Annonce

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

En svensk lektor destruerer idéen om multikulturalisme

Udtalelsen, »Det er en mærkelig situation, når Trump er en af de eneste, der forsøger at forsvare det moderne samfund«, var blot en af flere af de markante synspunkter, som kom til udtryk i mit interview (på engelsk), med den svenske lektor og forfatter Göran Adamson.

For selvom Adamson ikke er fan af Trump og har sine tvivl om ham, så kan han ikke undgå at lægge mærke til, at Trump er en af de få fornuftige stemmer, som faktisk tør at italesætte udfordringerne med indvandring i den vestlige verden.

Adamson undrer sig også over, hvorfor at Sverige Demokraterne (SD) er det eneste parti i Sverige, der taler om undertrykkelsen af muslimske kvinder og om f.eks. kvindelig omskæring.

Adamson har sat sig for at gøre op med forestillingen om, at multikulturalismen er en progressiv idé.

Mangfoldighedsfolkene promoverer en abstrakt fortælling, der romantiserer alt ved "de andres" rødder, kultur og identitet som ting, der altid og uden tvivl er bevaringsværdige.

Adamson argumenterer derfor for, at idéen om multikulturalismen i virkeligheden er en dyb konservativ idé.

Tendensen til i de vestlige lande at støtte de nye værdipolitiske og højreorienterede partier, som f.eks. SD i Sverige og DF i Danmark, synes at være befolkningernes måde at protestere over og straffe eliten på.

Lige nu arbejder Adamson med en ny bog, hvor han beskæftiger sig med den selvhadende identitet i Vesten, som har et evigt behov for at nedgøre sig selv og de vestlige samfund.

Så talte vi også om islam, islamister og om, hvordan venstrefløjen er bange for virkeligheden vedrørende integrationsproblemerne i Vesten, fordi virkeligheden fremmer SD's og DF's dagsordener.

Det er tid til selvrefleksion for venstrefløjen, når den systematisk undgår at forholde sig til virkeligheden, alene af frygt for ikke at kunne analysere denne tilstrækkeligt.

For at undgå disse emner benytter man sig derfor gerne af shaming ved forsøg på at udskamme kritikere af integration, indvandring og af islam. Racismeshamingen er også et meget effektivt redskab, da de fleste ikke har lyst til at blive stemplet som racister.

Göran Adamson er simpelthen genial. Han er en ener, og han kritiserer multikulturalismen og venstrefløjen fra det, der engang var venstrefløjens egne idéer om moderne og progressive værdier.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen forældre til to børn. Hun er samfundsdebattør, cand.scient.soc. og talskvinde for Frit Iran.
Annonce
Annonce
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
20.10.18, 18:21
De senere måneders skandaler i den private sektor, ikke mindst i bankverdenen må få os til at overveje om den markedsøkonomi, som i dag er grundlaget for den vestlige verdens konstante fokus på vækst og profit, er gået for langt. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
19.10.18, 16:03
Det mener flertallet i det australske senat ikke. Så er man nemlig »white supremacist«. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
19.10.18, 12:29
Vi har brug for helt nye systemer, hvis Europa og nationalstaterne skal forsvares mod det værste i den globale udvikling. Milliarder, som kunne bruges på sundhed, de ældre, uddannelse osv., ryger i de forkerte hænder. Og vi gør meget lidt for at undgå det. Læs mere
Af Anna Thygesen
19.10.18, 11:21
Som man siger i sladderbranchen, så kommer pressen også til den onde skilsmisse, når man selv har inviteret til det romantiske bryllup. Sådan er gamet desværre, og det har Ilse Jacobsen og Morten Albæk måske lært den seneste uges tid. Læs mere
Af Sonja Mikkelsen
19.10.18, 11:21
De store aktionærers kortsigtede interesser er bankbestyrelsers eneste fokus. Det går ikke – slet ikke når de er megastore. Læs mere
Af Jens Kindberg
19.10.18, 11:02
– når man betaler over halvdelen af lønnen i skat, og staten ingen grænser kender for, hvad den vil blande sig i. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
19.10.18, 08:43
Af Signe Munk
18.10.18, 13:06
Skal vi forbedre vores sygehuse, skal vi også forbedre arbejdsmiljøet. Og der er flere steder, der skal tages fat. Læs mere
Af Christian Rabjerg Madsen
17.10.18, 16:11
Regeringen bekender wild west-liberalistisk kulør og går til kamp for retten til social dumping. Dansk landbrug skal have lov til at ansætte praktikanter – der ikke er i praktik – fra Ukraine til 130.000 kr. om året. Og danske lønmodtagere skal i fremtiden konkurrere mod brasilianere, kinesere og indere. Den borgerlige regering har erklæret krig mod almindelige danske lønmodtagere. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her