<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Børnene bliver taberne med øremærket barsel

Familier er ikke ens og skal ikke være ens. Derfor skal barselsreglerne gøres så fleksible som overhovedet muligt.

Forhandlinger om barsel er netop skudt i gang. Børnene fylder alt for lidt i debatten og ender også med at betale prisen, hvis barsel bliver øremærket. I stedet er debatten præget af politikere og arbejdsmarkedsdebattører som vil gøre sig til dommer over, hvad der er bedst for andre forældre og deres børn.

Hvis vi endelig skal lave ligestilling, så lad det være fra barnets perspektiv.

Der er familier i Danmark, hvor mor og far er enige om at dele barsel mellem sig. Deres hverdag vil ikke ændre sig. Men der er også mange, mange andre familier i Danmark, som bliver ramt, alene fordi de ikke passer ned i en snæver, øremærket kasse.

Hvad med familier i en konfliktfyldt skilsmisse, hvor far ikke vil være en del af barnets liv? Barnet mister tid derhjemme.

Hvad med familier, hvor der ikke er en far? Barnet mister tiden derhjemme.

Hvad med familier, hvor far er udsendt? Barnet mister tid derhjemme.

Hvad med familier, hvor den ene forældre er selvstændig? Førtidspensionist? Studerende? Udlænding? Barnet mister tid derhjemme.

Familier er ikke ens og skal ikke være ens. Derfor skal barselsreglerne gøres så fleksible som overhovedet muligt, så barnet beholder alle ugerne og forældrene kan afholde dem, som det passer netop deres familie. Det er barnets behov, som altid må stå i centrum.

I stedet er de nyfødte taget til gidsler i et spil om ligestilling, som de ikke har bedt om at være en brik i. Ligestilling må altid handle om, at vi har lige muligheder for at vælge. Ligestilling er ikke afhængig af, hvad vi bruger vores frihed til!

Hvad med børnenes ligestilling? Hvis de øremærkede uger bare forsvinder for nogle børn, fordi deres familie ikke ligner flertallets, så sætter man tusinder af børn skævt fra start. De får 11 uger mindre i hjemmet end andre. Hvis vi endelig skal lave ligestilling, så lad det være fra barnets perspektiv.

KD sidder med i forhandlingerne for at varetage barnets behov. Vi vil sikre så meget frihed og så mange undtagelser som overhovedet muligt. Vi vil sikre, at familien selv kan bestemme så meget som overhovedet muligt og finde alle tænkelige muligheder for, at øremærkningen ikke ender med, at barselsuger går til spilde, så barnet tvinges tidligere ud af hjemmet, end forældrene har lyst til.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Karsten Lauritzen
26.10.21, 13:00
Godt en måned før danskerne går i stemmeurnerne til kommunal- og regionsrådsvalg fremlagde Socialdemokratiet et voldsomt omkostningstungt boligudspil, der skal skaffe flere almene boliger i de største byer. Pris: 10 mia. kr. Hvem skal betale? Det skal lejerne i resten af landet. Det er da ikke særligt solidarisk. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
26.10.21, 08:25
Når fodboldkampe bliver brugt som skalkeskjul for arrangerede slåskampe mellem primitive individer, så er det på tide at få vist dem, at de tager helt fejl. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.10.21, 22:25
Hvorfor har racismeforskerne ikke sagt det højt for længe siden? Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
24.10.21, 16:35
Radio Loud skifter navn til 24syv. Læs mere
Af Mikael Jalving
24.10.21, 08:45
En dag vil historikere sammenligne det 21. århundredes dommedagsbasuner med middelalderens og undre sig over, hvor velstanden dog blev af. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
23.10.21, 22:00
Mere end 180.000 sundhedspersonale har betalt med deres liv under covid-19-pandemien Læs mere
Af Nauja Lynge
23.10.21, 21:38
Selvstændighed for Grønland er dagdrømmeri ifølge tidligere formand for selvstyrekommission, men måske skal vi se nærmere på, hvorfor disse dagdrømmerier fortsat sætter dagsordenen. Læs mere
Af Jesper Theilgaard
23.10.21, 14:00
Det burde give nervøse trækning hos alverdens regeringer og deres befolkninger, når optakten til COP26 i Glasgow er så nedslående, som tilfældet er. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
22.10.21, 11:00
Mette Frederiksen lever til fulde op til sit løfte om at ligne Anker Jørgensen. Hans økonomiske politik kom nær afgrunden. Hvad med efterfølgerens? Hvor ender den? Læs mere
Af Henrik Dahl
21.10.21, 13:45
En klumme i svenske Aftonbladet er en opvisning i, hvordan man gør vold på virkeligheden, så den passer til ens egen opfattelse af den. Læs mere