<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Barsel skal ikke fordeles af politikere

Frihedskampen for familierne skal ikke handle om at binde, tvinge og øremærke, men om at sikre dem så meget frihed i deres eget liv som overhovedet muligt.

Barsel er til for barnets skyld.

Det kan komme bag på nogle, men hele grundtanken med barslen er, at barnet skal have de bedst mulige vilkår at vokse op i. Mange forældre har også stor glæde af barsel og tid til både at sunde sig over fødslen og finde sig selv igen som familie i en ny rolle. Så forstå mig ret, barslen er ikke kun til for barnets skyld. Men først og fremmest er tiden til barnet.

Derfor er det også misforstået, når barslen tages til gidsel i en ligestillingskamp på arbejdsmarkedet. Det skaber en helt skæv forståelse af, hvad barslen skal kunne.

Når man bruger barsel til at tale om ligestilling, så glemmer man barnet.

Ligestilling på arbejdsmarkedet er vigtigt. Både for kvinder, mænd og arbejdspladser. Det er uendeligt godt, at mænd tager mere barsel. Det er godt for dem som fædre og godt for ligestillingen. Desuden er barsel for mange også en tid, hvor man udvikler sig som mennesker og kommer tilbage med et andet syn på sig selv og sit arbejde også.

Det er derfor godt og meget nødvendigt, at vi politikere forholder os til ligestilling og skaber et arbejdsmarked, hvor mænd og kvinder har de samme muligheder – også selv om der er biologiske forskelle på, hvem der føder børnene.

Men det har ikke med barsel at gøre. Når man bruger barsel til at tale om ligestilling, så glemmer man barnet. Så handler det alene om forældrenes behov, arbejdsmarkedets behov eller bliver et spørgsmål om løn og pension. Barnets behov for tid, ro, omsorg og kærlighed er sjovt nok forsvundet fra også den nuværende debat.

Det skal tilbage. Barsel skal handle om børn – ikke kun om løn. Og barsel skal være frit. Den skal ikke fordeles mellem mor eller far. Den skal ikke øremærkes til hverken mor eller far. Hvis barslen skal øremærkes, skal det være til barnet. For det er barnets behov, der er formålet.

Derfra må forældrene frit fordele den mellem sig. Er man tre primære voksne, kan man også dele den i tre. Det vigtigste må altid være, at barnet får den start, han eller hun har brug for. Derfra skal det helt og aldeles være familien selv, som laver den fordeling, som fungerer bedst for netop dem. Ikke to familier er ens. Derfor bør frihedskampen for familierne ikke handle om at binde, tvinge og øremærke. Frihedskampen skal handle om at sikre familierne så meget frihed i deres eget liv som overhovedet muligt.

Vil du have meninger direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste indlæg fra Jyllands-Postens debatsektion én gang i døgnet – klik her, sæt flueben og indtast din mailadresse. Følg også JP Debat på Twitter

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • For at se kommentarer og deltage i debatten, så skal du være logget ind på din Facebook-profil.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Henrik Dahl
27.09.21, 14:48
Vores samfundsmodel er bedre end den hippie-anarkistiske samfundsmodel, grundlæggerne af Christiania troede på. Det er et gode for borgerne at leve i et samfund, hvor der er respekt for den almindelige voksne ansvarlighed og for de traditioner og værdier, der har tjent os godt gennem umindelige tider. Læs mere
Af Martin Lidegaard
26.09.21, 12:05
Danske virksomheder er langt foran politikerne på Christiansborg i viljen til grøn omstilling. Hvorfor bakker vi dem ikke helhjertet op? Læs mere
Af Mikael Jalving
26.09.21, 09:30
Ny lærebog i islams tilblivelse falder på et meget, meget tørt sted, i en tid, hvor det i medierne alt for nemt reduceres til noget med tørklæder, tolerance, eid og slik uden animalsk gelatine. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
26.09.21, 09:04
Det er fortsat eksotisk, når en mand møder op til babyrytmik. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.21, 11:30
Held og lykke til SSW's vej til Forbundsdagen, der vil være den nordligste delstats tiltrængte stemme i Berlin – og måske tungen på vægtskålen. Læs mere
Af Søren Gade
23.09.21, 22:24
Hvis man forbyder fly, vil de fleste formentligt i stedet vælge bilen, hvilket det europæiske vejnet slet ikke er gearet til. Læs mere
Af Isabella Arendt
23.09.21, 22:19
Jeg kan godt forstå, at landbruget føler, at regeringen lyver for dem - og danskerne. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
23.09.21, 18:30
Vi har desværre aldrig kunnet tage os sammen til at få ryddet den kriminelle fristad – nu er det tid. Læs mere
Af Nauja Lynge
23.09.21, 17:34
Selvstændighedsslæden er ikke køreklar for Grønland. Derfor manipuleres der med præmisserne. Læs mere