Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

DF og Khader truer Støjbergs integrationskampagne

Vi har massive problemer med at muslimer af deres egne familier bliver udsat for vold og undertrykkelse, oftest med islam som begrundelse. DF og Khader har derfor ret i deres kritik af kampagnens manglende fokus på islam.

Kritikken går også på at eks-kristne fra kristne minoriteter, som Jehovas vidner og Indre Mission, fylder for meget i integrationsministeriets kampagne imod social kontrol. Det er en fair kritik. Jeg har selv været ude med en lignende kritik, men med fokus på kampagnens berøringsangst overfor islam.

De kristne stemmer i kampagnen er ikke i sig selv et problem, og muslimer kan også i nogen grad spejle sig i deres historier, men lad os være ærlige og sige det som det er. Pengene afsat og det politiske behov for at gøre noget, har langt fra at gøre med den kristne sociale kontrol. I dag har vi massive og meget alvorligere problemer med muslimer der af deres egne familier bliver udsat for vold og undertrykkelse. Muslimer oplever ofte den fysiske vold som en del af kontrollen, og mange modtager og føler sig også truede af dødstrusler fra egne familiemedlemmer.

Det er grundene til at kampagnen overhovedet eksisterer, og hvis den skal blive ved med at eksistere, så skal den vel også forholde sig til virkeligheden. Jeg synes ikke at kampagnen skal lukkes, den har et vist potentiale, men kampagnens ’stemmer på tværs’ bliver altså nødt til at acceptere virkeligheden. De skal fremover også tage udgangspunkt i virkeligheden.

Efter min kritik af kampagnen blev jeg overraskende nok inviteret med ved bordet, som en af stemmerne. Als Research, der leder kampagnen, kunne faktisk godt forstå kritikken. Det resulterede dog i at det væltede ind med interne mails hvor ’stemmerne på tværs’ diskuterede mig. Der var en del utilfredshed med invitationen af mig. 

Inden at jeg overhovedet kritiserede projektet, så havde en gruppe af de mere religiøse muslimer allerede forladt projektet. Jeg ved ikke hvad det har handlet om, men blandt andet Politikens muslimske-debattør Tarek Ziad Hussein var alligevel ikke interesseret i at deltage i projektet.

Jeg har deltaget i ét møde, og her blev jeg igen bekræftet i at flere talte uden om islams rolle i den ’sociale’ kontrol. Vi bør ikke diskutere om islam spiller en rolle, det er der ikke tvivl om. Virkeligheden er ikke til diskussion, men det var den altså. Vi taler om et område som er blevet undersøgt af flere forskellige organisationer, myndigheder og forskere.

Langt de fleste ofre for ’social’ kontrol i Danmark er muslimer, og langt den største grund til at de bliver udsat for kontrollen er religionen. Det siger de der selv er udsat for kontrollen.  

Når vi taler om islam og muslimer, så står berøringsangsten og selvcensuren i vejen for virkeligheden. Virkeligheden er dog som den er, ikke som du eller jeg ville ønske at den var. At kæmpe for frihed og rettigheder kræver at man taler ærligt om udfordringerne for friheden og rettighederne.

Udfordringerne bunder som oftest i islam. Det har kampagnen ikke kunnet løfte godt nok. Desværre.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen forældre til to børn. Hun er samfundsdebattør, cand.scient.soc. og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
18.02.19, 12:03
Forfatterne kan da ikke selv tro på, at problemerne kan løses. Læs mere
Af Josephine Fock
18.02.19, 08:01
De konstante lovændringer på udlændingeområdet har enorme konsekvenser for mennesker med flygtningebaggrund. Samtidig efterlader stramningerne frivillige i meget vanskelige dilemmaer i forhold til flygtninges sundhed, familiesammenføring og integration Læs mere
Af Nauja Lynge
17.02.19, 17:40
Klogt; for det er nemlig blevet på bekostning af børn og unge, at uddannelse, sundhed og socialområdet nedprioriteres til fordel for kommissioner. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.02.19, 13:33
Statsrevisorerne bør honoreres efter fremmøde. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.02.19, 06:35
Her søger jeg mørke og stilhed for bedre at kunne håndtere lyset, larmen og løgnen. Læs mere
Af Christel Schaldemose
16.02.19, 10:03
Social dumping er en kæmpe udfordring i EU, derfor skal den også løses i EU. Der er gode tiltag på vej, men i Socialdemokratiet har vi flere svar på, hvordan vi bekæmper social dumping. Læs mere
Af Rune Lund
15.02.19, 22:02
Lønningerne for de store virksomheders topchefer fortsætter med at stikke helt af, mens arbejdsgiverne kræver løntilbageholdenhed for folk med almindelige lønninger. Der er brug for en millionærskat, der gør uhæmmet høje lønninger for landets erhvervselite mindre attraktive. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
15.02.19, 10:37
Sprogkravet kan dog ikke stå alene – heller ikke for danske læger. Men hvad med evnen til kommunikation og til at stille diagnose? Læs mere
Af Harun Demirtas
14.02.19, 14:49
Selv om bekymringer er vigtige, er vejen frem ikke at imødekomme uvidenheden med industrialisering af rekonstruktionen af mødomme. Det er ikke med blod, men med viden, vi skal vaske fordommene væk. Og et forbud er første skridt. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her