<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 25 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Københavns Kommune skal ikke bestemme min sengetid

Vi er voksne mennesker, og der må også fra kommunens side være tillid til, at vi som udgangspunkt kan færdes i byen frit og med ansvar, uden at ordensmagten skal sende os hjem i seng.

Et nyt forslag for nattelivet i København kan nærmest ikke komme på et værre tidspunkt. Efter et år med corona og restriktioner er det sidste, vi har lyst til, at der kommer permanente sengetider fastlagt af det offentlige.

Jeg er selvfølgelig helt indforstået med, at vi skal slå ned på vold og utryghed i nattelivet. Det er der næppe nogen diskussion om. Men løsningen er ikke at lave forbudszoner og festpladser rundt omkring i København. Det er symptombehandling og risikerer at skade byens status som hovedstad og gourmet-destination.

Hvis hensigten med forslaget er at sætte ind overfor en dårlig drukkultur, som går ud over unge og voksnes helbred, så er løsningen ikke forbudszoner og færre bevillinger generelt. Løsningen er i stedet, at man slår ned på de steder, hvor problemerne. Det skal koste bevillingen første gang, hvis man serverer alkohol til mindreårige. Der skal sættes ind med hjælpe og kulturændringer på ungdomsuddannelserne. Og vigtigst af alt, så skal grænsen for alkohol sættes op til 18 år.

Jeg fornemmer dog ikke, at unges alkoholforbrug er problemet for kommunen. Det virker næsten som om, at de unge må drikke hjernen ud, som de vil - bare de gør det stille. Og det er misforstået.

Da jeg flyttede til København var jeg klar over, at jeg flyttede til en storby med natteliv, barer og restauranter. Hvis jeg ville have ro kl. 24 kunne jeg flytte ud til nogle af de mange andre skønne byer i Danmark, hvor man har fokus på stilheden. Vores byer er forskellige og kan forskellige ting.

Jeg vil gerne hjælpe til, hvis man vil sætte ind overfor unges alkoholforbrug. Jeg vil gerne sikre, at nattelivet i København er trygt og uden vold. Men jeg vil ikke være med til, at kommunen bestemmer sengetider til midnat en fredag aften. Vi er voksne mennesker, og der må også fra kommunens side være tillid til, at vi som udgangspunkt kan færdes i byen frit og med ansvar, uden at ordensmagten skal sende os hjem i seng.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Isabella Arendt (f. 1993) er formand for KD - Kristendemokraterne. Hun siger ofte noget om børn og brænder for alt, der har med vores hverdag og familieliv at gøre. Derudover er hun inkarneret klimaoptimist med tillid til det gode i mennesker. Hun har arbejdet med lykkeforskning, skrevet rapporter om arbejdslyst og er uddannet bachelor i statskundskab. Privat er hun gift med Caspar og bor i København.
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
10.04.21, 15:03
Den stålsatte tro på social ingeniørkunst er så stærk som nogensinde hos socialdemokraterne. Læs mere
Af Harun Demirtas
10.04.21, 14:50
Man kan ikke bede om et menukort og vælge den, der passer én bedst. For det er ikke en ret man bestiller. Patienten er der for at få hjælp, og dette hjælp, vil vil alle glædeligt give, så længe vi kan. Læs mere
Af Pia Kjærsgaard
10.04.21, 09:08
Når børn får lov at tage beslutninger, som ud fra deres modenhedsmæssige perspektiv er uoverkommelige, skader man dem mere, end man gavner. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
10.04.21, 08:00
De små poder i klasselokalerne bliver afgørende for, hvad vi vil med vores samfund og demokrati Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
09.04.21, 12:00
Jeg har fået en invitation til vaccination – men jeg ved ikke til hvilken vaccine, og det er med til at gøre mig utryg. Læs mere
Af Annika Smith
08.04.21, 16:30
Det bør mane til selvransagelse, at mange danskere mener, at dele af medierne svigter i coronadækningen. Læs mere
Af Henrik Dahl
08.04.21, 10:00
Regeringens forslag om en udvidelse af racismeparagraffen er en direkte trussel mod ytringsfriheden. Læs mere
Af Uffe Elbæk
08.04.21, 00:00
Der er intet belæg for påstanden om, at forskningskvaliteten og forskningsfriheden i Danmark er under pres eller for den sags skyld i frit fald. Læs mere
Af Utku H. Güzel
07.04.21, 19:13
Det hele handler om fordeling af goderne. I dette økonomiske system bliver en lille gruppes interesser plejet, og vi andre bliver spist af med almisser. Læs mere