Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

En svensk lektor destruerer idéen om multikulturalisme

Udtalelsen, »Det er en mærkelig situation, når Trump er en af de eneste, der forsøger at forsvare det moderne samfund«, var blot en af flere af de markante synspunkter, som kom til udtryk i mit interview (på engelsk), med den svenske lektor og forfatter Göran Adamson.

For selvom Adamson ikke er fan af Trump og har sine tvivl om ham, så kan han ikke undgå at lægge mærke til, at Trump er en af de få fornuftige stemmer, som faktisk tør at italesætte udfordringerne med indvandring i den vestlige verden.

Adamson undrer sig også over, hvorfor at Sverige Demokraterne (SD) er det eneste parti i Sverige, der taler om undertrykkelsen af muslimske kvinder og om f.eks. kvindelig omskæring.

Adamson har sat sig for at gøre op med forestillingen om, at multikulturalismen er en progressiv idé.

Mangfoldighedsfolkene promoverer en abstrakt fortælling, der romantiserer alt ved "de andres" rødder, kultur og identitet som ting, der altid og uden tvivl er bevaringsværdige.

Adamson argumenterer derfor for, at idéen om multikulturalismen i virkeligheden er en dyb konservativ idé.

Tendensen til i de vestlige lande at støtte de nye værdipolitiske og højreorienterede partier, som f.eks. SD i Sverige og DF i Danmark, synes at være befolkningernes måde at protestere over og straffe eliten på.

Lige nu arbejder Adamson med en ny bog, hvor han beskæftiger sig med den selvhadende identitet i Vesten, som har et evigt behov for at nedgøre sig selv og de vestlige samfund.

Så talte vi også om islam, islamister og om, hvordan venstrefløjen er bange for virkeligheden vedrørende integrationsproblemerne i Vesten, fordi virkeligheden fremmer SD's og DF's dagsordener.

Det er tid til selvrefleksion for venstrefløjen, når den systematisk undgår at forholde sig til virkeligheden, alene af frygt for ikke at kunne analysere denne tilstrækkeligt.

For at undgå disse emner benytter man sig derfor gerne af shaming ved forsøg på at udskamme kritikere af integration, indvandring og af islam. Racismeshamingen er også et meget effektivt redskab, da de fleste ikke har lyst til at blive stemplet som racister.

Göran Adamson er simpelthen genial. Han er en ener, og han kritiserer multikulturalismen og venstrefløjen fra det, der engang var venstrefløjens egne idéer om moderne og progressive værdier.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen forældre til to børn. Hun er samfundsdebattør, cand.scient.soc. og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
11.12.18, 13:39
Nu er den tilbage og minder os om visse borgerlige dyder, såsom arbejdets, familiens og lokalsamfundets betydning. Læs mere
Af Nauja Lynge
11.12.18, 10:01
Spændingen i den arktiske region er optrappet. Derfor åbner PET filial i Grønland. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
11.12.18, 09:58
Uden det private erhvervsliv går det i alt fald ikke. Læs mere
Af Harun Demirtas
10.12.18, 14:05
Der er jo langt flere tidligere kriminelle ude i det danske samfund end de godt 100, der kommer til at blive placeret på Lindholm. Læs mere
Af Casper Hedegaard
10.12.18, 13:47
I kampen om at fremstå ”stram” flytter man, med forslaget om Lindholm, blot problemet i stedet for løse det Læs mere
Af Nauja Lynge
10.12.18, 09:42
Kritikken af Grønland har været undertrykt. Jeg forholder mig kritisk, for at vi som grønlændere kan bevare værdigheden og selv være med til at sætte en inkluderende og ligeværdig kurs. Læs mere
Af Mikael Jalving
08.12.18, 17:00
Da de fremmede bankede på, greb vi forvirret ud efter menneskeligheden, som blev vor magiske ring. Læs mere
Af Martin Ågerup
08.12.18, 12:41
Hvad skal vi med hans personlige vurdering af Trumps skattereform? Manden er ikke økonom Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
08.12.18, 10:27
Venstres erhvervsordfører forhåner muslimernes og jødernes spiseregler. Læs mere
Af Nauja Lynge
07.12.18, 12:34
Men af hensyn til rigsfællesskabet valgte man så en knap så øde ø i Danmark. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her