<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Omstillingen af landbruget skal gøres ordentligt - første gang

Landbrugsforhandlingerne er igang. KD bidrager specifikt med at sikre en teknologineutral tilgang. Det har den praktisk fordel, at vi slipper for at skulle lovgive og ændre lovene efterhånden som dansk landbrug finder på nye idéer - og det er trods alt det klogeste for alle.

Landbruget har en stor og vigtig opgave foran sig i de kommende år med at omstille og udvikle driften til bæredygtig produktion.

Som barn sagde min far til mig: “Når man gør noget, så gør det ordentligt. Ellers skal du bare til at gøre det igen.”

Netop denne arbejdstilgang er med, når KD sidder til forhandlinger i fødevareministeriet om landbrugets grønne omstilling. Det er vigtige beslutninger, som skal træffes.

Grundlæggende er der tre hensyn, som skal balanceres:

  1. Vi skal nå vores klimamål og sikre en bæredygtig omstilling. Også af landbruget i Danmark. Det er bindende mål og det er afgørende, at vi bidrager med vores for både at omstille det danske landbrug, men i ligeså høj grad for at udvikle de teknologier, som skal skubbe på for at omstille landbrugsproduktion globalt.

  2. Dansk landbrug skal udvikles og produktionen skal så vidt muligt blive i Danmark. Danmark er et af de bedste lande til at producere bæredygtige fødevarer. Vi vil derfor gå til forhandlingerne med den klare forventning at lækage til udlandet ikke er en ordentlig måde at nå Danmarks klimamål på. Det er hverken til gavn for klimaet, Danmark eller erhvervet.

  3. Vi skal sikre en teknologineutral tilgang til bæredygtighed. Det nytter simpelthen ikke at politikere forelsker sig i el-biler, økologi eller bestemte fødevarer. Der er ikke noget galt med hverken el-biler, økologi eller bælgplanter i sig selv, men tilgangen er forkert. Politikere skal opstille objektive kriterier for bæredygtighed og så må erhverv og landbrug selv vælge, hvordan de vil opfylde kriterierne og hvilke teknologier, de vil bruge.

Der er bred borgerlig enighed om at udvikle frem for afvikle dansk landbrug. Der er grundlæggende flertal for at sikre bindende klimamål og komme først med de gode løsninger.

KD bidrager specifikt med at sikre en teknologineutral tilgang. Omstillingen skal gøres klogt. Første gang. Så landbruget ikke skal trække gennem utallige ændringer, forhandlinger, bureaukratiske problemer og løse finansieringer. Når landbruget skal levere så massive reduktioner og så hurtig en omstilling, som er nødvendigt. Så skylder vi fra Christiansborgs side at sikre gode, forudsigelige rammer for deres arbejde.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Pia Kjærsgaard
18.06.21, 12:42
Regeringen skal spille med åbne kort – ikke bruge myndighederne som bølgebrydere. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
18.06.21, 11:00
Det er bekymrende, når fagfolk sår tvivl om, hvorvidt de jurister, der uddannes nu, er dygtige nok. Den advarsel kan man ikke sidde overhørig. Læs mere
Af Nauja Lynge
17.06.21, 21:01
Måske skal også grønlandske politikere besinde sig på, at medierne agerer vagthund over for magtmisbrug. Læs mere
Af Louis Jacobsen
17.06.21, 20:45
Sygeplejerskerne viser mod ved at insistere på blive både hørt og taget alvorligt. Læs mere
Af Utku H. Güzel
17.06.21, 20:19
Billederne af holdkammeraternes beskyttende-cirkel omkring Eriksen, sekunderne efter hans kollaps og alle de ‘god bedring’ beskeder som både fansene, men også mange andre kendte og ukendte personer, sendte til Eriksen, fik mig til at tænke på, at vi som mennesker faktisk godt kan samles om én ting, nemlig vigtigheden af et menneskeliv. Læs mere
Af Carolina M. Maier
17.06.21, 13:00
Alt for mange bruger alt for ofte alt for meget tid på brok og kvæl. Episoden i Parken mindede os om, hvor meget kostbar tid vi risikerer at spilde i vores liv på knubbede ord. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
15.06.21, 16:47
Det er helt i orden at mobbe medlemmer af Krifa, mener SF's folketingsmedlem. Læs mere
Af Henrik Dahl
15.06.21, 09:15
Kampen imod aktivistisk skodforskning er ikke blot en politisk markering. Det er en kamp for at beskytte fredelige og uskyldige borgere imod, at komplet skøre teorier pludselig bliver gjort til den virkelighed, de er nødt til at acceptere. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
14.06.21, 12:10
Peter Starup kan ikke se for sig, at Danmark tager et opgør med måden at fortolke de internationale konventioner på. Læs mere
Af Mikael Jalving
13.06.21, 10:00
Et sundt samfund reflekterer over tidens toneangivende sandheder og ligger hverken under for magelighed eller konspirationsteorier om hudfarve og køn. Læs mere