for meget i integrationsministeriets kampagne imod social kontrol. Det er en fair kritik. Jeg har selv været ude med en lignende kritik, men med fokus på kampagnens berøringsangst overfor islam.

De kristne stemmer i kampagnen er ikke i sig selv et problem, og muslimer kan også i nogen grad spejle sig i deres historier, men lad os være ærlige og sige det som det er. Pengene afsat og det politiske behov for at gøre noget, har langt fra at gøre med den kristne sociale kontrol. I dag har vi massive og meget alvorligere problemer med muslimer der af deres egne familier bliver udsat for vold og undertrykkelse. Muslimer oplever ofte den fysiske vold som en del af kontrollen, og mange modtager og føler sig også truede af dødstrusler fra egne familiemedlemmer.

Det er grundene til at kampagnen overhovedet eksisterer, og hvis den skal blive ved med at eksistere, så skal den vel også forholde sig til virkeligheden. Jeg synes ikke at kampagnen skal lukkes, den har et vist potentiale, men kampagnens ’stemmer på tværs’ bliver altså nødt til at acceptere virkeligheden. De skal fremover også tage udgangspunkt i virkeligheden.

Efter min kritik af kampagnen blev jeg overraskende nok inviteret med ved bordet, som en af stemmerne. Als Research, der leder kampagnen, kunne faktisk godt forstå kritikken. Det resulterede dog i at det væltede ind med interne mails hvor ’stemmerne på tværs’ diskuterede mig. Der var en del utilfredshed med invitationen af mig. 

Inden at jeg overhovedet kritiserede projektet, så havde en gruppe af de mere religiøse muslimer allerede forladt projektet. Jeg ved ikke hvad det har handlet om, men blandt andet Politikens muslimske-debattør Tarek Ziad Hussein var alligevel ikke interesseret i at deltage i projektet.

Jeg har deltaget i ét møde, og her blev jeg igen bekræftet i at flere talte uden om islams rolle i den ’sociale’ kontrol. Vi bør ikke diskutere om islam spiller en rolle, det er der ikke tvivl om. Virkeligheden er ikke til diskussion, men det var den altså. Vi taler om et område som er blevet undersøgt af flere forskellige organisationer, myndigheder og forskere.

Langt de fleste ofre for ’social’ kontrol i Danmark er muslimer, og langt den største grund til at de bliver udsat for kontrollen er religionen. Det siger de der selv er udsat for kontrollen.  

Når vi taler om islam og muslimer, så står berøringsangsten og selvcensuren i vejen for virkeligheden. Virkeligheden er dog som den er, ikke som du eller jeg ville ønske at den var. At kæmpe for frihed og rettigheder kræver at man taler ærligt om udfordringerne for friheden og rettighederne.

Udfordringerne bunder som oftest i islam. Det har kampagnen ikke kunnet løfte godt nok. Desværre.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen forældre til to børn. Hun er samfundsdebattør, cand.scient.soc. og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
20.07.19, 01:42
Grønlandske familier fik hjælp fra danske frivillige, da flodbølgen ramte.   Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.07.19, 12:24
Integrationsministeren skal have ros for at stå fast. Jeg udtrykker et lønligt håb om, at ministeren i fremtiden holder fast i, at han ikke udtaler sig om fakta, han ikke kender, og konsekvenser, han ikke har gennemtænkt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
18.07.19, 16:09
Det midlertidigt besatte område er heldigvis en lise for sjælen. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.07.19, 21:38
Under 1 af 10 muslimske indvandrere bliver integreret. Læs mere
Af Martin Ågerup
15.07.19, 19:53
FN bør indse sandheden: Markedsøkonomi og konkurrence er de fattiges ven. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.07.19, 16:00
Mens teknologi og gadgets forandrer vores sociale eksistens til uigenkendelighed, har EU’s imperialistiske institutioner fået os til lige så frivilligt at give afkald på national suverænitet. Læs mere
Af Anna Thygesen
12.07.19, 13:30
Vi skal ikke fordømme folk, der forsøger at begå selvmord. De skal have hjælp, og så skal vi tale om det med hinanden og vores børn, for det eneste, der ikke virker, er tavshed og tabuisering. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
12.07.19, 11:29
Det yderste højres sande ansigt viser sig, når det russiske flag bliver luftet Læs mere
Af Signe Munk
11.07.19, 16:00
Skønhedsindustrien, samfundet og vi selv har et fælles ansvar for de skønhedsidealer, som lægger et enormt præstationspres på især unge. Læs mere