Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

En svensk lektor destruerer idéen om multikulturalisme

Udtalelsen, »Det er en mærkelig situation, når Trump er en af de eneste, der forsøger at forsvare det moderne samfund«, var blot en af flere af de markante synspunkter, som kom til udtryk i mit interview (på engelsk), med den svenske lektor og forfatter Göran Adamson.

For selvom Adamson ikke er fan af Trump og har sine tvivl om ham, så kan han ikke undgå at lægge mærke til, at Trump er en af de få fornuftige stemmer, som faktisk tør at italesætte udfordringerne med indvandring i den vestlige verden.

Adamson undrer sig også over, hvorfor at Sverige Demokraterne (SD) er det eneste parti i Sverige, der taler om undertrykkelsen af muslimske kvinder og om f.eks. kvindelig omskæring.

Adamson har sat sig for at gøre op med forestillingen om, at multikulturalismen er en progressiv idé.

Mangfoldighedsfolkene promoverer en abstrakt fortælling, der romantiserer alt ved "de andres" rødder, kultur og identitet som ting, der altid og uden tvivl er bevaringsværdige.

Adamson argumenterer derfor for, at idéen om multikulturalismen i virkeligheden er en dyb konservativ idé.

Tendensen til i de vestlige lande at støtte de nye værdipolitiske og højreorienterede partier, som f.eks. SD i Sverige og DF i Danmark, synes at være befolkningernes måde at protestere over og straffe eliten på.

Lige nu arbejder Adamson med en ny bog, hvor han beskæftiger sig med den selvhadende identitet i Vesten, som har et evigt behov for at nedgøre sig selv og de vestlige samfund.

Så talte vi også om islam, islamister og om, hvordan venstrefløjen er bange for virkeligheden vedrørende integrationsproblemerne i Vesten, fordi virkeligheden fremmer SD's og DF's dagsordener.

Det er tid til selvrefleksion for venstrefløjen, når den systematisk undgår at forholde sig til virkeligheden, alene af frygt for ikke at kunne analysere denne tilstrækkeligt.

For at undgå disse emner benytter man sig derfor gerne af shaming ved forsøg på at udskamme kritikere af integration, indvandring og af islam. Racismeshamingen er også et meget effektivt redskab, da de fleste ikke har lyst til at blive stemplet som racister.

Göran Adamson er simpelthen genial. Han er en ener, og han kritiserer multikulturalismen og venstrefløjen fra det, der engang var venstrefløjens egne idéer om moderne og progressive værdier.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jaleh Tavakoli er født i Iran (f. 1982), i et hjem hvor politik fyldte, selvom Jalehs far, der var politisk aktiv imod det nyetablerede præstestyre, levede under jorden, fra hun blev født. Faderen flygtede fra Iran, og familien blev genforenet i Danmark, da Jaleh var ni år gammel. I dag er hun gift med en dansk-tyrkisk mand, og de er sammen forældre til to børn. Hun er samfundsdebattør, cand.scient.soc. og talskvinde for Frit Iran.
Seneste blogs
Af Rune Toftegaard Selsing
19.03.19, 22:18
Det er lige dele skægt og sørgeligt, når medlemmer af den selvdøde borgerlighed forsøger at tegne åndløs økonomisme som noget smukt. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
19.03.19, 21:42
Pia Kjærsgaards familiefjendtlige mødeledelse er med til at få småbørnsforældre med en politiker i maven til at overveje, om det er en god idé at stille op Læs mere
Af Mikael Jalving
18.03.19, 13:28
Det ikke er nok at tænke på her og nu, økonomi, skat, motorveje og genvalg. Læs mere
Af Nauja Lynge
18.03.19, 09:30
Med jeres ligegyldighed sætter I rigsfællesskabets sikkerhed over styr og kaster især grønlændere i armene på andre, som ikke er ligeglade. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.03.19, 13:05
Vi står over for en markant udvidelse af rigsfællesskabet, og FN er klar til at afgøre Ruslands krav på havbunden ved Nordpolen, som er overlappende med det danske krav. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.03.19, 11:58
Historien er, ser det ud til, kun bragt af ét etableret medie herhjemme i en kort artikel. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.03.19, 06:35
Den nye stat, som skulle erstatte slægt og familie, var tænkt som en evighedsmaskine, men pludselig bankede det på døren. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
15.03.19, 17:57
Børn og unge går til kamp for klimaet. Fint at bruge fravær på det. #FridaysForFuture Læs mere
Af Harun Demirtas
15.03.19, 16:18
Tænk, at der er nogen i Danmark, der tror, at man tager mere end tre års uddannelse for at lære skifte en fyldt ble. Læs mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her