<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Det er regeringen, som skal yde en ekstra indsats - ikke sygeplejerskerne

Vores sundhedsvæsen skal ikke være så slidt, at vi skal presse mennesker til sygemeldinger, når der kommer flere patienter i en periode.

Statsministeren bad på pressemødet mandag aften endnu engang sygeplejerskerne og andre sundhedsfaglige om at arbejde lidt mere og yde en ekstra indsats.

Det er simpelthen noget så aldeles urimeligt at bede om. Alle har knoklet. Der er i forvejen overarbejde i mange timer, toiletpauserne er skåret væk flere steder og sygemeldinger og opsigelser hober sig op. Patienterne svigtes, og det risikerer at koste liv.

Det er IKKE sundhedspersonalets og sygeplejerskernes ansvar at rette op. De HAR gjort, hvad de kunne, strejket, råbt op, kæmpet og grædt af frustration og afmagt. Det er regeringens ansvar at rette op. Det er regeringen, som skal yde en ekstra indsats. Nu.

Vi skal af med tjenestemandsreformen hurtigst muligt, så der bliver ligeløn.

Derudover skal vi markant forbedre arbejdsmiljøet, så man ikke bliver stresset og syg af at være velfærdshelt i Danmark. Det kræver, at regionerne får flere muskler til at løse problemerne fx. med ret til at udskrive skatter.

Det er simpelthen en regering så langt ude af trit med virkeligheden, når de tror, at de kan bede sygeplejersker der er presset til det yderste om at sætte farten op. Det kan ikke lade sig gøre. Det er ikke rimeligt!

Vores sundhedsvæsen skal ikke være så slidt, at vi skal presse mennesker til sygemeldinger, når der kommer flere patienter i en periode. Vores sundhedsvæsen skal være så godt, at sygeplejerskerne trives og kan yde den nødvendige ekstra omsorg.

Kampen for bedre vilkår er IKKE slut. Og statsministerens pressemøde var en rød klud i ansigtet på de mange, som slider sig selv syge for at tage sig af vores syge i Danmark. Der ER ikke flere gear. Det er regeringen, som skal op i gear og meget, meget hurtigt sikre rimelige vilkår for de mennesker, som de forlanger det umulige af.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Marie Høgh
04.12.21, 09:00
Det er krænkeren og ikke kulturen under ledelse af en mediechef, der bærer ansvaret for den forkastelige adfærd – men kvinderne bærer også et ansvar. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
03.12.21, 08:00
Arbejdsløsheden er faldet, og det samme er kriminaliteten, så selvfølgelig skal vi ikke afskaffe ghettoplanen. Læs mere
Af Carolina M. Maier
02.12.21, 17:00
Vi identificerer os i ekstrem grad med vores arbejde – nogle gange så meget, at det kommer til at stå i vejen for at kunne realisere ens drømme om, hvordan man helst vil leve sit liv. Er det rimeligt, at arbejdet tager så meget af os? Læs mere
Af Utku H. Güzel
01.12.21, 19:00
Man skal virkelig passe på med at udtale sig uden omtanke, da man meget nemt kan komme til at træde folk over fødderne. Det er, som om coronadebatten indeholder mange flere følelser og mange flere forskellige synspunkter og perspektiver end andre emner. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
30.11.21, 22:00
P1 Morgen og en forsker fra Aarhus Universitet søgte at bevise, at det går meget bedre med integrationen, end hr. og fru Danmark evner at forstå. Det nærmer sig videnskabelig uredelighed. Læs mere
Af Uffe Elbæk
30.11.21, 20:00
Mediestøtten skal omlægges, så den i langt højere grad støtter nye og genre-eksperimenterende medier Læs mere
Af Carl Holst
30.11.21, 19:55
Måske er læren af den aktuelle rigsretssag, at man bør adskille politik og jura. Havde et flertal i Folketinget haft den lærdom, var Inger Støjberg aldrig kommet for en rigsret. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
30.11.21, 14:56
Danmark skal turde tage et opgør med konventioner, som truer vores sammenhængskraft og fremtiden for vores folk. Det vil kunne give genlyd andre steder i Europa. Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
30.11.21, 10:00
Medlemmerne i Dansk Folkeparti må spørge sig selv, hvad der er vigtigst: partiet eller Danmark? Læs mere