Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

En svensk lektor destruerer idéen om multikulturalisme

Udtalelsen, »Det er en mærkelig situation, når Trump er en af de eneste, der forsøger at forsvare det moderne samfund«, var blot en af flere af de markante synspunkter, som kom til udtryk i mit interview (på engelsk), med den svenske lektor og forfatter Göran Adamson.

For selvom Adamson ikke er fan af Trump og har sine tvivl om ham, så kan han ikke undgå at lægge mærke til, at Trump er en af de få fornuftige stemmer, som faktisk tør at italesætte udfordringerne med indvandring i den vestlige verden.

Adamson undrer sig også over, hvorfor at Sverige Demokraterne (SD) er det eneste parti i Sverige, der taler om undertrykkelsen af muslimske kvinder og om f.eks. kvindelig omskæring.

Adamson har sat sig for at gøre op med forestillingen om, at multikulturalismen er en progressiv idé.

Mangfoldighedsfolkene promoverer en abstrakt fortælling, der romantiserer alt ved "de andres" rødder, kultur og identitet som ting, der altid og uden tvivl er bevaringsværdige.

Adamson argumenterer derfor for, at idéen om multikulturalismen i virkeligheden er en dyb konservativ idé.

Tendensen til i de vestlige lande at støtte de nye værdipolitiske og højreorienterede partier, som f.eks. SD i Sverige og DF i Danmark, synes at være befolkningernes måde at protestere over og straffe eliten på.

Lige nu arbejder Adamson med en ny bog, hvor han beskæftiger sig med den selvhadende identitet i Vesten, som har et evigt behov for at nedgøre sig selv og de vestlige samfund.

Så talte vi også om islam, islamister og om, hvordan venstrefløjen er bange for virkeligheden vedrørende integrationsproblemerne i Vesten, fordi virkeligheden fremmer SD's og DF's dagsordener.

Det er tid til selvrefleksion for venstrefløjen, når den systematisk undgår at forholde sig til virkeligheden, alene af frygt for ikke at kunne analysere denne tilstrækkeligt.

For at undgå disse emner benytter man sig derfor gerne af shaming ved forsøg på at udskamme kritikere af integration, indvandring og af islam. Racismeshamingen er også et meget effektivt redskab, da de fleste ikke har lyst til at blive stemplet som racister.

Göran Adamson er simpelthen genial. Han er en ener, og han kritiserer multikulturalismen og venstrefløjen fra det, der engang var venstrefløjens egne idéer om moderne og progressive værdier.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen (pleje)forældre til en lille pige. Hun er samfundsdebattør, cand.scient.soc. og talskvinde for Frit Iran.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
22.05.18, 23:11
Det er så trist. Problemerne med multikultur og islam har kun udsigt til at blive værre hvert eneste år. Læs mere
Af Morten Løkkegaard
22.05.18, 15:25
Det er under al kritik, at Europa-Parlamentets "høring" af Zuckerberg senere i dag sker bag lukkede døre - spørgsmålene hober sig op.. Læs mere
Af Katrine Winkel Holm
22.05.18, 11:27
En tilfældig læge fra Fyn skal ikke være herre over liv og død. Læs mere
Af Nauja Lynge
22.05.18, 07:50
Medierne fodrer mest den onde ulv. Derfor er det Breaking News, når nogen bliver slået ihjel! Læs mere
Af Harun Demirtas
21.05.18, 07:45
Et barn må ikke blive et forretningsformål eller udsættes for et indgreb, som aldrig kan laves om, og som i høj grad kan krænke ens selvopfattelse. Læs mere
Af Martin Ågerup
20.05.18, 15:53
I sin nye debatbog efterlyser Socialdemokratiets gruppeformand Henrik Sass Larsen et opgør med dårlig ledelse i det offentlige. ”En leder, som ikke lever op til forventningerne, må nødvendigvis afskediges”, skriver han. Godt brølt, Henrik Sass. Men han har desværre ingen realistiske bud på, hvordan en så gigantisk kulturændring i den offentlige sektor skal finde sted. Der er lang vej igen. Og barrierne imod at sikre bedre ledelse er høje. Læs mere
Af Mikael Jalving
20.05.18, 13:03
Noget kunne tyde på det. Måske er det bare snak. Alternativet er i hvert fald intet alternativ. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.05.18, 11:09
Hvis der sker en katastrofe eller et brud på en international forpligtelse, kan der statueres statsansvar over for Danmark. Det kan resultere i erstatningssager med betydelige økonomiske konsekvenser. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.05.18, 17:27
Sverige er nået dertil, hvor kun hjemsendelser i kæmpe omfang kan redde broderlandet fra borgerkrig. Læs mere
Af Anna Thygesen
19.05.18, 15:36
Her i april og maj plejer det at vrimle med glade konfirmander på Strøget her i København, hvor der fejres blå mandag for fuld skrue. Unge glade mennesker i alt for nyt tøj, lidt for meget makeup, med et fast greb om bæltetasken, på vej i Tivoli for at give den gas med turbånd og slushice. Som køerne den første dag på græs i foråret. Unge mennesker på egen hånd uden mor og far. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her