<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi har brug for samling over midten, ikke en regering der vælger og vrager

Blokpolitiken er ødelæggende for det dialogsøgende, pragmatiske samarbejde. Men stålsatte partier, der skifter flertal ud efter forgodtbefindende er ligeså problematisk, fordi det ikke er tegn på pragmatisme.

Regeringen har med de seneste stramninger af udlændingepolitiken lavet aftalen udenom sine støttepartier. Da jeg først læste det, tænker jeg faktisk at det var befriende at se blokkene i politik brydes ned og flertal opstå med politik i centrum.

Problemet er bare, at det ikke er sikkert, det faktisk er tilfældet. Det er selvfølgelig befriende, hvis blokkene kunne forsvinde helt og politiske flertal opstå på kryds og tværs, sådan at al politisk debat handler om visioner og konkrete investeringer i et bedre samfund frem for personsager og bogstavskombinationer. Bevares.

Men det er problematisk, hvis tilfældet i stedet er en regering, som har lagt sig fast på at få sin vilje og så blande andre partier til flertal, som det passer dem. Om det er tilfældet, vil vise sig.

Blokpolitiken er ødelæggende for det dialogsøgende, pragmatiske samarbejde. Men stålsatte partier, der skifter flertal ud efter forgodtbefindende er ligeså problematisk, fordi det ikke er tegn på pragmatisme.

Danmark har brug for pragmatiske løsninger. Især på udlændingepolitiken. Vi har brug for løsninger som skaber en god balance mellem at møde udlændinge med krav for at blive dansk og opholde sig i Danmark: sprog, uddannelse, nyttejob osv. Og samtidig sikrer, at vi ikke sender velintegrerede mennesker ud af landet eller som for nyligt vedtager lovgivning, som gør kriminelle handlinger til permanente straffe og dermed kriminalitet til en bane, man ikke kan forlade.

Det er populært med ultimative krav og stålsathed, men det er ikke godt for os. Virkeligheden er kompleks. Vi har brug for, at alle partier arbejder sammen om de gode, nuancerede løsninger, hvor ingen får alt og alle får noget. Som sammensætningen af Folketinget er i dag virker det snarere som, at alle står ufravigeligt fast på sit i en kamp om at få ret, frem for at gøre godt.

Alle borgere, demokratiet og partierne vil have langt bedre af et pragmatisk samarbejde, funderet på midten i dansk politik. Et samarbejde som kræver, at man lytter og bøjer sig mod hinanden for at skabe varige, gode løsninger. Det er til dels lykkedes under corona-krisens møder. Det er trist, det ikke breder sig til alle de andre ministerier også.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Gitte Seeberg
13.05.21, 16:53
Det er naivt og ude at proportioner at tro, at man kan købe sig til politisk indflydelse for 20.000 kroner Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
13.05.21, 16:02
Dommedagsprofeterne om konsekvenserne af Storbritanniens farvel til EU har det svært for tiden. Læs mere
Af Nauja Lynge
12.05.21, 22:05
Det vrimler med nordatlantiske forfatter, som kan noget og som sætter nye dagsordener. Tak for det. Læs mere
Af Mikael Jalving
12.05.21, 13:30
Landets tungeste kunstmuseum kalder til pseudodebat mellem ligesindede. Læs mere
Af Elsebeth Gerner Nielsen
11.05.21, 15:50
Bæredygtig dannelse bør have en meget mere central plads i udviklingen af et bæredygtigt samfund, end tilfældet er i dag. Naturen skal stå så stærkt for hver af os, at vi vil gå gennem ild og vand for at passe på den. Først da bliver det for alvor meningsfuldt at bære de afsavn, som f.eks. 70-procentsmålsætningen indebærer. Læs mere
Af Henrik Dahl
11.05.21, 13:30
Skolerne er faldet, når det gælder om at undervise i ytringsfrihed. Her kan det ikke lade sig gøre at demonstrere i praksis, hvad respekt for udpræget vestlige værdier som ytringsfrihed eller tolerance betyder. Læs mere
Af Utku H. Güzel
11.05.21, 12:45
Der eksisterer en ulmende utilfredshed i alle lande, og så længe uligheden vil vokse, og historier om grådighed vil fortsætte, ja, så vil der mangle brød til de fattige, men også mangle fred for de rige. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
11.05.21, 08:00
Når vi lader som om, vi er ubekymrede over for terrorangreb, så har vi allerede tabt. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
10.05.21, 21:34
Den livsild, der brændte så stærkt, er slukket. Læs mere