<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

For mange er ferien hårdt arbejde: Her fylder ansvaret og problemerne i familien det hele

Vi skal huske, at når alt andet holder pause og sætter automailen på, så er det i sidste ende civilsamfundet og vores mange frivillige, som er det bankende hjerte i vores samfund.

Kan man holde ferie fra sine problemer?

Sådan er der mange børn og unge, som må spørge sig selv i de kommende uger. Skolen er lukket og de næste uger står på uendeligt meget tid med familien.

For rigtig mange af os lyder det som en lise for sjælen og et tiltrængt pusterum fra hverdagens ansvar og opgaver. Men ikke for alle. Bor man sammen med forældre, som drikker for meget, er syge eller voldelige, så er ferien ikke et pusterum. Ferien betyder, at der ikke længere er voksne i skolen, som ser dig. Ferie betyder, at det er dig, som skal rydde flaskerne væk fra mor, når hun har drukket for meget. Eller fornemme stemningen i stuen hver morgen for at sikre, at far ikke slår ud efter dig. Ferie betyder, at et alt for stort ansvar ender på alt for små skuldre.

For rigtig mange børn og unge er ferien en tid, hvor ansvaret og problemerne fylder det hele.

Heldigvis er der lyspunkter. Mange foreninger, kirker eller klubber holder lejre hele sommeren. Lejre, som restriktionerne har truet, men som heldigvis flere steder bliver gennemført. Det er her, du kan holde ferie fra problemerne. Det er her, der er andre børn, som kender hverdagen. Deres far drikker også. Deres mor er også syg. Det er en kort uge om året, hvor du ikke er alene. Det er ferie.

Nogle har tid og omsorg i overskud og melder sig som frivillige. I gør en forskel!

Hvis vi skal sikre vores allermest udsatte børn og unge i denne tid, så skal vi bakke op om foreningslivet og civilsamfundet. Nogle har tid og omsorg i overskud og melder sig som frivillige. I gør en forskel!

Nogle har penge i overskud og støtter op om lejrene og foreningerne. Nogle virksomheder har mad i overskud og kan sponsorere lejrene, så foreningerne kan fokusere på børnene og ikke på omkostningerne.

Det er desværre virkeligheden, at ferie ikke er ferie for alle. Man kan ikke holde ferie fra sine vilkår. Men et stærkt civilsamfund kan bidrage til, at vilkårene for en stund bliver glemt og barndommen kommer frem.

Vi taler meget om statens rolle. Vi taler meget om markedets behov. Vi skal huske, at når alt andet holder pause og sætter automailen på, så er det i sidste ende civilsamfundet og vores mange frivillige, som er det bankende hjerte i vores samfund.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
  • Vi beklager problemerne med visningen af kommentarsporet. Der bliver arbejdet på en løsning. Vh. Jyllands-Posten
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
22.10.21, 11:00
Mette Frederiksen lever til fulde op til sit løfte om at ligne Anker Jørgensen. Hans økonomiske politik kom nær afgrunden. Hvad med efterfølgerens? Hvor ender den? Læs mere
Af Henrik Dahl
21.10.21, 13:45
En klumme i svenske Aftonbladet er en opvisning i, hvordan man gør vold på virkeligheden, så den passer til ens egen opfattelse af den. Læs mere
Af Søren Gade
21.10.21, 13:00
Priserne på gas og el eksploderer, men hvad er alternativet? Atomkraften har været placeret i skammekrogen i årtier. Men vi har ikke råd til at negligere energiformens muligheder som en del af en grøn løsning. Læs mere
Af Gitte Seeberg
21.10.21, 08:19
Danmark tager ikke ligestillingen alvorligt nok, og det har konsekvenser for placering på internationale ranglister, så det er på høje tid, at sagen tages op i Folketinget. Læs mere
Af Mikael Jalving
17.10.21, 08:45
Igen og igen møder vi indvandringens iboende dilemma, som tvinger os til at tage politisk stilling. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
16.10.21, 13:00
Han ville få min stemme, hvis jeg var fransk. Læs mere
Af Utku H. Güzel
15.10.21, 19:00
Der er vel ingen, som er i tvivl om, at nutidens mantra er blevet vækst og velstand. Det kapitalistiske system tillader simpelthen ikke, at vi stopper op og lige trækker vejret. Læs mere
Af Marie Høgh
15.10.21, 17:00
De eneste, der kan drage til ørkenlandet alene for sportens skyld, er fodboldspillerne. Alt andet er politik i rå form. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
15.10.21, 16:09
Den bedste måde at fejre fodboldslandsholdets succes på er at blive hjemme. Læs mere